Thuiswerken met Microsoft Teams

thuiswerken met microsoft teams

Thuiswerken is de laatste weken een belangrijke maatregel voor veel organisaties nu we te maken hebben met het COVID-19 coronavirus. Hoe zijn je medewerkers vanuit huis productief? Op welke manier hebben zij contact? Hoe werken ze samen? Daarom deze week geen Microsoft Update, maar in plaats daarvan vertel ik je meer over de mogelijkheden die Microsoft voor thuiswerken biedt.

 

Gratis licenties

Nu de noodzaak tot thuis werken door het Coronavirus hoog is, stelt Microsoft een gratis licentie beschikbaar voor alle medewerkers (inmiddels is dit niet meer mogelijk). Dat betekent dat medewerkers nu kosteloos Office 365 kunnen gebruiken. Concreet betreft dit de licentie Office 365 E1 trial. Deze licentie is vervolgens 6 maanden geldig. Wanneer je de  licentie activeert zijn er twee opties. Beschikt jouw organisatie al over Office 365 dan kun je alle gebruikers deze licentie toekennen. Gebruikt jouw organisatie nog geen Office 365 vraag dan de licentie bij ons aan. (deze actie is verlopen)

 

Functionaliteiten van Microsoft Teams

Met deze licentie beschikt je medewerker over Microsoft Teams. Microsoft Teams is het platform binnen Office 365 om samen te werken en te communiceren. Medewerkers chatten, vergaderen online en delen informatie vanuit deze applicatie. Omdat je thuiswerkt biedt de chatfunctie in Microsoft Teams uitkomst. Collega’s hoef je nu niet voor ieder vraagstuk te bellen of te mailen. Je stelt je vragen aan collega’s en krijgt antwoord wanneer jouw collega daar aan toe is. Chatten kan zowel 1-op-1 als in groepsverband. Zo kun je als team ook snel kan overleggen.

 

Online vergaderen is een andere functionaliteit van Teams. Thuis werkt vergaderen niet zo vanzelfsprekend want je zit niet bij elkaar. Met online vergaderen in Microsoft Teams gaan vergaderingen toch door. Wekelijkse overleggen, vergaderingen met collega’s of elkaar op de hoogte stellen van werkzaamheden kan op afstand. Thuiswerken is zo geen belemmering meer. Afspraken buiten de deur veranderen alleen van locatie, want ook met externe personen vergader je eenvoudig via Teams. Benieuwd hoe? Download onze gratis handleiding.

Download handleiding

Microsoft Teams beschikbaar, en nu?

Microsoft Teams beschikbaar gesteld voor alle medewerkers? Dan kunnen je medewerkers  daadwerkelijk het platform gebruiken. Van belang is dat je een aantal voorwaarden schept aan het werken in Teams. Zo beschikt iedereen over de handleiding, zodat er altijd informatie over het gebruik is. En maak duidelijk dat de organisatie vanaf heden Microsoft Teams gebruikt. Het werkt alleen maar als iedereen er gebruik van maakt. Want als een deel van de organisatie wel werkt met Microsoft Teams en een ander dat niet doet, heeft het chatten naar elkaar geen nut. Je moet er zeker van zijn dat iedereen Teams gebruikt en de chat ook leest.

Naast chatten en vergaderen zijn er veel meer mogelijkheden binnen Microsoft Teams. Heb jij aanvullende vragen of wil je meer weten over bovengenoemde functionaliteit? Wij praten je graag bij.

 

Veelgestelde vragen over Teams

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform binnen Office 365. Door de toename van het thuiswerken heeft de populariteit van de software een grote vlucht genomen.

Wat kan ik met Microsoft Teams?

Microsoft Teams heeft veel nuttige toepassingen, waaronder:

– Beeldbellen
– Chat
– Bestanden en mappen delen
– Agenda’s
– Aanwezigheidsrapporten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures