Arrix nieuws

Het einde van SharePoint 2010 (en 2013) workflows

einde sharepint werkstromen

Juni 2020 kondigt Microsoft aan dat het SharePoint 2010 werkstromen buiten gebruik stelt. Omdat de deadline nadert, herinneren we je er nogmaals aan dat deze werkstromen binnenkort niet meer functioneren.

 

Waarom beëindigt Microsoft de werkstromen?

Microsoft stelt vast dat de moderne werkstroomoplossingen een betere oplossing bieden dan SharePoint 2010-werkstromen voor SharePoint Online.

 

Per wanneer worden deze werkstromen uitgeschakeld?

Nieuwe tenants gebruiken de SharePoint 2010-werkstromen al niet meer sinds 1 augustus. De SP2010-werkstromen worden voor bestaande tenants per 1 november 2020 verwijderd. Dat wil zeggen dat de bestaande SharePoint 2010-werkstromen worden verwijderd voor alle tenants waar een vervangende oplossing beschikbaar is. Het gaat hier alleen om de SharePoint Online omgevingen. De werkstromen in SharePoint on premise omgevingen ondersteunt Microsoft tot 2026. Deze werkstromen migreer je bijvoorbeeld naar Power Automate, wat valt onder een moderne werkstroomoplossing.

 

Wat betekent dit voor SharePoint 2013-werkstromen?

Microsoft geeft aan dat SharePoint 2013-werkstromen voorlopig nog functioneren. Met de kanttekening dat deze in de toekomst een vergelijkbaar uittredingstraject krijgt. Het kan dus zeker geen kwaad om deze werkstromen ook alvast te migreren naar een nieuwe omgeving/oplossing.

 

Hoe zorg ik dat mijn werkstromen blijven functioneren?

Wil je dat bovenstaande in je organisatie geen problemen veroorzaakt, dan scan je je omgeving op het gebruik van deze werkstromen. Dit kan via PowerShell in combinatie met de SharePoint Modernization Scanner. Wanneer daaruit blijkt dat je gebruik maakt van deze werkstromen, raden wij je aan om deze te migreren naar een nieuw platform, bijvoorbeeld Power Automate. Het overzetten van de werkstromen is vervolgens een handmatige actie.

 

Hulp nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen ontstaan of dat er hulp nodig is bij het scannen en/of migreren van de werkstromen. Arrix ondersteunt jouw organisatie bij de migratie of voert deze werkzaamheden voor jouw organisatie uit, zodat jij geen hinder ondervindt.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures