Zakelijk e-mailadres AVG

Valt een zakelijk e-mailadres onder de AVG?

AVG roept vragen op. Zoals deze: “Mag ik zakelijke e-mailadressen verzamelen en gebruiken, bijvoorbeeld voor mijn mailinglijst?” Hoe zit dit nou precies?

Op 25 mei 2018 trad de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) in werking. Vanaf dat moment gelden strengere regels voor het verwerken van persoonsgegevens, zoals een verplichte opt-in en een verantwoordingsplicht. Daarom is het voor veel bedrijven belangrijk om te weten welke gegevens tot persoonsgegevens wordt gerekend.

AVG geldt alleen voor natuurlijke personen

Volgens de nieuwe privacyrichtlijn zijn persoonsgegevens alle gegevens die te herleiden zijn tot een natuurlijk persoon. Namen en telefoonnummers maken iemand identificeerbaar en vallen dus in de categorie ‘persoonsgegevens’.

Alhoewel de nieuwe wetgeving is gericht op de privacy van privépersonen, heeft het ook impact op zakelijke verwerkingen. Een zakelijke e-mailadres met voor- of een achternaam is te herleiden tot een persoon. Daardoor valt ook deze verwerking onder de AVG.

Wat dat betekent? Het bewaren van het e-mailadres is toegestaan, mits met toestemming (of een gerechtvaardigd belang) en mits je het voldoende onderbouwt in je privacy statement. En heb je het e-mailadres niet langer nodig? Dan vereist de wet dat je de gegevens verwijdert op een termijn waarvan jij de redelijkheid kunt onderbouwen.

Vragen?

Struikel je over de AVG? Geen nood. Met de ICT-oplossingen van Arrix werkt het hele bedrijf volgens de AVG. Leon Bosgra vertelt je er meer over.Maak afspraak
x

Whitepaper AVG 2018

25 vragen over de nieuwe privacywet

Lees meer

Aan de slag met de AVG? Dit moet je weten! Mag je je huidige klanten nog wel een nieuwsbrief sturen? Het antwoord op deze vraag – en vele andere vragen – lees je in onze whitepaper.

Download de whitepaper

Valt een zakelijke emailadres onder de AVG?

Een zakelijk e-mailadres valt onder de AVG, als de naam van de medewerker er in voorkomt.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures