De Digitale Assistent

De intelligente assistent van Arrix

Met een digitale assistent van Arrix haal je een intelligente nieuwe collega in huis. Eéntje die de servicedesk ontlast door veelvoorkomende vragen van collega’s te beantwoorden. Eéntje die moeiteloos elke vraag snapt, en die bij het geven van het antwoord slim kiest uit een grote poule van handleidingen, Q&A’s en werkinstructies.

 

Onze digitale assistent

  • Zorgt voor omarming van bestaande informatiesystemen door medewerkers.
  • Vermindert repetitieve taken, zoals supportvragen en het aanmaken van tickets.
  • Verhoogt de beschikbaarheid van de informatie.

Slimmer dan een normale chatbot

In de afgelopen decennia is de techniek volop ontwikkeld. Moderne chatbots combineren kunstmatige intelligentie met machine learning. Hierbij worden interacties door het systeem zelf geëvalueerd, op basis van input van de medewerkers. Hoe meer interacties, hoe beter de digitale assistent de vraag leert begrijpen, waardoor het antwoord beter wordt.

De digitale assistent gebruikt cognitieve services om natuurlijke taal beter te leren begrijpen. Met de artificial intelligencetechniek LUIS (oftewel language understanding intelligent service) helpt de chatbot om tot een nog beter antwoord te komen.

Het resultaat: informatie is voortaan sneller én beter beschikbaar binnen de hele organisatie.

Maak kennis met de digitale assistent

Lennart stelt je graag voor aan je intelligente nieuwe collega. Kom kennismaken.Maak afspraak

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van de digitale assistent:

Snel:

De virtuele assistent geeft medewerkers gelijk antwoord, zodat ze direct door kunnen met hun werk.

Centrale plek voor al je handleidingen en instructies:

Een virtuele assistent voorkomt een wildgroei aan documenten. Alle handleidingen en instructies worden op één centrale plek ondergebracht zodat de assistent ze kan vinden.

Altijd vriendelijk:

Een digitale assistent verliest nooit zijn geduld, ook al krijgt hij duizend keer dezelfde vraag gesteld.

Geen wachtrij, altijd direct een antwoord:

Een digitale assistent heeft geen piekmomenten en beantwoordt moeiteloos meerdere vragen tegelijk.

Regie over de informatievoorziening

De enige antwoorden die de virtuele assistent geeft, zijn de antwoorden die de organisatie invoert.

Altijd de juiste antwoorden

Een virtuele assistent maakt geen fouten en geeft consistent antwoord op dezelfde vragen

Servicedesk ontlasten met een interne vraagbaak

De digitale assistent kan veel, maar natuurlijk niet alles. Is er toch mensenwerk nodig? Dan toont de virtuele assistent de contactopties, zoals chatten met een medewerker of telefonisch contact. En zo nodig schiet hij zelf een ticket in bij de supportdesk.

In veel bedrijven fungeren supportmedewerkers, procesverantwoordelijken en systeembeheerders als een soort interne vraagbaak. De digitale assistent vermindert het aantal vragen door de belangrijkste vragen gelijk te beantwoorden.

x

Te implementeren op elk kanaal

We tonen de digitale assistent op de plek waar medewerkers hem het makkelijkste kunnen vinden: intranet, Microsoft Teams of de website tot de servicedesk. Desgewenst kunnen we de digitale assistent zelfs op meerdere kanalen aanbieden, waarbij het beheer uiteraard nog steeds centraal is geregeld.

Informatie is meer dan tekst

Een moderne virtuele assistent beantwoordt een vraag op alle mogelijke manieren.

  • Afbeeldingen: Een plaatje zegt soms meer dan duizend woorden. Desgewenst geeft de digitale assistent antwoord in de vorm van een afbeelding.
  • Tabellen: Met tabellen zien gebruikers van de digitale assistent overzichtelijk verbanden.
  • Video’s: Werkinstructies worden vaak duidelijker met bewegend beeld. De digitale assistent speelt dan het juiste antwoord af in een YouTube-video binnen het chatvenster.
  • Spraak: Praten gaat sneller dan typen, dus ondersteunt de digitale assistent ook spraakopdrachten.
  • Tekst opmaak: De opmaak van de tekst is aanpasbaar en je voegt zelfs smileys toe 😊

x

Hoe de digitale assistent aan de antwoorden komt

De enige antwoorden die de digitale assistent geeft, zijn de antwoorden die de organisatie heeft goedgekeurd. Als iets is opgeschreven, dan kan de virtuele assistent het naar voren halen. En welke bronnen de digitale assistent mag gebruiken, dat bepalen we samen.

