Arrix nieuws

Uitbreiding terugroepactie van HP voor batterijen

Controleer je batterij

Het HP veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van notebook- en mobiele werkstation batterijen is uitgebreid. Het is een uitbreiding op de terugroepactie van 2018. Batterijen kunnen oververhit raken en brand -en verbrandingsgevaar opleveren.

Het is van belang dat je de batterij opnieuw controleert, ook als je dit al eerder hebt gedaan of werd geïnformeerd dat je product niet betrokken was. Heb je al een vervangende batterij ontvangen, dan is deze uitbreiding niet op jouw van toepassing.

De batterijen waarop dit programma betrekking heeft, zijn mogelijk geleverd met specifieke HP ProBook 64x (G2 en G3), HP ProBook 65x (G2 en G3), HP ProBook 4xx G4 en G5 (430, 440, 450, 455 en 470), HP x360 310 G2, HP ENVY M6, HP Pavilion x360, HP 11 notebookcomputers en HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3) mobiele werkstations die vanaf december 2015 tot april 2018 wereldwijd werden verkocht. Ze werden vanaf december 2015 tot en met december 2018 ook verkocht als accessoires of ter vervanging van bovenstaande producten,

Kosteloze vervanging

Veel van deze batterijen zijn ingebouwd in het systeem. Dat betekent dat je niet zelf kunt vervangen. HP biedt hiervoor een kosteloze vervanging van de batterij door een gecertificeerde technicus aan. HP geeft ook een update van het BIOS vrij om batterijen toe te voegen die onder de uitbreiding van het programma vallen. Het bijgewerkte BIOS plaatst de batterij in de “Batterijveiligheidsmodus”, zodat de notebook of het werkstation veilig zonder batterij kan worden gebruikt door deze op een voedingsadapter aan te sluiten. Batterijen die in aanmerking komen voor deze terugroepactie, moeten onmiddellijk in de “Batterijveiligheidsmodus” worden geplaatst.

Deze “Batterijveiligheidsmodus” is alleen van toepassing op HP producten die in aanmerking komen voor deze terugroepactie van HP. Als het validatieproces aangeeft dat de batterij geschikt is voor vervanging moet de BIOS-update worden toegepast en het systeem opnieuw worden opgestart. Tijdens het opstartproces wordt er een optie weergegeven om de Batterijveiligheidsmodus in te schakelen. Als je de Batterijveiligheidsmodus accepteert, wordt de batterij ontladen en kan deze niet meer worden opgeladen tot de Batterijveiligheidsmodus is uitgeschakeld. HP raadt je aan de Batterijveiligheidsmodus te accepteren zodat je veilig kunt werken met jouw notebook of mobiele werkstation door een voedingsadapter aan te sluiten.

Onze voornaamste zorg is jouw veiligheid. HP verstrekt gratis een vervangende batterij voor elke batterij waarvan is geverifieerd dat deze in aanmerking komt. Heb je 5 of meer batterijen die mogelijk in aanmerking komen, dan heeft HP een proces ingesteld om de validatie en het bestelproces te vereenvoudigen.

Komt jouw notebook of mobiele werkstation in aanmerking?

Het HP Batterij Program Validation Utility controleert of de batterij in jouw notebook in aanmerking komt. Validatie met het hulpprogramma duurt over het algemeen minder dan 30 seconden.

Start het HP Battery Program Validation Utility

Vragen?

Voor vragen kun je in eerste instantie de veelgestelde vragen raadplegen. Mocht je daar niet uitkomen, dan kun je ook contact opnemen met onze Servicedesk, telefoonnummer (0512) 760 911 of via de email. Onze Servicedesk is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures