Arrix nieuws

Einde algemene support VMware vSphere 5.5.

einde algemene support vmware

VMware vSphere 5.5. is waarschijnlijk de meest geïnstalleerde versie van vSphere. En veel systeembeheerders hebben goede ervaringen met deze release, die stabiel, snel en betrouwbaar is. Maar aan alle goede dingen komt een eind.

Op 19 september 2018 is de algemene support voor VMware vSphere 5.5 beëindigd. Waarschijnlijk ben je al begonnen met het vervangen, upgraden of migreren van vSphere 5.5, maar is dat nog niet het geval dan willen wij je graag op weg helpen bij het opstellen van een actieplan.

 

Wat betekent het einde van algemene support eigenlijk?

Het is belangrijk om te weten dat jouw omgeving niet plotseling stopt met werken, alleen omdat vSphere 5.5 geen algemene support meer krijgt. Het betekent wel dat VMware geen onderhoudsupdates en -upgrades, bug- en beveiligingsfixes of technische assistentie meer zal aanbieden voor deze versie van vSphere.

Wat de ondersteuningslifecycle van VMware betreft, zit vSphere 5.5 vanaf 19 september 2018 tot 19 september 2020 in de zogenaamde technische begeleidingsfase van VMware, voordat alle support wordt stopgezet. Tijdens de technische begeleidingsfase heb je nog steeds toegang tot bestaande patches en fixes, maar worden er geen nieuwe vrijgegeven. Heb je nog lopend support, dan is dit het moment om te upgraden naar een nieuwe versie. Verloopt het support binnenkort? Dan is het belangrijk om dit te verlengen, zodat je kunt upgraden naar de meest recente versie.

 

Wat kan ik doen?

Upgraden naar de meest recente versies, vSphere 6.5 of vSphere 6.7, is de beste optie, deze versies worden ondersteund tot 15 november 2021 en bieden een aantal interessante functionaliteiten zoals VM encryptie, de vCenter Server Appliance met Update Manager.

Wil je weten wat deze upgrade voor jouw organisatie betekent? Wij vertellen het je graag.

Tip: begin tijdig met de voorbereidingen en laat je niet verrassen, een goede voorbereiding is het halve werk!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures