Arrix nieuws

Einde Skype for Business Online en nu?

Op 31 juli 2021 stopt Microsoft met de ondersteuning van Skype for Business Online. Na deze datum is alleen nog Teams beschikbaar voor het voeren van chat- en telefoongesprekken. De afgelopen jaren heeft Microsoft de functionaliteiten van Skype for Business ondergebracht in Microsoft Teams. Nieuwe Office 365 klanten kunnen vanaf september 2019 geen gebruik meer maken van Skype for Business en worden vanaf 1 september direct op Teams gezet.

 

Wat kan Microsoft Teams?

Microsoft Teams heeft toegang tot alle informatie- en communicatiemiddelen binnen Office 365 en wordt gezien als het nieuwe platform voor digitaal samenwerken. Sinds het uitbrengen van deze applicatie heeft Microsoft de beschikbare functionaliteiten steeds verder uitgebreid. Op dit moment zijn er nog een aantal mogelijkheden die wel in Skype for Business Online aanwezig zijn, maar niet in Teams. Microsoft heeft aangegeven ook deze op korte termijn binnen Teams beschikbaar te maken.

 

Skype for Business on-premise

De on-premise server versie van Skype for Business verdwijnt nog niet in 2021. Deze heeft namelijk extended support tot 14 oktober 2025 en is dus na juli 2021 wel te gebruiken. Microsoft Teams is ook te integreren met Skype for Business hybrid en on-premise. Je kunt dus gebruik maken van de extra mogelijkheden van Teams zonder dat je afscheid moet nemen van je huidige omgeving.

 

Wil jij voorbereid zijn?

Ondanks dat Skype for Business Online momenteel nog beschikbaar is voor zakelijke communicatie, kunnen we ons voorstellen dat je je graag oriënteert op de mogelijkheden na 31 juli 2021 zodat je goed voorbereid de overstap naar Teams kunt maken. Natuurlijk kunnen wij je er meer over vertellen! Het is zeker slim om de functionaliteiten van Teams te gaan verkennen. Je zult ontdekken dat er veel meer mogelijk is dan je denkt en dat wordt met elke update alleen nog maar meer.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures