AVG op de werkvloer

Toestemming medewerker nodig

Een veelgestelde vraag van leidinggevenden aan onze privacy-experts: mag ik nog foto’s van mijn personeel op Facebook zetten?

Aangezien het niet strikt noodzakelijk is om een foto op Facebook te zetten, heb je als werkgever toestemming van je medewerker nodig om hem of haar op je site te zetten.

Deze toestemming moet vrijwillig zijn gegeven. Een bepaling in een arbeidscontract is bijvoorbeeld niet toegestaan: je medewerker moet de toestemming kunnen weigeren zonder dat dit gevolgen heeft. Immers, anders is de toestemming niet vrijwillige gegeven.

Wat werkt wel? Drie tips

  1. Als werkgever mag je de toestemming niet veronderstellen.
  2. De werknemer laten weten voor welk doel hij toestemming geeft. Toestemming voor gebruik op Facebook betekent niet dat de werknemer ook toestemming geeft voor gebruik op de website.
  3. Bij elk verzoek hoor je als werkgever aan te geven dat de werknemer zijn toestemming op elk moment kan intrekken.

Iedere werkgever moet bovendien kunnen bewijzen dat hij of zij de toestemming heeft verkregen, dus het is raadzaam om dit schriftelijk te doen en deze verklaring op te slaan in je verwerkingsregister.

AVG op de werkvloer

Struikel je over de AVG? Geen nood. Met de ICT-oplossingen van Arrix werkt het hele bedrijf volgens de AVG. Lennart Schultz vertelt je er meer over.Maak afspraak

Aan de slag met de AVG? Dit moet je weten!

Wat moet ik nog meer in mijn verwerkingsregister opnemen? Mag je je huidige klanten nog wel een nieuwsbrief sturen? Het antwoord op deze vragen – en vele andere – lees je in onze whitepaper.

Download whitepaper

Foto personeel op Facebook: Heb ik toestemming nodig?

Voor het plaatsen van een foto op Facebook of op de website moet jouw medewerker toestemming geven. Wij leggen uit waarom.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Grootschalig IT Event op 16 april: Arrix LABS

Meer informatie en meld je aan!