Blog

Microsoft 365 Update – Wk 21

Minder last van files, flexibel omgaan met werktijden en efficiënter werken door de afwisseling met collega’s of je afzonderen. Allemaal voordelen van altijd en overal werken. Want op kantoor is niet meer de standaard.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 18

Microsoft Teams kun je op verschillende manieren beveiligen tegen anonieme en ongeautoriseerde gebruikers. De meest gemakkelijke manier is om de toegang te beperken tot alleen geautoriseerde gebruikers. Dat is wel heel kort door de bocht. Wat kun jee nog meer doen?

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 17

Tegenwoordig kan iedere video vergaderapplicatie de achtergrond van het camera beeld vervangen door een willekeurige foto. Microsoft gaat hierin zelfs nog een stukje verder door het toevoegen van geanimeerde achtergronden. Leuke features. Met name door het persoonlijke karakter wat je eraan toevoegt en de creativiteit die je laat zien. Maar wordt je vergadering er echt beter van?

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 16

Je gebruikt dagelijks één of meerdere Microsoft 365 applicaties zoals Word, Teams en Outlook. Deze applicaties barsten van de slimme mogelijkheden, die Microsoft aanvult met nieuwe handigheidjes. Maar hoe wordt je nu wegwijs tussen al die mogelijkheden en krijg je de juiste slimmigheidjes onder de knie?

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 15

Met een quiztimer kun je een tijdslimiet aan het vragen stellen hangen. Je krijgt meer spanning en drama. In Forms komt nu ook een quiztimer. Ontdek ook de andere verbeterde en nieuwe functionaliteiten in Microsoft 365.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 14

De videoconferentieservice is een populaire keuze voor veel bedrijven, wat betekent dat gesprekken met grote aantallen deelnemers die tegelijkertijd deelnemen en vanaf dezelfde locatie (zoals een vergaderruimte) vaak voorkomt. Howling is dan een irritante bijkomstigheid.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 13

De videoconferentieservice is een populaire keuze voor veel bedrijven, wat betekent dat gesprekken met grote aantallen deelnemers die tegelijkertijd deelnemen en vanaf dezelfde locatie (zoals een vergaderruimte) vaak voorkomt. Howling is dan een irritante bijkomstigheid.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 10

Microsoft is overstag! Een green screen was tot voor kort niet nodig omdat bij het gebruik van een achtergrond effect de achtergrond automatisch verwijdert. Maar dat is verre van professioneel. Daarom bieden ze binnenkort ook de Green screen mogelijkheid.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 7

Onze blog(s) gemist? De afgelopen periode geen tijd gehad om je op de hoogte te stellen van de nieuwste functionaliteiten in Microsoft 365? Deze week geven we je een overzicht wat er de laatste weken is uitgebracht.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 6

Gemakkelijk afgeleid tijdens een vergadering? Met berichten die ondertussen door het scherm komen en niets met je vergadering te doen hebben, verlies je de focus. Je kunt dit  voorkomen door meldingen te dempen. Microsoft heeft u ook een andere optie.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 5

Microsoft Planner is beschikbaar op het Microsoft 365 platform en maakt samenwerken nog eenvoudiger. Omdat het volledig geïntegreerd is binnen Teams kun je hier gemakkelijk nieuwe taken toevoegen in groepen waarin je met mensen samenwerkt. Je krijgt inzicht in elkaars werk, op de voortgang en weet wat jouw bijdrage hieraan is. Omdat bedrijven en organisaties steeds meer inzien dat deze applicatie onmisbaar is in een goede samenwerking, blijft Microsoft deze applicatie ontwikkelen.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 4

Met boekbare tijd in Outlook werk je gemakkelijker samen en deel je tijd effectiever in. Deze focus ligt op alle nieuwe M365 ontwikkelingen. Ontdek wat er deze week nog meer nieuw is in de update van Microsoft.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 3

Polls. Hiermee verzamel je de juiste informatie voor je doelen. Ook tijdens een vergadering is de inzet van polls erg handig. Mensen zijn meer betrokken bij je meeting en je vergadering wordt interactiever. De inzet van de polls app maakt het nog gemakkelijker.

Lees meer

Innovaties in Power Automate door AI

innovaties in power automate

Microsoft Power Automate introduceert voor 2023 enkele interessante innovaties waarmee gebruikers nog gemakkelijker automatiseringen bouwen en beheren. Deze innovaties zijn alle op basis van Artificial Intelligence (AI) en hiermee wordt jouw organisatie efficiënter, bespaar je tijd en verhoog je de productiviteit.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 2

het laten zakken van virtueel opgestoken handen gaat niet automatisch. Je moet er als deelnemer zelf om denken of de organisator en presentator van de meeting kan dit doen. Microsoft heeft nu een oplossing voor al die opgestoken handen. Ben je namelijk aan het woord geweest, dan zakt jouw hand automatisch.

Lees meer

Microsoft 365 Update – Wk 1

Een nieuw jaar en voor Office 365 een nieuwe naam. Er wordt al enige tijd met de nieuwe naam gecommuniceerd, maar Microsoft gaat het nu officieel rebranden naar Microsoft 365. Dat betekent dat Office.com, de Office mobiele app en de Office app voor Windows komen met een nieuw icoon, nieuw uiterlijk en nog meer functies.

Lees meer

Azure Cognitive Services Deel 3: Spraak

azure cognitive services spraak

In deze blog vertellen we je meer over de spraakservice en onderliggende services van Azure Cognitive Services. Je converteert spraak naar tekst en tekst naar spraak met een natuurlijke uitspraak. Het vertaalt eenvoudig teksten van de ene naar de andere taal en kan sprekers controleren of herkennen aan de hand van hun stem.

Lees meer

Wekelijkse update Office 365 – Wk 51

Emoji’s zijn een vast onderdeel van onze manier van communiceren. Met een Emoji communiceer je en druk je een gevoel uit. Het is en hulpmiddel voor het bieden van context en duiden van data. In Teams reageer je al eenvoudig met een Emoji en Outlook neemt dit nu ook over.

Lees meer

ICT vreet stroom: zo bespaar je energie

energie besparen ict

Het energieverbruik voor ICT wordt steeds groter. In het licht van de stijgende energieprijzen en toenemend IT gebruik kan de rekening flink oplopen. Kijk je bij aankoop en gebruik bewust naar energie dan realiseer je besparingen. Bespaar energie met deze tips.

Lees meer

Azure Cognitive Services Deel 1: Zicht

Azure Cognitive Services

Met Azure Cognitive Services implementeer je Artificial Intelligence in je organisatie. De komende weken behandelen we alle 4 onderdelen van Azure Cognitive Serives in een aflevering van blogs. In deze blog het onderdeel zicht, waarmee je inhoud in afbeeldingen en video’s identificeert en analyseert.

Lees meer

Wat is MRP en wat kun je ermee?

MRP

MRP staat voor Material Requirements Planning, wat ongeveer in het Nederlands betekent de behoefte aan materiaal plannen. Feitelijk is het een geavanceerde rekenmachine in de software die rekening houdt met allerlei factoren als er behoefte is aan materialen zodat je niet te vroeg of te laat je materialen krijgt voor de productie.

Lees meer

Wekelijkse update Office 365 – Wk 42

Microsoft voegt emojireacties toe aan outlook. Met deze functie antwoord je sneller en het postvak van de zender van het email overstroomt niet langer door deze korte reacties. Een leuke luchthartige nieuwe functionaliteit in Microsoft 365. Wat kun je nog meer verwachten?

Lees meer

Wekelijkse update Office 365 – Wk 39

OneDrive beschikt over diverse samenwerkingstools waarmee je en jouw team kwalitatief hoge resultaten levert. Denk maar eens aan @vermeldingen, gemarkeerde wijzigingen en threaded opmerkingen. Je bent niet altijd op de hoogte van deze acties. Maar door een nieuwe kolom “Activiteit” In OneDrive blijf je volledig geïnformeerd.

Lees meer

Zet met Microsoft 365 je mensen centraal

efficient samenwerken

Efficiënt samenwerken is nog geen vanzelfsprekendheid voor veel bedrijven en organisaties. Arrix streeft er voortdurend naar om de mens centraal te zetten: wat heeft je medewerker nodig om prettig en efficiënt te kunnen werken en welk applicatielandschap hoort daar bij?

Lees meer

Wekelijkse update Office 365 – Wk 36

Terwijl de vakanties net achter de rug zijn, heeft Microsoft niet stilgezeten en zijn er in augustus veel functionaliteiten uitgerold. Vooral in Teams vinden we veel nieuwe, handige functies. We hebben een alle mogelijkheden weer voor je op een rij gezet.

Lees meer

Handigheidjes voor OneDrive

onedrive voor bedrijven

Werk je met een laptop of Desktop PC en werk je voor je bestanden met de Windows verkenner? Dan is het erg handig dat je de OneDrive bestanden naar je verkenner synchroniseert. Op die manier werk je zoals je altijd gewend bent, maar maakt wel gebruik van de mogelijkheden van OneDrive voor Bedrijven.

Lees meer

Wekelijkse Update Office 365 – Wk 34

Met onze wekelijkse #Microsoft Office365 update brengen wij jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft! Met deze week aandacht voor Teams; vergadering, chat, achtergrond filters en galerij.

Lees meer

Wekelijkse Microsoft update – Wk 33

Viva Sales is de eerste rolgebaseerde Viva-applicatie die speciaal is ontworpen om aan de behoeften van verkopers te voldoen. De verkoopervaring opnieuw uitvinden. Viva Sales stimuleert de verkoop met AI-gestuurde inzichten en data in hun werkstroom. Binnenkort rolt Microsoft de extra bedrijfsspecifieke tools uit.

Lees meer

Werk productief met Microsoft 365

Productief met Microsoft 365

Het lijkt wel of iedereen werkt met Microsoft 365. Toch zijn er nog steeds bedrijven die Microsoft 365 willen gebruiken, maar geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Ook zijn er genoeg bedrijven die al gebruik maken van Microsoft 365 of bepaalde apps, maar niet weten hoe ze nog meer uit hun licentie halen.   […]

Lees meer

Wekelijkse Microsoft update – Wk 32

Viva Sales is de eerste rolgebaseerde Viva-applicatie die speciaal is ontworpen om aan de behoeften van verkopers te voldoen. De verkoopervaring opnieuw uitvinden. Viva Sales stimuleert de verkoop met AI-gestuurde inzichten en data in hun werkstroom. Binnenkort rolt Microsoft de extra bedrijfsspecifieke tools uit.

Lees meer

Een back-up moet. Echt. En zo wordt het gemakkelijk

managed back-up

Dat een regelmatige back-up een must is, dat weten de meeste ondernemers wel. Tegelijkertijd zien we velen van hen worstelen, want hoe doe je het goed? En dat is wel essentieel, want in het geval van een calamiteit wil je zo snel mogelijk weer online zijn. Met onze Managed back-up bieden we als het ware een totaalpakket voor een back-up op maat.

Lees meer

Wekelijkse Microsoft update – Wk 30

Dankzij een OneDrive update wordt het bewerken en nakijken van Word documenten binnenkort een stuk interactiever. Hiermee wordt het niet alleen gemakkelijker om Microsoft Word documenten online te delen, maar ook te beoordelen. In deze update worden een paar leuke updates uitgelicht.

Lees meer

Wekelijkse Microsoft update – Wk 29

Dankzij een OneDrive update wordt het bewerken en nakijken van Word documenten binnenkort een stuk interactiever. Hiermee wordt het niet alleen gemakkelijker om Microsoft Word documenten online te delen, maar ook te beoordelen. In deze update worden een paar leuke updates uitgelicht.

Lees meer

Wekelijkse Microsoft update – Wk 27

Maak je Teams overzichtelijker en chat met jezelf. Je stuurt eenvoudig tekst, documenten, afbeeldingen, video’s en berichten naar jezelf. Tijdens een vergadering maak je snel aantekeningen zonder dat je de Teams app verlaat. Maak jij het jezelf ook gemakkelijker? Dat kan met de nieuwe functies in Teams.

Lees meer

Telefoon en vakantie: zo gaat dat samen

telefoon en vakantie

Moet je ook op vakantie per se 24/7 bereikbaar zijn? Als dat niet hoeft, doe je er goed aan om met collega’s afspraken te maken over je bereikbaarheid, het doorschakelen van je telefoon en het kenbaar maken bij je klanten en contacten. Denk erover na en maak afspraken.

Lees meer

Wekelijkse Microsoft update – Wk 19

Vanaf nu kun je met de Power Automate app ook je Teams activiteiten automatiseren of verbinden met andere apps en services. Dat is één van de functionaliteiten die Microsoft binnen Teams uitrolt. Lees snel verder en ontdek nog meer nieuwe functionaliteiten waarmee je slimmer werkt.

Lees meer

Overal glasvezel. Ook bij jou?

glasvezel

Glasvezel is niet alleen meer voorbehouden aan dichtbevolkte gebieden en grote bedrijventerreinen. Glaspoort voorziet de komende jaren ongeveer 1 miljoen huishoudens en bedrijven van toekomstvaste glasvezel. De aanleg hiervan vindt plaats in kleinere gemeenten, landelijke gebieden en op bedrijventerreinen.

Lees meer

Wachtwoord verlopen

wachtwoord verlopen

Je kent het wel, ben je lekker bezig met werk, ontvang je een melding dat je wachtwoord binnenkort verloopt. Meestal krijg je ook te zien hoelang je nog hebt. Ondanks deze tijdige melding komt het toch regelmatig voor dat wachtwoorden verlopen.

Lees meer

Telecom en IT versterken elkaar

telecom en it

Telecom in de breedste zin van het woord: ook dat is Arrix. Van telefonie, internetverbindingen tot een vast-mobiel integratie. Breng zowel IT als Telecom onder één dak en profiteer optimaal van de toegevoegde waarde die ze voor elkaar hebben.

Lees meer

Wekelijkse Microsoft update – Wk 9

De anderhalve meter is niet meer verplicht. Dat is geen reden om meteen over te stappen naar het live contact. We hebben het gemak van Teams ontdekt en blijven dat gebruiken. Ook als we allemaal weer bij elkaar kunnen zitten. En Teams blijft zich ontwikkelen. Daarom de ontwikkelingen van februari op een rijtje.

Lees meer

Integratie met Exact Online

integratie met exact online

Bedrijven werken vaak met verschillende soorten software applicaties, die allemaal onafhankelijk van elkaar werken. Vaak gebruik je wel dezelfde informatie of data. Hierdoor moet je handmatig zaken invoeren, wat veel ergernis en tijdverlies oplevert. Voorkom dit met een koppeling met bijvoorbeeld Exact online

Lees meer

Slimmer digitaal samenwerken; zo doe je dat!

software benutten

Digitaal samenwerken heeft door de coronapandemie een enorme boost gekregen. Veel organisaties zijn maar ‘gewoon’ gestart met Teams en Sharepoint, zonder goed de weg te weten in deze applicaties. Met Arrix Moderne Werkplek bieden we een complete dienstverlening om het optimale uit deze tools te halen.

Lees meer

Waarom we doen wat we doen

waarom-we-doen-wat-we-doen

We kunnen goed uitleggen wát we doen en hoe we dat doen, maar waarom? Waar worden wij nou blij van? We hebben elkaar eens goed aangekeken en denken het te weten. En we vertellen het graag door, want we zijn er trots op!

Lees meer

Voor succes met je team… versterk de verbinding!

verbinding

Zegt iedereen ‘ja’ tijdens de vergadering terwijl je vervolgens merkt dat een aantal mensen ‘nee’ zegt bij de koffieautomaat? Krijgen nieuwe plannen weinig commentaar en worden ze vervolgens tòch niet uitgevoerd? Dan helpt het om eerst de verbinding met elkaar te verstevigen.

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft (Wk 47)

Teams is constant in ontwikkeling en verbetert doorlopend de gebruikerservaring. Deze week behandelen we een klein aantal ontwikkelingen in Teams. Waaronder het gebruik van camera’s in Teams Rooms en verbeteringen voor gasten in Teams. Doe er je voordeel mee!

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft (Wk 46)

Microsoft bouwt een extra beveiligingslaag in Teams VoIP Calls met End-to-End Encryptie. Dat is één van de nieuwe ontwikkelingen voor deze week. Je krijgt nog meer informatie over de nieuwe ontwikkelingen in Microsoft Teams, maar ook in SharePoint en OneDrive.

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft (Wk 44)

Microsoft introduceert de nieuwe Q&A app binnen Teams. Hiermee krijg je  meer gestructureerde vragensessies tijdens grotere vergaderingen of webinars. Dit is een van de nieuwe ontwikkelingen binnen Microsoft. Wat is er nog meer?

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft (Wk 41)

Binnenkort worden aan Teams vergaderingen gerelateerde instellingen (Galerij, Grote Galerij en Samenzijn modus) weergegeven in een apart scherm genaamd ‘View Switcher’. Ontdek nog meer nieuwe functionaliteiten in Microsoft 365.

Lees meer

Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk39)

Nu we steeds meer hybride werken is de vergaderruimte de plek waar collega’s die thuiswerken samenkomen met de mensen op kantoor. Teams rooms bevordert deze samenwerking en brengt het naar een hoger niveau. Microsoft ontwikkelt daarom verschillende nieuwe functies voor Teams Rooms.

Lees meer

Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk38)

Steeds meer mensen maken gebruik van de opname functie en de live ondertiteling binnen een Teams vergadering. De beheerder van de Teams omgeving geeft aan of transcriptie is toegestaan en deze start ook automatisch, zodra je kiest voor opname starten. Bekijk nog meer nieuwe functionaliteiten in de Microsoft Update.

Lees meer

Lancering Microsoft Viva

microsoft viva

Tijdens het Microsoft Inspire evenement dit jaar werd Microsoft Viva aangekondigd. Microsoft Viva is gericht op de werknemerservaring. Het is een platform voor het delen van kennis en ervaringen en voor het creëren van verbondenheid.

Lees meer

Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk34)

Het is weer het einde van de maand en dat betekent een overzicht van alle functies die Microsoft heeft uitgerold binnen Microsoft Teams en SharePoint. Vanaf nu kun je een vergadering vergrendelen voor bijvoorbeeld laatkomers of ongenodigden, kun je meldingen en notificaties voor zowel Windows 10 als Mac aanpassen en zijn er wijzigingen doorgevoerd in de ondersteuning voor MAC en Skype.

Lees meer

Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk32)

Vertalen en reageren in je eigen taal en live ondertiteling tijdens vergaderingen in Teams. Het zijn een tweetal functies die Microsoft deze week gelanceerd heeft en ze laat weten dat ze achter de schermen druk bezig zijn met het updaten van de Breakout rooms en dat synchronisatie na naamswijziging straks geen problemen meer geeft voor […]

Lees meer

Hacken en lekken

hacken

Bedrijven betalen grote sommen geld waarmee ze de versleuteling van data opheffen. Soms met resultaat dat het hiermee klaar is, maar het komt ook voor dat na betaling het slachtoffer nog steeds met de ellende zit.

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 27)

Let the music play! En dat kan binnenkort ook in Teams. Met de in ontwikkeling zijnde muziek modus, speel je straks in hoge kwaliteit muziek af tijdens een online vergadering. Hiermee kun je muzieklessen online geven en online concerten samen beluisteren.

Lees meer

Domme vragen bestaan niet

domme vraag

Verdwijnt jouw probleem als sneeuw voor de zon als je contact opneemt met de servicedesk. Zelfs al voor je een medewerker hebt gesproken? Dit gebeurt regelmatig. Voor ons een welkome afleiding en uiteindelijk helpen we de volgende klant weer eerder!

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 17)

Bij Teams verandert je status als je er niet bent. Maar dat rode, oranje of kleurloze bolletje is onduidelijk. Een out of office bericht als je een chat start is dat niet. We kunnen hem dan ook binnenkort verwachten : een out-of-office functie in Teams.

Lees meer

Optimaliseer jouw instellingen in Teams

optimaliseren instellingen teams

Microsoft Teams heeft het afgelopen jaar veel verbeteringen doorgevoerd. Veranderingen waarmee jij optimaler in Microsoft Teams werkt. Maak deze verbeteringsslag in jouw vergadertool met een aantal kleine aanpassingen en vergader professioneler.

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 15)

Met Microsoft Teams Rooms transformeer je de vergaderruimte naar een rijke samenwerkingsruimte met video-ondersteuning. De komende tijd zet Microsoft in op deze functionaliteiten. Ontdek wat je ermee kunt en natuurijk ook nog andere nieuwe functionaliteiten in Microsoft 365.

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 12)

Microsoft zet in op Teams en gaat daarom de vinders van kwetsbaarheden belonen. Hiermee onderstreept Microsoft het groeiende belang van Microsoft Teams, dat dagelijks 155 miljoen gebruikers heeft. Uit de Update van deze week blijkt ook dat er ingezet word op Teams.

Lees meer

VAMO over op 4G

vamo en

VAMO, vast mobiel bellen, gaat over op 4G. Dit levert je veel voordelen op. Sneller een gesprek opstarten, hogere geluidskwaliteit en een betere dekking. Wanneer kun je over?

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 6)

Meer interactie tijdens een Teams vergadering. Dat kan nu! Je steekt al je hand op als je iets wilt zeggen. Maar vanaf nu uit je je ook anders. Met het ?, ?, ? of ? laat je tijdens de vergadering zien hoe blij of enthousiast je ergens over bent.

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 5)

Microsoft Outlook krijgt binnenkort een nieuwe functie waarmee je berichten deelt met een team of contactpersoon in Microsoft Teams. In Outlook verschijnt dan een “Share to Teams” button. Klik hierop en je deelt gemakkelijk je email met je teamleden in Teams. Eén van de nieuwe leuke functionaliteiten in Microsoft Teams.

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 4)

Al geruime tijd maak je met Live bijschriften de vergadering groter voor deelnemers die doof of slechthorend zijn, die verschillen in niveau van taalvaardigheid of een bepaald niveau hebben. Nu lees je ook in een 1-op-1 gesprek de gesproken woorden.

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 3)

Snel op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in Microsoft 365? Deze week hebben we een korte update voor je met alle nieuwe functionaliteiten die Microsoft ontwikkelt. Neem ze door. Het kost je nog geen minuut, maar het levert je veel inspiratie op.

Lees meer

Beter voldoen aan de klantvraag

klantvraag

Een sterke groei in volume en omzet betekent een kritische kijk op je eigen proces. Hoe kun je met dezelfde mensen of magazijn, de groei in  bestellingen verwerken? Ook heb je te maken met een stijgende klantverwachting, hoe ga je deze verwachtingen managen? Neem de volgende stappen zodat je voldoet aan de klantvraag.

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 2)

templates teams

De wereld verandert snel. De relevantie van Microsoft Teams is hierbij groot en de ontwikkelingen in Teams blijven zich opvolgen. Het enige wat jij hoeft te doen is dit bijhouden. Daarmee werk je efficiënter en effectiever. Wekelijks brengen wij deze ontwikkelingen voor je in beeld.

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 1)

templates teams

Een nieuw jaar, een nieuwe thuiswerkweek. En thuiswerken blijft de norm voor de komende periode. De Lock down wordt verlengd voor weer een periode en het enige wat jij kunt doen is zo optimaal mogelijk samenwerken en communiceren vanuit huis. Deze nieuwe ontwikkelingen helpen je een handje!

Lees meer

Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk51)

templates teams

Geluiden zijn onvermijdelijk bij het thuiswerken. Nu we weer allemaal verplicht thuiswerken en de kinderen niet naar school gaan kun je er donder op zeggen dat er tijdens een Teams vergadering ongewilde geluiden door heen komen. Dit voorkom je door het achtergrondgeluid te dempen. Een functionaliteit die net gelanceerd is bij Teams vergaderingen.

Lees meer

Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk47)

templates teams

Met Microsoft Project blijf je georganiseerd, gefocust en behoud je controle. Je organiseert van alles, van kleine projecten tot grote initiatieven. Om het projectbeheer nog eenvoudiger te maken heeft Microsoft een aantal nieuwe functionaliteiten in ontwikkeling. Hiermee blijf je je projecten de baas.

Lees meer

Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk43)

templates teams

We hebben nog nooit met zoveel mensen tegelijk thuis gewerkt. Daarbij was thuiswerken ook nog nooit zo gemakkelijk. Ook deze week berichten we je over de nieuwe functionaliteiten in Teams. Met al deze functionaliteiten verbeter jij het thuiswerken.

Lees meer

Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk42)

templates teams

Ook deze week besteden we weer veel aandacht aan de updates in Teams. Door het vele thuiswerken optimaliseert Microsoft Teams het videobel-programma in sneltreinvaart. Het platform rolt meerdere updates uit onder de gebruikers en ook zijn er veel ontwikkelingen gaande. Wij praten je weer bij.

Lees meer

Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk40)

templates teams

Deze week niet alleen veranderingen in de apps Teams of SharePoint. Ook Microsoft Word voegt een belangrijke nieuwe functionaliteit toe. Designer in Word ondersteunt je bij het maken van documenten met een consistente look en feel. Fervent Word gebruiker? Lees dan vooral verder en neem ook alle nieuwtjes rondom Teams en Yammer mee.

Lees meer

Teams; hoe zat het ook alweer?

Teams hoe zat het ook alweer

Nu we weer, na aanscherping van de maatregelen, thuis werken gaan we Teams ook meer gebruiken. Maar hoe moest dat ook alweer en hoe nodig je gastgebruikers uit? Anneke vertelt je nogmaals hoe je werkt in Teams. En is dat niet genoeg? Download dan onze handleiding Teams.

Lees meer

Informeer en vermaak je klanten en medewerkers

narrowcasting

Medewerkers en bezoekers informeren en vermaken, dat is het doel van KPN EEN MKB TV. Deze nieuwe bouwsteen vormt een uitbreiding op het (flexibele) totaalpakket van internet, vast bellen en mobiel waarmee KPN zich richt op het midden- en kleinbedrijf. Hierin ontbrak nog de mogelijkheid om op kantoor in de kantine en bij de receptie televisie te kijken.

Lees meer

Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk38)

templates teams

Chatten is één van de belangrijkste functies in Teams. Van afzonderlijke chats met slechts één persoon tot groepschats en gesprekken in kanalen – met chat zit je goed. Het chatten maak je overzichtelijk met threads. Microsoft heeft deze functionaliteit verbeterd.

Lees meer

Het verlangen naar grip

inkoop

Met Shpr beheer je jouw inkoopadministratie. In combinatie met Exact en ScanSys automatiseer je je inkoopproces volledig. Van aanvraag tot betaling. Doordat je in control bent over het hele proces en de P2P-clyclus, weet je precies wanneer je wat te wachten staat. Door deze inzichten neem je eenvoudig strategische keuzes en laat je je niet meer verrassen! Dit is wat jij wilt.

Lees meer

Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk36)

templates teams

Als Microsoft 365 gebruiker krijg je regelmatig nieuwe functionaliteiten. De ontwikkelingen gaan razendsnel. De vraag is hoe je als organisatie deze updates gebruikt. Vaak zijn de veranderingen in Microsoft 365 laagdrempelig en doe je ze met kleine stappen. Geef digitaal werken een boost met onderstaande nieuwe functionaliteiten.

Lees meer

Windows 10 inbegrepen bij Microsoft 365

windows10

Met de komst van de Microsoft 365 abonnementen is het mogelijk om Windows computers te voorzien van Windows 10. Bij de veelgebruikte Business Premium en Enterprise abonnementen zit een upgrade-recht naar Windows 10 Pro inbegrepen. Echter niet alle Windows computers kunnen gebruik maken van dit upgrade-recht.

Lees meer

Je back-up bepaalt jouw nachtrust  – deel 2

De meest elementaire stap in het beveiligen van een informatiesysteem is het zorgdragen voor een goede back-up. Vorige week schreef ik over de 3-2-1 methode die hiervoor veel gebruikt wordt. Hierbij wordt ook een kopie van de back-up buiten de deur opgeslagen, ofwel een kopie in de cloud. Dit is minder foutgevoelig omdat er geen menselijke handelingen zijn en de RPO en RTO doelstellingen zijn beter te realiseren.

Lees meer

Interessante data voor Business Intelligence

interessante data business intelligence

Is Business Intelligence wondersoftware? Uiteraard heeft het veel voordelen voor je organisatie. Zo heb je alle informatie (wat anders uit verschillende systemen komt) op één plek, neem je betere beslissingen en krijg je nieuwe inzichten. In deze blog ga ik in op een aantal praktische voorbeelden van Business Intelligence (BI).

Lees meer

3 eisen voor telefonie van nu

Telefonische bereikbaarheid moet optimaal zijn voor organisaties en eenvoudig uit te breiden of in te krimpen zijn, net zo makkelijk als alle andere communicatie- en ICT-middelen. De verwachtingen liggen hoog, en daarmee worden nogal wat eisen aan de telefoniediensten gesteld.

Lees meer

Je back-up bepaalt jouw nachtrust – deel 1

IT-risico's nachtrust back-up

De meest elementaire stap in het beveiligen van een informatiesysteem is het zorg dragen voor een goede back-up. Een informatiesysteem bevat vaak vele manjaren werk en vormt daarmee één van de kostbaarste assets van een organisatie. Bovendien leert de wet van Murphy ons dat het ooit een keer fout zal gaan met ons informatie systeem. Het voorhanden hebben van een goede back-up is dan cruciaal!

Lees meer

IoT, is dat ook jouw ding?

iot

IoT, Internet of Things, gebruikt men in het bedrijfsleven met name voor het verzamelen, verwerken en interpreteren van data, door machines of apparaten uit te rusten met sensoren. Hoe verbind je met internet en hoe doe je dat veilig?

Lees meer

Wekelijkse Update Office 365 (Wk 27)

templates teams

In de update van deze week veel SharePoint nieuws. Allemaal functionaliteiten die het jouw nog gemakkelijker maken. Maar ook Teams ontbreekt niet. Voor het eerst laten we nieuwe functionaliteiten nu ook via video zien. Zo breng je het eenvoudig in de praktijk.

Lees meer

Eerste hulp bij thuiswerken

eerste hulp bij thuiswerken

Thuiswerken gaat niet altijd probleemloos. De afgelopen maanden kwamen op de servicedesk een aantal terugkerende problemen voorbij, die de gebruiker ook eenvoudig zelf oplost. Wij geven je daarom eerst hulp bij thuiswerken. Doe je voordeel met deze 5 tips.

Lees meer

Wekelijkse update Office 365 (Wk 23)

templates teams

Een passende werkplek op elke locatie, thuis of onderweg, dat kan met Microsoft 365. Je kunt altijd en overal (samen) werken met een werkplek die altijd up-to-date en veilig is. Maar hoe weet je wat de nieuwe ontwikkelingen zijn, zodat jij nog efficienter werkt? Volg wekelijks onze updates met alle nieuwtjes rondom Microsoft 365.

Lees meer

Wekelijkse Update Office 365 (Wk 16)

templates teams

Bij Arrix staan we graag continu stil bij nieuwe innovaties en updates van Microsoft 365 en deze delen we met onze relaties. Daarom Vind je alle informatie en ontwikkelingen rondom Microsoft 365 in onze wekelijkse Update Office 365. Ook deze week hebben we weer een aantal nieuwe functionaliteiten voor je.

Lees meer

Heb jij een goede back-up?

Een slechter scenario is niet mogelijk. Stel je eens voor dat je back-up niet heeft gewerkt als je deze daadwerkelijk nodig hebt. Dat kan iedereen overkomen denk je misschien. Maar als je op frequente basis een restore procedure uitvoert heb je echt een rustig gevoel: jouw organisatie is veilig tegen dataverlies en downtime. Ontdek hoe.

Lees meer

Teams voor gasten

gasten-in-teams Vergaderen met iemand die geen Teams heeft

Vergaderen met iemand die geen Teams heeft, terwijl jij er wel over beschikt. Hoe doe je dat? Het online vergaderen binnen Teams maakt jouw leven een stuk gemakkelijker nu ook externen kunnen worden toegevoegd aan de vergadering. Met dit stappenplan zie je hoe zowel de organisator als de gast met elkaar vergadert in Teams.

Lees meer

Thuiswerken met Microsoft Teams

thuiswerken met microsoft teams

Nu de noodzaak tot thuis werken door het Coronavirus hoog is, stelt Microsoft een gratis licentie beschikbaar voor alle medewerkers. Dat betekent dat medewerkers nu kosteloos Office 365 kunnen gebruiken. Wat kun je hiermee als organisatie? Wij vertellen je er graag meer over.

Lees meer

Wekelijkse Update Office 365 – WK 8

templates teams

Met Office 365 onvang je nieuwe productupdates en functies zodra deze beschikbaar zijn. Je hoeft niet te wachten op updates. Om welke wijzigingen gaat het dan? Wij houden je hier wekelijks van op de hoogte. Deze week polls in Teams, een nieuwe Office 365 app en nog veel meer nieuws.

Lees meer

Mobiel bellen via Wifi

Met de komst van mobiel bellen via Wifi ben je op nog meer plaatsen bereikbaar. Op alle plekken in Nederland waar je een mobiele verbinding, 4G verbinding óf wifi-verbinding hebt bel en sms je nu tegen hetzelfde tarief. Ontdek meer over bellen via Wifi

Lees meer

Privacy is voor iedereen

Met de komst van de AVG, willen we meer grip krijgen op onzen persoonsgegevens. Er wordt in deze tijd namelijk erg veel van ons vastgelegd. Ook vaak zonder dat we dit weten. Besef je dat je gegevens veel geld waard zijn en kunnen worden doorverkocht.

Lees meer

6 tips voor een succesvol intranet

Er komt nogal wat kijken bij het ontwikkelen, beheren en optimaliseren van een intranet. Je wilt dat deze sociale ontmoetingsplek gedragen wordt door je medewerkers en dat het oproept tot kennis delen, interactie met elkaar hebben en efficiënter werken. Wat zijn nu de succesfactoren van zo’n intranet?

Lees meer

Breedbandverbindingen wat zijn de technieken?

Breedbandverbindingen? Je kunt er als bedrijf zijnde niet meer zonder. Tegenwoordig zorgt je breedbandverbinding voor het transport van telefonie en dataverkeer. Denk hierbij aan pin transacties, e-mail, en cloud applicaties enz. Vanaf maart 2020 kun je geen ADSL 1 en 2 internet meer afnemen bij internetaanbieders die over het KPN netwerk leveren. Dit heeft natuurlijk ook consequenties, daarom de ontwikkelingen van breedband voor jou op een rijtje.

Lees meer

Wekelijks Update Office 365 (wk 1)

templates teams

Na een weekje er tussenuit te zijn geweest, gaan we gewoon weer op de oude voet verder. Daarom speciaal voor de liefhebbers weer een Microsoft Update. Deze week besteden we aandacht aan één nieuwe feature en dat is een bestand uploaden in Microsoft Forms.

Lees meer

Wekelijkse Update Office 365 (wk 51)

templates teams

De laatste wekelijkse Microsoft Office 365 update van 2019.  Natuurlijk blijven wij jouw graag informeren over de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft. En daarom gaan we in 2020 op dezelfde voet verder. Deze week informatie over SharePoint, Outlook en Microsoft Stream. Doe er je voordeel mee!

Lees meer

Wekelijkse Update Office 365 (WK 49)

templates teams

Begin 2020 zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten in Office 365 waar je je voordeel mee kunt doen. Wij brengen je op de hoogte van deze nieuwe ontwikkelingen in onze wekelijkse update. Meer over Taken in Teams, bestanden uploaden in Microsoft Forms en de integratie tussen Outlook en Teams .

Lees meer

Wat is nou precies een nummerplan?

Bereikbaarheid is van groot belang binnen (en buiten) jouw bedrijf. Toch is lang niet ieder bedrijf optimaal bereikbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van manieren om je bereikbaarheid te verbeteren. Één van deze manieren is het juist inrichten van je nummerplan.

Lees meer

Azure DevOps en Office 365

Azure DevOps helpt je de werelden van Development en Operations dicht bij elkaar te brengen. Het doel is om zo snel mogelijk en vaak mogelijk jouw oplossing te releasen en daarbij de kwaliteit van de oplossing te waarborgen. Leer in deze blog hoe je Azure DevOps kunt inzetten om jouw Office 365 maatwerk oplossingen zo snel mogelijk en vaak mogelijk te releasen.

Lees meer

Wekelijkse Update Office365 – WK 47

templates teams

Waar wij eerder Teams en SharePoint in een aparte special hebben behandeld, zijn er nog andere updates met betrekking tot Office 365. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij, waarbij onder andere het Power Platform niet kan ontbreken!

Lees meer

Robotisering, een dubbele taak voor HR

Robotisering maakt het werk van HR meer divers en interessanter. Enerzijds volgt HR de ontwikkelingen en maakt een koppeling met jouw organisatie. Anderzijds heeft het ook invloed op de HR Processen. Een toelichting op deze dubbele rol.

Lees meer

Wekelijkse Update Office 365 – Wk 41

templates teams

Bij Arrix staan we regelmatig stil bij nieuwe innovaties en updates op het gebied van Microsoft (Office 365). In onze wekelijkse update vertellen wij je meer over de belangrijkste ontwikkelingen. Deze week: updates voor Outlook op Android, het formulier in SharePoint lijsten bewerken en rollen toewijzen in een Teams vergadering.

Lees meer

De 5 voordelen van Arrix VoIP op een rijtje

Regelmatig krijgen wij de vraag: “waarom zou ik als klant de keuze maken voor VoIP telefonie van Arrix?” Dit heeft te maken met de vele voordelen die VoIP telefonie te bieden heeft. Wil je overstappen van ISDN naar VoIP of ben je toe aan nieuwe telefonie dan mag je deze 5 (belangrijkste) voordelen niet missen.

Lees meer

Welke projectaanpak kies je?

projectaanpak

Dat het implementeren van een ERP systeem projectmatig moet gebeuren zal niemand verbazen. Het is immers een uniek resultaat dat eenmalig gerealiseerd moet worden met een tijdelijk daarvoor ingerichte organisatie. Maar welke aanpak moet dan worden gekozen voor een dergelijk project?

Lees meer

Geen servers meer nodig, kan het echt?

Een overduidelijke ontwikkeling in de markt is dat we met z’n allen steeds meer naar de Cloud gaan, toch?  Waar hebben we het dan eigenlijk over? Bedoelen we het datacenter van je lokale ICT leverancier, waarbij je in feite je ‘eigen’ server in het datacenter van die ICT leverancier afneemt? Of gaan we een andere kant op als we spreken over Cloud? En welke kansen biedt dat?

Lees meer

6 Voordelen waarmee HR Software jouw organisatie sterker maakt

De afgelopen jaren worden steeds meer organisaties bewust van het belang van een goed HR beleid. Waar andere bedrijfsprocessen vaak geautomatiseerd zijn door middel van ondersteunende software, gebeurt er op de HR afdeling veel handmatig. Om u als ondernemer of HR professionals binnen het MKB op weg te helpen hebben wij de voordelen van HR Software voor u op een rij gezet.

Lees meer

Deponeren met SBR

Als ondernemer wordt u door diverse partijen regelmatig gevraagd om gegevens uit uw financiële administratie aan te leveren. De nieuwe norm om dit te doen is via Standaard Bedrijfsrapportages (SBR). Met SBR kunt u financiële rapportages eenvoudig vanuit één administratie aanbieden en veilig digitaal verzenden. Ook voor het deponeren van uw jaarrekening geldt de verplichting om dit aan te leveren via SBR. Wat houdt dit voor u in?

Lees meer

© 2019 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!