Interessante data voor Business Intelligence

interessante data business intelligence

Is Business Intelligence wondersoftware? Uiteraard heeft het veel voordelen voor je organisatie. Zo heb je alle informatie (wat anders uit verschillende systemen komt) op één plek, neem je betere beslissingen en krijg je nieuwe inzichten. In deze blog ga ik in op een aantal praktische voorbeelden van Business Intelligence (BI).

 

Stuurdata

De mogelijkheden van BI zijn oneindig en afhankelijk van welke data je analyseert en/of inzicht in wilt. Daarom is het belangrijk dat jouw BI-partner de aard van je business begrijpt en weet wat jouw doelstellingen zijn. Iedere organisatie, maar ook afdeling bekijkt haar informatie vanuit een andere invalshoek. Maar uiteindelijk wil je allemaal hetzelfde: betere beslissingen maken en in één oogopslag zien wat aandacht nodig heeft en vooral waarom. Onderstaand een beeld van de mogelijkheden:

  • Je sales forecast
  • Real-time informatie van je projectbudget
  • De huidige assemblagekosten van je producten
  • De hoeveelheid goederen in je voorraad
  • De hoeveelheid klachten die je binnenkrijgt
  • Het aantal openstaande offertes of facturen

Arrix gebruikt twee BI-tools, PowerBI en Sumatra. Welke tool het meest geschikt is voor je hangt af van jouw vraag. Uit de tool moet de informatie komen die jij nodig hebt, op basis daarvan maak jij je beslissingen. De tool die daar het beste invulling aan geeft verdient dan ook de voorkeur.

Onderstaande afbeelding geeft een beeld van een PowerBI dashboard bij een vliegmaatschappij:

 

Analyse

Het presenteren van je stuurgegevens in een dashboard heeft toegevoegde waarde voor jouw onderneming. Het verkoopresultaat per periode is bijvoorbeeld interessante gespreksstof voor sales managers en door een zichtbare toename in het aantal klantklachten herzie je de huidige procedures en werkwijzen.

Maar het gaat verder dan alleen inzichten. Wil je data nog bruikbaarder maken? Analyseer dan jouw data en baseer de keuzes voor jouw bedrijf op de verkregen inzichten. De analyse van de data ligt niet alleen bij jou of de afdeling waar dit betrekking op heeft. PowerBI heeft ook ingebouwde mogelijkheden voor analyse. Zo herkent het programma trends in jouw data en adviseert je hierover. PowerBI gebruikt hiervoor verschillende algoritmes. Ook groepeer je data voor zogeheten advanced analytics. We maken je graag zelfredzaam als PowerBI gebruiker. Mocht het technisch gedeelte niet jouw “piece of cake” zijn, dan ondersteunen wij je graag hierbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures