Thuiswerken

Thuiswerken vanwege Corona

Vanwege het coronavirus werkt een groot deel van ons land vanuit huis. Werkgevers staan voor uitdagingen omdat niet iedereen thuis kan werken of soms zelfs niemand binnen het bedrijf. Wat is er nodig om effectief thuis te werken? En hoe blijf je met elkaar in contact en verlies je medewerkers niet uit het oog? Je faciliteert thuiswerkmogelijkheden, maar daarna houdt het niet op. Ook welzijn en betrokkenheid zijn belangrijk tijdens het thuiswerken.

 

Wanneer de maatregelen rondom corona wijzigen wordt de noodzaak tot thuiswerken misschien nog groter. Check welke mogelijkheden er zijn binnen jouw bedrijf.

Thuiswerken snel geregeld

Thuiswerken regel je snel. Met je huidige apparatuur en software is er bijna altijd een thuiswerkoplossing voor handen. Het heeft soms ook nadelen en één van de belangrijkste nadelen is de beveiliging. Wil je een snelle en veilige oplossing voor thuiswerken, dan kan dat via hosted ssl/vpn. Je krijgt via een gebruikersnaam en wachtwoord meteen toegang tot je bureaublad. Bovendien is twofactor authentication direct geregeld, waardoor je uitstekend bent beveiligd. Iedereen die een PC of laptop heeft op de werkplek, werkt op deze manier gemakkelijk thuis.

Dick weet dat thuiswerken werkt

Bespaar tijd, kosten en creëer een betere balans tussen werk en privé voor je medewerkers. Weten hoe je dit realiseert? Vraag Dick.Maak afspaak
x

3 manieren voor thuiswerken

Thuiswerken kan op verschillende manieren. Wil je dat jouw medewerkers beschikken over dezelfde functionaliteiten als op kantoor? Of wil je efficiënt communiceren, waarvan samenwerken een belangrijk onderdeel is? Om dit te realiseren zijn er verschillende mogelijkheden.

1. SSSL/VPN

SSL/VPN stelt op een beveiligde wijze programma’s en/of gegevens beschikbaar voor gebruikers die niet op het bedrijf aanwezig zijn. Je beschikt over alle functionaliteiten die je op het werk ook hebt.

 

2. Office 365

Met Office 365 heb je altijd en overal beschikking over je gegevens. Dus ook thuis! Je hebt hiermee geen toegang tot al je bedrijfsapplicaties, zoals je financiële software, CRM, HRM etc. Wel kun je eenvoudig documenten delen en samenwerken.

 

3. Teams

Teams ondersteunt eenvoudig een aantal processen om op afstand samen te werken en te communiceren. Houdt er wel rekening mee dat dit geen volledige thuiswerkoplossing is.

 

Deze mogelijkheden kunnen ook gecombineerd worden, waardoor je nog efficiënter werkt

de 3 manieren voor thuiswerken

Houd contact met iedereen die thuiswerkt

Contact houden met je medewerkers begint met regelmatig communiceren. Als je op kantoor bent denk je daar minder over na. Je loopt even bij iemand langs, je hebt een vergadering of praat elkaar met elkaar in de pauze. Met Microsoft Teams doe je dit allemaal online. Videobellen, vergaderen en chatten. Ondertussen deel je de documenten waar je gezamenlijk in werkt. Microsoft Teams maakt je medewerkers productiever en je communiceert met elkaar alsof je op één plek bent. Ontdek juist nu wat Teams voor jouw bedrijf kan betekenen.

Bellen alsof je op kantoor bent

Met een vast mobiel integratie bel je alsof je op kantoor bent. Met de VoIP centrale installeer je geen eigen centrale en gebruik je je bestaande netwerk en internetaansluiting. Met een IPtelefoon, een softphone op je PC, of een app op je smartphone maak je meteen gebruik van de uitgebreide functies. Thuis en onderweg.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures