Maximale productiecapaciteit,
dat geeft vertrouwen

Een vast proces, een geoliede machine. Van tientallen of honderden werknemers, duizenden producten en tienduizenden onderdelen. Maar hoe hou je grip en optimaliseer je de productiecapaciteit?
› Ontdek meer

Technische bedrijven staan voor grote uitdagingen. De economische crisis ligt ver achter ons en bij veel bedrijven is de vraag is groter dan wat de productiecapaciteit toelaat. Tegelijkertijd staan de marges onder druk. Het moet altijd sneller, beter en goedkoper.

Productiebedrijven draaien hierdoor op volle toeren en moeten, in sommige gevallen, zelfs ‘nee’ verkopen tijdens aanbestedingen. Niet omdat ze zichzelf de business niet gunnen, maar simpelweg omdat het aan capaciteit ontbreekt. Maar die snelheid vereist een ijzeren discipline.

Snelheid en flexibiliteit is daarom van levensbelang. Dat begint met inzicht. Inzicht in voorraden, in logistiek en in de administratie. Maar ook om de borging van veiligheid en kwaliteit; en het beperken van de risico’s die de productie stil zouden kunnen leggen.

Door de software van Exact of SharePoint op maat af te stemmen op de specifiek nuances van het bedrijf,  krijg je meer grip op je productie en op de kwaliteit. Het resultaat: ruimere marges doordat elk proces optimaal draait.

Altijd actueel inzicht

Altijd inzichtelijk wat je in huis hebt, waar het vandaan komt, waar tekorten dreigen en wanneer je iets geproduceerd hebt.Meer voorraadbeheer

Altijd en overal werken

Iedereen werkt efficiënt met de Moderne Werkplek van Arrix. Waar je ook bent, welk apparaat je ook gebruikt.Meer over moderne werkplek

Continu hoge kwaliteit

Procedures hebben pas waarde als ze worden opgevolgd. Met het kwaliteitsmanagementsysteem van Arrix werken medewerkers samen aan kwaliteit.Meer digitaal samenwerken

Hackers buiten de deur

Dure werktuigen gaan ’s avonds achter slot en grendel. Logisch. En jouw data en systemen? Die beschermen wij tegen hackers en andere cybercriminelen.Meer over security

Aukje Tymersma

Het verlagen van faalkosten valt en staat met de uitvoering. Onze ervaren adviseur Aukje geeft je inzichten waarmee je het beste uit jouw team haalt.Maak afspraak

Kwaliteit is het gevolg van goede uitvoering

Elk bedrijf heeft ze: procedures en werkinstructies. Vaak vastgelegd in dikke handboeken, die in de praktijk zelden worden opengeslagen. Waarbij communicatie tussen de medewerkers en het management plaatsvindt via formulieren en incidentmeldingen op kaartjes. Ouderwets, omslachtig en zelden efficiënt. Wij verplaatsen deze informatiestroom naar SharePoint en maken de informatie beschikbaar

via bijvoorbeeld de tablet en de smartphone. Het delen van informatie wordt zo even makkelijk als het versturen van een WhatsApp-bericht. Incidentmeldingen kunnen voortaan in de vorm van een foto worden verstuurd; feedback op procedures kunnen via een reactie-knop en een collega bijschakelen kan in de vorm van een chatbericht. Zo wordt werken aan kwaliteit en veiligheid eenvoudig, leuk en effectief.

x

Hoe je meer marge realiseert met dezelfde mensen

In de industrie draaien de meeste bedrijven op de maximale capaciteit. Maar wat zou er gebeuren als je zonder extra mensen toch de productie met 10 procent op zou kunnen voeren? Dat maakt je concurrentiepositie veel sterker.
Een bedrijf is gevuld met getalenteerde medewerkers die hard werken, maar die ondanks hun inzet niet altijd efficiënt werken. Langs elkaar heen werken is eerder de regel dan de uitzondering en (menselijke) fouten komen meestal pas bij toeval aan het licht.

Herkenbaar? Je doet je best om voorraden en leveringen goed te administreren. Maar soms moet je gewoon met een turflijst de voorraad controleren. Toch? En weet je dan precies welk product door wie is geleverd? Weet jij niet precies van elk geleverd product wanneer het was geproduceerd met welke onderdelen en hun herkomst? Als deze issues je bekend voorkomen, dan is het tijd om het roer om te gooien.

Het vergroten van je marges, dat begint dus bij de basis: een organisatie waar iedereen op dezelfde manier werkt en nooit stil komt te liggen. En een organisatie waar alle relevante informatie met één muisklik is te zien in een dashboard.

Met automatisering bereik je dit. Bijvoorbeeld door processen te borgen in SharePoint en door voorraden uniform te registreren in een ERP-systeem van Exact. Medewerkers werken hierdoor beter samen en de productie valt minder stil.

Het gevolg? Het management kan voortaan rechtstreeks sturen op de faalkosten. Een ruimere marge is het resultaat.

Lees meer

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures