Arrix nieuws

Prijswijzigingen Microsoft

prijswijzigingen microsoft

Per 1 maart a.s. verhoogt Microsoft de prijzen van de commerciële Microsoft 365 en Office 365 producten. Wil je toch nog een jaartje blijven profiteren van de oude prijzen, dan adviseren we je om vóór 1 maart nog met een jaar te verlengen.

 

Microsoft heeft de afgelopen jaren veel aan de dienst Office 365 en Microsoft 365 toegevoegd. Sinds de introductie van Microsoft 365 zijn er 24 apps bijgekomen (Microsoft Teams, Power Apps, Power BI, Power Automate, Stream, Planner, Visio, OneDrive, Yammer en Whiteboard).

Ook hebben ze meer dan 1.400 nieuwe functies en mogelijkheden uitgebracht op het gebied van:

  • Communicatie en collaboration: realtime samenwerking, together-modus, Front Row
  • Security en Complaince: DLP voor e-mail en documenten, sensitivity labels en message encryptie, Content Search en MFA
  • AI en assistance: Acronyms, live captions en ondertitelingen, vertaler, ontwerper

 

In de meeste gevallen zijn deze extra apps en functionaliteiten kosteloos aan je suite toegevoegd. Voor het eerst in 10 jaar verhoogt Microsoft nu de prijzen en komen er nieuwe abonnementstermijnen.

 

Wat verandert er?

Per 1 maart 2022 gaan de prijzen voor de commerciële Microsoft 365 en Office 365 producten omhoog. Gemiddeld gezien komt de prijsstijging op ongeveer 10% tot 25% uit. Dit bedrag wordt nog eens 20% hoger als je maandelijkse flexibiliteit wilt behouden.

 

Wil je nog een jaar profiteren van de oude prijzen, dan moet je jouw licenties nog voor 1 maart a.s. verlengen. Je wordt dan niet meer maandelijks achteraf gefactureerd, maar krijgt je factuur een jaar vooraf. Voordeel is wel dat je dan nog eenmalig van de oude prijs kunt profiteren en je tot volgend jaar prijsprotectie geniet.

 

Wat verandert er qua abonnementstermijn?

Bij nieuwe bestellingen, vanaf 1 maart 2022, krijg je te maken met de nieuwe prijzen en nieuwe  abonnementstermijnen van Microsoft. Concreet betekent dit dat je kunt kiezen uit verschillende termijnen:

  • 1 maand
    Je kunt het aantal licenties iedere maand wijzigen (opzeggen, opschalen, afschalen), deze optie is 20% duurder dan een jaarabonnement. Er is geen prijsprotectie bij deze vorm.
  • 12 maanden
    Je zet je abonnement voor een jaar vast, waarbij je één jaar vooruitbetaalt. Er is voor één jaar prijsprotectie. Je kunt niet tussentijds opzeggen of afschalen. Opschalen naar meer licenties is wel mogelijk.

Ook wanneer je voor 1 maart a.s. jouw abonnement nog verlengt, kan dit alleen voor de looptijd van een jaar en je ontvangt vooraf een factuur.

 

Wanneer gaat dit in?

Bij nieuwe bestellingen wordt dit vanaf 1 maart a.s. toegepast. Bestaande abonnementen met een prolongatiedatum na 1 maart moeten per eerstvolgende prolongatiedatum worden overgezet. Indien je eerder verlengt, voor 1 maart a.s., dan wordt nog eenmaal de oude prijs in rekening gebracht en ga je pas volgend jaar over naar de nieuwe abonnementsvorm.

 

Facturatie vanuit Arrix

Ook de facturatie wordt anders. Alle bestaande licenties worden per de eerste dag van de maand afgenomen, ongeacht de periode. Voeg je halverwege de contractperiode eenzelfde licentie toe, dan wordt deze naar rato gefactureerd voor de dagen die in de contractperiode resteren. Het voordeel daarvan is dat alle licenties in het contract dezelfde einddatum hebben, namelijk de laatste dag waarop het contract afloopt.

 

Heb je besloten om eenmalig nog het prijsvoordeel te benutten en verleng je dus voor 1 maart a.s., dan kun je alleen voor een jaar vastleggen en je krijgt vooraf een factuur.

 

Mix en Match

Om flexibiliteit te behouden kun je abonnementen mixen. Zo kun je kiezen voor honderd Microsoft E3 abonnementen met een commitment van een jaar en 10 Microsoft E3 abonnementen met een commitment van een maand. Hiermee houd je een flexibele laag als je een wisselend personeelsbestand verwacht.

 

Meer informatie

Uiteraard houden we je de komende maanden op de hoogte van ontwikkelingen en informeert je accountmanager je persoonlijk over wat dit precies voor jouw omgeving betekent. Mocht je nu al vragen hebben, laat het ons dan weten.

Ik wil meer informatie

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures