Arrix nieuws

Vermijd een hoge telefoonrekening; vakantie en dataroaming

vakantie en dataroaming

Eindelijk is het zover, jouw welverdiende vakantie! Of je nu in Nederland of in het buitenland bent, beide keren maakt je mobiele telefoon dezelfde reis als jou. Blijf je in Nederland dan maak je gebruik van de voordelen die je mobiele abonnement nu ook al biedt. Maar ga je naar het buitenland of eigenlijk buiten de EU, dan wil je niet met een hoge telefoonrekening thuiskomen.

 

Vakantie en dataroaming

Als je in het buitenland bent en online gaat met je mobiele apparaat, maak je verbinding met een lokaal netwerk. Via dat netwerk maak je contact met het netwerk van je eigen provider. Dit heet roaming of dataroaming en kan hoge kosten met zich meebrengen.

 

EU of verder weg?

Het verbruik van telefoon en de databundel is binnen de grenzen van de Europese Unie hetzelfde als in Nederland. Het is anders als je op vakantie gaat naar landen buiten de EU. Dan wordt op je telefoon op het strand naar een filmpje kijken ineens een dure grap. Check bij je provider hoe het zit met data- en telefoonverkeer van en naar je vakantiebestemming. Let wel: Curaçao valt onder Nederland, maar niet onder de EU-regels voor het dataverkeer. Andersom is dat voor het Verenigd Koninkrijk, dat na de Brexit geen EU-land meer is, maar vaak nog wel binnen de bundel valt. Je kunt het maar beter zeker weten, dus check het!

 

KPN voordelen

Bij KPN EEN heb je diverse mogelijkheden om ook de (data)kosten in deze landen en andere uitzonderingen te reduceren door het activeren van KPN voordeelopties. Deze worden alleen in rekening gebracht bij daadwerkelijk verbruik.

vakantie en dataroaming

vakantie en dataroaming

 

Een prettige vakantie

Ga je binnenkort op reis en heb je vragen over je bereikbaarheid of voordeelopties, dan kun je ook de KPN pagina raadplegen voor meer informatie. Of neem contact op met René Rispens, hij vertelt je er graag meer over. Wij wensen je alvast een fijne vakantie.

Neem contact op met René

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures