ICT beveiliging

Belangrijke data achter slot en grendel, dat geeft vertrouwen

De wereld is ingrijpend veranderd. We werken flexibel, op afstand, op meerdere devices en lekker mobiel. Maar hoe bescherm je data tegen verlies en diefstal?

Een combinatie van techniek en mensen

Medewerkers werken tegenwoordig overal. Thuis, onderweg en bij de klant. Ze raadplegen bedrijfsgegevens en klantinformatie, waar ze ook zijn.

Maar hoe zit het met het risico op datalekken, hacking en phishing?

Beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel. Een goede beveiliging gaat dus verder dan het installeren van een firewall en een virusscanner. Veel verder.

Zijn de medewerkers bijvoorbeeld wel opgeleid in het veilig omgaan met bestanden? Is er wel een goed security-beleid? Worden (potentiële) datalekken gemeld en opgevolgd?

De antwoorden op zulke vragen bepalen hoe veilig jouw bedrijf is. En Arrix helpt je te ontdekken waar jouw kwetsbaarheden liggen en wat je kunt doen om de risico’s tot het absolute minimum te beperken.

Betrokken medewerkers nemen de grootste risico’s

Medewerkers hebben meer behoefte aan flexibiliteit dan een paar jaar geleden. Bijvoorbeeld om rapportages te kunnen bekijken als er buiten kantoortijd een klant belt met een spoedje. En om vanavond nog even dat éne rapport af te ronden, zodra de kinderen op bed liggen. Dit vraagt om een ICT-oplossing die dit mogelijk maakt.

Want wie medewerkers niet faciliteert, neemt het risico op medewerkers die zelf oplossingen bedenken. Ze sturen gevoelige documenten bijvoorbeeld naar de privé-mailbox of starten WhatsApp-groep, waar niemand zicht of controle op heeft. En daarmee nemen de meest betrokken medewerkers de grootste risico’s.

Het resultaat is een wildgroei aan creatieve communicatiekanalen. Goed bedoeld, maar ongewenst. Immers: wie zorgt er voor de beveiliging van al die bedrijfsgeheimen? En wie heeft er toegang na uitdiensttreding?

Onze ervaring: de combinatie tussen beleid, techniek en bewustwording bij je medewerkers bepaalt hoe veilig je data is. Security is een continu proces. Laat daarom je beveiliging 24/7 monitoren, zorg regelmatig voor updates en back-ups en creëer bewustwording bij je medewerkers.

Daag Aukje uit

Security-expert Aukje Tymersma zorgt voor een screening van jouw beveiliging door onze security-experts.

Daag Aukje uit en je ontdekt wat je moet verbeteren (en hoe).Maak afspraak

x

‘De securitycheck van Arrix vertelde ons precies wat we moesten weten’

Alexander de Vries van Vrieservice

Lees ons verhaal

De uitdaging van Vrieservice: bewijzen dat de beveiliging klopte

Toen telecombedrijf Vrieservice samenging met KPN-dochter Yes Telecom, was er een harde eis gesteld: een audit van de ICT-beveiliging. En om de veiligheid te bewijzen, riep Vrieservice de hulp in van Arrix.

De oplossing van Arrix: de securitycheck

 Om de beveiliging op de proef te stellen, deden we securitycheck. We voerden hierbij een uitgebreide screening uit van onder meer wachtwoorden, back-up, toegangseisen en virusscanners.

Het telecombedrijf slaagde voor de test met vlag en wimpel. De beveiliging was van een hoge kwaliteit en was (zelfs met kennis van de meest recente kwetsbaarheden) niet te kraken.

Na het delen van onze bevindingen met de auditors van KPN, kon de voorgenomen overname doorgaan.

Reactie van Alexander de Vries, directeur van Vrieservice:

“We doen nu al geruime tijd zaken met Arrix en ik had het gevoel dat we qua beveiliging de zaken wel goed voor elkaar hadden. Maar je twijfelt natuurlijk altijd wel, gewoonweg omdat je hier zelf minder kennis van hebt. De securitytest bracht uiteindelijk naar voren dat het top geregeld was.”

x

Jij hebt de regie, de medewerker de vrijheid

Het geheim van een goede beveiliging schuilt in de vrijheid die je de medewerker geeft zonder de regie uit handen te geven.

De slimme ICT-oplossingen van Arrix geven medewerkers de vrijheid om overal te werken, maar wel met de beveiligingsniveaus die jij aan bedrijfsprocessen toekent.

Fers