Veelvoorkomende vragen worden proactief gesignaleerd

Hoe compleet de database van antwoorden ook is, het systeem is nooit ‘af’. Daarom denkt de digitale assistent mee met de organisatie en komt zelf met vragen om toe te voegen.

Wordt een bepaalde vraag vaak gesteld aan bijvoorbeeld de supportdesk? Dan is dit te zien op het dashboard, en kan de vraag worden toegevoegd aan de database. Door de virtuele assistent te ‘voeden’ op basis van wat er daadwerkelijk gebeurt, hou je ook in de toekomst de regie.

Bekijk het webinar

Nooit meer zoeken naar informatie. Eenvoudige taken automatiseren. Gemakkelijker werken met je applicaties. Dat is in een notendop wat de Digitale Assistent doet. Ben jij nieuwsgierig geworden en zou je er graag meer over willen weten? Bekijk ons webinar!

Wat de digitale assistent nog meer voor je doet

Effectief verandermanagement door de inzet van digitale assistent

Nieuwe software en nieuwe processen zijn nodig om als organisatie te groeien. Tegelijkertijd zorgt dit voor een uitdaging. Hoe laat je medewerkers de veranderingen omarmen? De digitale assistent helpt de medewerker kennis te maken met nieuwe programma’s en komt met nuttige tips en instructies. Dit kunnen teksten zijn, maar dit hóeft natuurlijk niet: ook video’s en handleidingen kunnen door de virtuele assistent worden aangedragen. Het resultaat: meer betrokken medewerkers, en meer grip doordat je de informatievoorziening in eigen hand houdt.

Zelf de digitale assistent een naam geven

De persoonlijke assistent kan natuurlijk een naam krijgen. Het geven van een naam is méér dan aanleiding voor een leuke brainstormsessie met de collega’s. De naam van de virtuele assistent versterkt namelijk de identiteit van het bedrijf.

Krijgt de digitale assistent een trendy naam of juist een tijdloze naam? Een typische streeknaam, of juist een internationale naam? Door het antwoord te geven op vragen als deze, laat je alle medewerkers zien wie de organisatie wil zijn.

x

Gesprekken met een knipoog

Een digitale assistent klinkt heel serieus. Maar het mag ook best een knipoog hebben. Desgewenst voegen we chit-chat toe, waarmee de virtuele assistent op ludieke wijze antwoord geeft op informele vragen en antwoorden. De tone-of-voice bepaal je zelf. Meelevend, professioneel of bijdehand? Je stelt het zelf in.

Implementatie op maat door Arrix

Medewerkers doen sneller en slimmer hun werk, met een digitale assistent van Arrix. Wij geven je de regie op de informatievoorziening en zorgen dat iedereen, altijd, over de juiste informatie beschikt.

Wie kiest voor Arrix kiest voor een uitstekende begeleiding bij de implementatie, zodat we scherp kiezen en het maximale rendement uit de oplossing halen. En zijn er na de implementatie nog vragen? Dan leveren wij de support. Intussen zorgen wij voor de doorontwikkeling van de software, en nemen we je proactief mee in de nieuwste ontwikkelingen.

M365 Update - Wk 17

Vergaderen en chatten in Microsoft Teams. Functies die door de meeste gebruikers veelvuldig worden gebruikt. Ook in onze updates van de afgelopen weken hebben we het er regelmatig over gehad. Voor zowel het vergaderen in Teams als de chatfunctie, zijn er alweer nieuwe functies in ontwikkeling of worden uitgerold. Lees meer
BlogModerne WerkplekOffice365Online werken

M365 Update - Wk 16

Met OneDrive voor Bedrijven beheer je op een flexibele en veilige manier werkdocumenten en bevorder je de samenwerking binnen jouw organisatie. Ook deze applicatie van Microsoft 365 blijft Microsoft ontwikkelen en van nieuwe updates voorzien. Er staan een aantal ontwikkelingen op stapel, maar we geven je eerst een aantal tips voor simpel OneDrive gebruik. Lees meer
BlogModerne WerkplekOffice365Online werken
Bekijk alle blogberichten

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures