Arrix nieuws

Citrix lek en jouw IT omgeving

De afgelopen dagen moest het verkeer rekening houden met een drukkere spits. Niet alleen vanwege de gladheid en de mist, maar ook vanwege de Citrix problemen. Want Citrix wordt onder andere gebruikt om in te loggen op het interne netwerk van bedrijven. Veel bedrijven haalden vrijdag Citrix toegangssystemen offline vanwege het beveiligingslek. Thuiswerken is hierdoor niet meer mogelijk.

 

Je gaat je waarschijnlijk afvragen of deze Citrix problemen niet alleen van invloed zijn op jouw autoritjes, maar ook op jouw ICT omgeving. Wij geven je hier een antwoord op.

 

Citrix lek en jouw IT omgeving

In de afgelopen week heb je ongetwijfeld gehoord of gelezen over de problematiek met betrekking tot Citrix Software.  Veel gemeenten, ziekenhuizen en andere bedrijven en instellingen zijn getroffen door een beveiligingslek in deze software. Thuiswerken is voor de medewerkers hierdoor (vrijwel) niet mogelijk.

 

Aangezien niet al onze klanten exact op de hoogte zijn van de oplossing waar zij gebruik van maken, kregen wij de afgelopen dagen regelmatig vragen of zij wellicht ook met kwetsbaarheden te maken hebben. Gelukkig is dit vaak niet het geval. Een deel van onze klanten werkt wel met deze Citrix Software en die zijn vorige week door ons op de hoogte gebracht van deze problemen. Bij deze klanten zijn direct maatregelen genomen om verdere schade te voorkomen. Arrix houdt alle security ontwikkelingen en mogelijke kwetsbaarheden goed in de gaten en informeert indien noodzakelijk direct de klanten. Heb je dus niets gehoord, dan geen zorgen over de situatie aangaande Citrix.

 

Security  altijd topprioriteit

In zijn algemeenheid geldt dat de security van ICT systemen hoge prioriteit vereist. Zorg er in ieder geval voor dat jouw systemen zijn bijgewerkt met de meest recente updates. Laat periodiek onderhoud in de vorm van systeembeheer uitvoeren. Daarnaast is het belangrijk om je systeem periodiek te laten toetsen of deze voldoende beveiligd is.

 

Het enige waar Citrix van invloed op is, is de drukte op de weg. Gelukkig hebben we daar in het Noorden ook minder last van.

 

Meer weten over het Citrix lek? Bekijk onderstaande artikelen:

Citrix beveiligingslek. De laatste stand van zaken

NCSC: Installeer Citrix-patches of maak herstelplan

Citrix Systeem na 9 januari aangepast. Dan ben je vrijwel zeker aangevallen. 

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures