Arrix nieuws

En nu taart!

project dijkstra groep

Het project bij Dijkstra Groep is afgerond. Dijkstra Groep is de overkoepelende naam van Koninklijke Sjouke Dijkstra en MUG ingenieursbureau uit Leek. Zij zijn voornamelijk actief in de wegenbouw / infra en MUG doet o.a. grond- en archeologisch onderzoek. Ook hebben zij nevenlocaties in de provincie Groningen en Noord-Holland (Zwanenburg). Momenteel bestaat de Dijkstra Groep uit totaal 250 medewerkers en zijn ze de laatste jaren enorm groeiende.

 

Dijkstra was op zoek naar een oplossing ter vervanging van hun lokale IT infrastructuur. Deze was verouderd en draaide op een Hyper-V platform in combinatie met oude StoreVirtual nodes en diverse overige losse servers. De omgeving zoals deze was bestond uit veel componenten en was hierdoor complex en moeilijk beheersbaar.

 

De wens van Dijkstra Groep was om hun omgeving beheersbaarder, sneller en eenvoudiger te maken. De keuze voor een hybride omgeving, gedeeltelijk on-premises, gedeeltelijk cloud, was hierbij onvermijdelijk. Dijkstra heeft namelijk nog een aantal applicaties die nog niet in de cloud kunnen draaien.

 

Hybride omgeving

Deze hybride omgeving is gerealiseerd met een VMWare cluster bestaande uit 2 VMWare hosts in combinatie met een fiberchannel (glasvezel) MSA storage oplossing. Er is een FortiGate Firewall failover cluster en compleet nieuw WiFi oplossing geïnstalleerd. Daarnaast heeft men nieuwe core en werkplek switches gekregen. Naast hardware op locatie heeft men ook diverse projectinformatie in de Microsoft cloud opgeslagen. Omdat men nogal veel data heeft liggen zijn ook daar uitdagingen in de nabije toekomst.

 

Samen met Dijkstra hebben we de best mogelijke IT oplossing voor hun geïmplementeerd. Er is rekening gehouden met hun uitdagingen en knelpunten. Als bevestiging beoordelen zij dit geslaagde project zelfs met een 8,5 à 9 qua rapportcijfer! Waarbij de directie aangeeft dat ze vrij weinig hebben gemerkt van de migratie.

 

Op de foto de projectoplevering gezamenlijk met v.l.n.r. Mark Lammerts van Dijkstra Groep, Erwin Lap van Arrix ICT, Aukje Tymersma van Arrix ICT, Richard Beukema van Dijkstra Groep en Edwin Oostinga van Dijkstra Groep.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures