Arrix nieuws

Cybersubsidie voor kleine bedrijven

cybersubsidie

Er is een gat ontstaan tussen securitydreigingen en maatregelen die bedrijven hiertegen nemen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kleine bedrijven nog steeds niet genoeg maatregelen nemen voor ICT beveiliging, Cybersecurity staat vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst. (Kleine) bedrijven denken vaak dat ze geen doelwit of niet interessant voor hackers zijn. Het tegendeel is waar.

 

Als laatste zetje, om vandaag nog in actie te komen, kunnen kleine ondernemingen aanspraak maken op een subsidieregeling van “mijn cyberweerbare zaak”. Deze cybersubsidie is van toepassing op de kosten van aanschaf en implementatie van één of meer cyberweerbaarheidsmaatregelen. Veel bedrijven weten nog onvoldoende hoe ze zich moeten wapenen tegen cyberdreigingen. Hierdoor zijn hun bedrijfsprocessen en waardevolle data kwetsbaar voor cybercriminelen.

 

Maatregelen die je kunt nemen en die ook voor subsidie in aanmerking komen zijn o.a.:

 

De subsidie vergoedt 50% van de kosten die een IT dienstverlener rekent, met een maximum van € 1.250,– .Tot 1 november a.s. kun je de subsidie aanvragen. Als bedrijf kun je eenmalig een beroep doen op deze subsidieregeling.

 

Hoe staat jouw ICT veiligheid ervoor?

Vaak is de eerste stap bij het verbeteren van je ICT beveiliging, weten waar je bedrijf nog tekortschiet. Als jouw risico’s vooraf bekend zijn, kun je bewuste keuzes maken. Aan de hand van security baseline scan. Met een security baseline scan brengen wij het niveau van jo uw informatiebeveiliging in kaart.

 

Vanuit deze scan heb je direct inzicht in eventuele kwetsbaarheden en aandachtsgebieden. In de rapportage zie je hoe je scoort op de verschillende onderdelen en waar mogelijk acute bedreigingen bestaan. Je krijgt in de rapportage een advies waar je verbeteringen door kunt voeren. Zodat je zeker bent van jouw zaak.

 

Neem op tijd actie!

De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, tot het totale budget van € 300.000,– op is. Het loont de moeite om dit tijdig in gang te zetten. Laat deze kans niet liggen. Krijg in beeld hoe het met jouw veiligheid gesteld is en onderneem actie

 

Aanvragen informatie Security Baseline Scan

 

Belangrijke links:

https://www.digitaltrustcenter.nl/nieuws/dtc-introduceert-cybersubsidie-voor-kleine-bedrijven

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/mcz

 

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures