Business Intelligence Software

Groeien van binnenuit met Business Intelligence Software

Jarenlang kon je groeien met wat je had aan eigen inzichten. Maar ongelimiteerd groeien kan natuurlijk geen enkel bedrijf.

Vroeg of laat komt het moment waarop de groei binnen een bedrijf  een plafond bereikt en dus stagneert. Op dat ogenblik verschuift de focus van schaalvergroting naar procesverbetering, met als doel om een ruimere marge uit dezelfde omzet te halen.

Jouw concurrenten hebben hier inmiddels een flinke slag in geslagen.  kunnen tot achter de komma uitrekenen waar hun marges en hun kosten zitten, zodat ze precies weten welke wijziging in het productieproces de marges met duizenden euro’s vergroot.

Hun geheim? Business Intelligence software. Complexe vraagstukken worden namelijk opeens heel simpel als je alle bedrijfsprocessen vastlegt in een gebruiksvriendelijk dashboard, waarmee je inzicht krijgt in de complexe samenhang tussen productie, logistiek en finance. En wij gaan jou daarbij helpen.

Ingericht om doelen te behalen

Het succes van de inzet van Business Intelligence software valt en staat met het definiëren van doelstellingen. Bij Arrix vertalen we doelstellingen naar drie speerpunten:

  • Performance management
  • Kwaliteitsmanagement
  • Kostenmanagement

Onze ervaren consultant achterhaalt per speerpunt de doelstelling en ontdekt zo welke data nodig is om nieuwe inzichten te visualiseren. Het resultaat is een data-gedreven business, gericht op constante kwantitatieve of een kwalitatieve verbetering.

Business Intelligence software vertaalt data naar inzichten. Stop met raden en ga beter kiezen, met de slimme oplossingen van Arrix.

Lennart maakt bedrijven slimmer

Onze adviseur Lennart achterhaalt de uitdagingen van organisatie en ontwerpt oplossingen gebaseerd op slimme ICT. Neem contact op met Lennart en hij vertelt je de mogelijkheden.

Maak afspraak

De factor 'kennis'

Strategische keuzes worden vaak gemaakt op basis van inzicht en ervaring. Met Business Intelligence software voegen we de factor ‘kennis’ toe aan de besluitvorming.

Elk bedrijf bezit namelijk een schat aan data, afkomstig uit systemen die de essentiële processen beheren. Business Intelligence koppelt informatie door verschillende datasets te correleren. Voortaan maak je kruisanalyses van eigen data en helpen algoritmes om statistische afwijkingen gemakkelijk en vroegtijdig zichtbaar te maken.

Voortaan maken managers, controllers en zelfs hele MT’s strategische keuzes op basis van wat er écht gebeurt in een bedrijf. En omdat de keuzes zijn onderbouwd met data uit eigen processen, sluit de toekomstige koers van het bedrijf naadloos aan op de realiteit. Zo worden complexe processen beheersbaar en wordt de concurrentiepositie verstevigd.

x

Op maat ontworpen en geïmplementeerd

Arrix implementeert Business Intelligence software bij het MKB.

Hoe ziet een implementatie eruit?

Wij achterhalen welk systeem het beste past bij de uitdagingen van het bedrijf, implementeren de juiste software en verzorgen de koppelingen met de bestaande systemen.

Hierna richten wij de rapportagemodules en de dashboards op maat in. Met geautomatiseerde processen voorzien we het MT van een overzichtelijk dashboard, die alle inzichten verschaft die nodig zijn om scherp te kunnen kiezen.

Het resultaat is meer dan een verzameling grafieken: voortaan wordt data ingezet voor groei op basis van gefundeerde keuzes.

Zelf doen is voordeliger dan een medewerker aannemen

Met door ons geïmplementeerde Business Intelligence-software op maat geven we bedrijven de juiste tools om gefundeerde keuzes mee te maken. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk om een specialist aan te nemen, want wij verzorgen gebruiksvriendelijke dashboards die toegankelijk zijn voor iedereen.

Veelgestelde vragen over Business Intelligence software

Wat doet Business Intelligence software?

Business Intelligence software creëert overzicht in complexe processen. Informatie uit meerdere bronsystemen wordt gecombineerd, gegroepeerd en gevisualiseerd. Hierdoor ontstaat inzicht, en dit inzicht maakt bedrijven beter in staat om gefundeerde keuzes te maken. Voortaan worden strategische keuzes gebaseerd op wat er écht gebeurt.

Is er een voorbeeld van een businesscase?

Wij hebben meerdere voorbeelden van succesvolle businesscases en delen die graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat doet Arrix?

Arrix is ICT-specialist in Drachten. Wij denken mee over de oplossing die het beste past bij de uitdagingen van onze klanten. Die oplossing verwerken we in een Business Intelligence-tool op maat. Hierbij leggen we alle benodigde koppelingen aan en richten de rapportages in, zodat je vanuit een gebruiksvriendelijk dashboard voortaan strategisch onderbouwd kunt kiezen.

Business Intelligence software op maat ingericht | Arrix.nl

Onze Business Intelligence software haalt onmisbare inzichten uit bestaande bedrijfsdata. Wij implementeren en geven organisaties de tools om strategische keuzes mee te maken.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures