Arrix nieuws

De hoogtepunten van het LABS event

hoogtepunten LABS

Dinsdag 16 april organiseerde Arrix voor de 2e maal een grootschalig IT event voor bedrijven en organisaties in Schouwburg De Lawei in Drachten. Dit keer met als centraal thema Artificial Intelligence. Met de titel Ai, AI, Artificial Intelligence werd de spanning opgezocht die deze nieuwe techniek teweeg brengt.

We ontkomen er niet meer aan. Door Artificial Intelligence in te zetten kunnen bedrijven processen automatiseren, efficiëntie verbeteren en meerwaarde bieden aan klanten. Het helpt bij het identificeren van nieuwe kansen en ontwikkelen van innovatieve producten en diensten.

Maar hoe begin je als bedrijf met AI ? Welke mogelijkheden zijn er en wat is de impact van AI op je bedrijf? Dit zijn belangrijke vragen voor ieder bedrijf.

 

Magie met AI?

Toch is AI niet een en al magie. Het brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee voor algoritmen en transparantie. Hiermee kunnen privacy en ethiek in het geding komen. Maar ook misbruik is nu al aan de orde van de dag, met bijvoorbeeld Cyberdreigingen. Bedrijven moeten slim zijn in het gebruik van AI. Tijdens het event werd hier ook volop ingegaan.

 

LABS event

Het event, met de naam LABS, gaf  de ruim 120 deelnemers inspiratie en diverse nieuwe inzichten op het gebied  van Artificial Intelligence. Eerst was er een plenaire sessie, waar Jarno Duursma (TechExpert, gespecialiseerd in AI), de deelnemers meenam in de wondere wereld van AI. Daarna werd de deelnemers een chatbot getoond, die speciaal voor Sijperda Verhuur is ontwikkeld. Zo kregen zij inzage in de mogelijkheden die deze techniek hun kan bieden en op welke manier je dit o.a. in kunt zetten.  Het programma wat daarna volgde was door deelnemers zelf samengesteld. Ze bezochten verschillende deelsessies over onderwerpen zoals Security, NIS2, Big Data, CoPilot en het verbeteren van je cashflow.

Bert Wijnholds, vanaf 1 mei a.s. Algemeen Directeur van Arrix: “Artificial Intelligence is een techniek waar iedereen misschien niet meteen voor open staat. Maar als er succesverhalen zijn, zijn de meeste bedrijven toch wel benieuwd. Bovendien heb je niet altijd in de gaten dat je met AI bezig bent, terwijl veel bedrijven het al op één of andere manier toepassen. Het wordt al veelvuldig toegepast in kritieke systemen. Het kan bijvoorbeeld potentiële uitval van machines voorspellen en bedreigingen detecteren, waardoor tijdig onderhoud mogelijk is om ongeplande stilstand te voorkomen.  Maar het brengt ook risico’s met zich mee, veel cyberaanvallen worden nu gestuurd door AI. “

Met dit event willen wij de deelnemers concrete inzichten en handvaten geven om het werken met Artificial Intelligence verder vorm te geven. Wij kunnen daarin een goede partner zijn voor bedrijven, met de specialismes, ervaring en kennis waar wij over beschikken”.
Een impressie van het LABS event

 

 

De volgende keer erbij zijn?

Het was een dag vol ontmoetingen met andere bedrijven. De deelnemers  konden ervaringen en ideeën uitwisselen met elkaar en met de experts van Arrix ICT. Dat alles in een ongedwongen en gezellige sfeer. Na de gezamenlijke lunch ging iedereen huiswaarts met een goedgevulde goodiebag en de wetenschap dat dit event ook volgend jaar weer zijn beslag krijgt.

Gemist? Dan kun jij er in 2025 ook bij zijn!

 

Via onderstaande formulier kun je alvast aangeven dat je de volgende keer graag uitgenodigd wordt.

  •  *
  • naam@bedrijf.nl
  • Door deze aanvraag ontvang je wekelijks een korte ArriXTRA nieuwsbrief met blogs, whitepapers, evenementen of andere interessante kennis. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. Hier vind je onze  privacyverklaring.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures