Arrix nieuws

Arrix behaalt ISAE 3402 type II verklaring

isae verklaring

Steeds meer organisaties besteden hun IT Cloud gerelateerde dienstverlening (gedeeltelijk) uit aan Arrix. Omdat deze uitbestede activiteiten van invloed zijn op de continuïteit van deze organisaties, moet de organisatie hierover objectieve informatie krijgen. Vaak wordt dit gebruikt in de externe financiële verslaglegging door accountants. Dit kan met een ISAE 3402 verklaring (International Standard on Assurance Engagements Nr. 3402).

 

Zo’n verklaring is een onafhankelijke toetsing van de (beheer)processen van de serviceorganisatie over tijd. De reikwijdte van deze verklaring is van toepassing op onze Moderne Werkplek dienstverlening en Cloud Services of ook wel onze eigen ‘hosting’ in het datacentrum.

 

Sinds 2014 is Arrix  in het bezit van ISO 9001 en ISO27001 certificeringen. Daar hebben wij sinds 2018  NEN 7510, informatiebeveiliging voor de zorg aan toegevoegd.

 

“Met de ISAE 3402 type II verklaring gaan we nog een stap verder door de werking van onze processen over een aangesloten periode te laten toetsen. We bewijzen dat we “ in control” zijn en tegemoet komen aan (terechte) specifieke eisen van onze klanten. Maar dat is het niet uitsluitend. Het is ook omdat we het zelf gewoon willen! Het willen leveren van kwaliteit zit nu eenmaal in ons DNA en het certificaat ISAE 3402 type II is daar een extra bevestiging van.”

Bernard Veenstra- Algemeen Directeur Arrix

 

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • De internationale outsourcing standaard
  • Controleerbaarheid op effectiviteit van maatregelen over tijd (verschil tussen type 1 en type 2)
  • Verbeterd risicomanagement
  • Eenvoudig aan te leveren bij je accountant.

 

Je krijgt zekerheid, dat de afgesproken dienstverlening op het gebied van informatiebeveiliging ook zo wordt uitgevoerd. Dit wordt gecontroleerd over een periode van half jaar door een onafhankelijk bevoegde en gecertificeerde auditor. Het rapport en de bevindingen kun je opvragen bij ons.

 

Door deze transparantie weet je hoe de risico’s op het gebied van informatiebeveiliging en privacy voor jou zijn geminimaliseerd. Het risicomanagement til je naar een hoger niveau en communiceer je helder met jouw accountant. De accountant hoeft daardoor minder of geen aanvullende controles uit te voeren om een oordeel te geven over de continuïteit van de uitbestede IT processen van de organisatie. Waardoor interne kosten en externe advieskosten van de accountant verminderen.

Meer over onze certificeringen

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures