Arrix nieuws

Meijer Metal vervangt ICT omgeving

Bij Meijer Metal valt ICT niet meer weg te denken. Het is een cruciaal onderdeel in de bedrijfsvoering van Meijer Metal. Niet alleen voor de administratieve processen, maar ook voor de productie. Veel machines worden aangestuurd door een computersysteem.

 

Het is van belang dat de ICT omgeving van Meijer up-to-date is en de nieuwe ontwikkelingen volgt. Voorwaarde is dat ICT betrouwbaar en snel moet zijn en altijd werken. Kortom er vertrouwen in hebben dat de ICT van Meijer in goede handen is. Een goede samenwerking met een betrouwbare ICT partner draagt daar aan bij.

 

Vervanging ICT Omgeving

Onlangs heeft Meijer zijn ICT omgeving vervangen. Omdat ze gaan voor vakmanschap en dienstverlening hebben ze gekozen voor een ICT oplossing die hierop gebaseerd is. Deze oplossing is in een aantal fasen geïmplementeerd.

 

Eerst is de basis aangepakt, door de netwerk infrastructuur met behulp van nieuwe switches te segmenteren. Daardoor is het netwerk sneller geworden en wat security betreft is het netwerk nu zo ingericht dat de kans op schade door ransomware beperkt is tot één netwerk onderdeel.

 

Daarna was de server- en de storage omgeving aan de beurt. Het bestaande systeem was gebaseerd op synchrone uitwijk naar de 2e locatie van Meijer Metal. In de nieuwe situatie is synchrone uitwijk ook weer het uitgangspunt, om dataverlies bij calamiteiten te voorkomen. De bestaande HP Lefthand is daarom vervangen door een HP hyper converged SimpliVity systeem, geschikt voor synchrone uitwijk. Hyper converged betekent dat alle benodigde componenten – inclusief servers, storage, virtualisatiesoftware, netwerk en beheeroplossing – volledig geïntegreerd zijn in één systeem wat verdeeld kan worden over twee separate locaties.

 

Als laatste is de ICT omgeving van Meijer Metal softwarematig vernieuwd, Windows server 2012 is vervangen door Windows server 2019. Omdat de nieuwe omgeving naast de oude is opgebouwd verliep de migratie, in alle fases, voor de gebruiker geruisloos.

 

Tevreden met resultaat

Dit alles heeft geresulteerd in een prachtige nieuwe oplossing en een goed fundament voor de toekomst. Een voorbeeld van een goede samenwerking van de systeembeheerder van Meijer Metal tezamen met Arrix. Het doel was helder en door gezamenlijk op te trekken is er een nieuwe ICT omgeving gerealiseerd waar Meijer heel tevreden mee is.

 

Op de foto v.l.n.r.

Jelle Jasper Tadema, IT Manager bij Meijer Group en Erwin Lap, ICT Consultant bij Arrix ICT

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures