Arrix nieuws

En door…..! Bij calamiteiten is de downtime minimaal

downtime minimaal

De Haan Westerhoff (DHW) is een klant van het eerste uur. Tezamen met deze klant hebben we door de jaren heen al diverse ICT omgevingen bij ze mogen implementeren, beheren en monitoren. Hierdoor kennen we hun ICT omgeving door en door en weten wat de knelpunten en uitdagingen hierin zijn.

 

Het is zeer bijzonder, dat nu, meer dan 20 jaar later, we wederom een mooi project bij hun hebben voltooid. De hardware van DHW was meer dan 5 jaar oud en zij hadden de wens om deze te vervangen. Hoge beschikbaarheid en een minimale downtime bij hun systeem was één van de uitdagingen die daar bij kwam kijken.

 

Hoge beschikbaarheid en downtime minimaal

De infrastructuur is vervangen door 2 nieuwe VMWare hosts in combinatie met een MSA Storage node, aangevuld met 2 nieuwe UPS’sen. Tevens zijn de switches vervangen. Om tegemoet te komen aan de hoge beschikbaarheid van het systeem en een minimale downtime bij calamiteiten is er een uitwijkserver geïmplementeerd. Om de 2 uur wordt er een replica gemaakt van de operationele virtuele servers naar de uitwijk server, welke zich buiten het pand bevindt. Wanneer er een calamiteit plaatsvindt is DHW snel weer in de lucht en kunnen ze hun primaire bedrijfsprocessen snel hervatten. DHW kan hiermee adequaat reageren op incidenten en mogelijke negatieve gevolgen op de bedrijfsvoering tot een minimum beperken.

 

Extra uitdaging

Tijdens het project kwam er nog een extra uitdaging bij. Er waren leveringsproblemen voor wat betreft de hardware, maar met kunst en vliegwerk konden we toch eind 2022 van start door de inzet van leencomponenten. Toen de bestelde componenten werden geleverd is de omgeving gemigreerd en operationeel opgeleverd.

 

Om dit te vieren was er taart! Beide bedrijven hopen de komende jaren samen weer verder te kunnen groeien en dit met heel veel plezier voort te zetten. De taart was een 1e aanzet 😉

 

Op de foto v.l.n.r. Erwin Lap van Arrix ICT, Roel de Boer van De Haan Westerhoff en Jan Kupers van Arrix ICT.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures