Antivirussoftware beschermt niet voldoende

EDR

82% van het MKB geeft aan dat hun antivirusprogramma cyberaanvallen niet heeft opgepikt. De gevolgen hiervan zijn vaak tijd- en omzetverlies, soms wordt er zelfs losgeld betaald waarmee de slachtoffers hun kritieke bestanden en software weer terug krijgen.

 

Je wilt dit voorkomen, maar traditionele antivirus software is niet meer afdoende. Hoe bescherm je dan wel jouw bedrijfsgegevens en ben je zeker van de continuïteit van jouw ICT Infrastructuur? Je schakelt over naar een nieuw soort beveiligingssoftware: Endpoint Detection and Response of afgekort EDR.

 

Hoe werkt antivirussoftware?

Antivirussoftware is afhankelijk van bekende definities waarmee het bedreigingen detecteert en neutraliseert. De bedreigingen van nu kenmerken zich juist door het feit dat ze nog niet bekend zijn. Jouw antivirusprogramma merkt deze onbekende bedreigingen niet op en zo infiltreren ze ongemerkt in je netwerk. Dit betekent niet dat jouw huidige antivirusprogramma volkomen nutteloos is. Niets doen is altijd slechter, maar antivirus heeft wel zijn beste tijd gehad. Het is dus tijd om verdergaande maatregelen te nemen.

 

EDR gaat een stap verder

Waar een antivirusprogramma bekende virussen tegenhoudt gaat EDR een stap verder. Een EDR oplossing werkt niet alleen op basis van een lijst met bekende virusdefinities. EDR speurt ook naar verdacht gedrag op het netwerk. Op normale acties van een gebruiker reageert de software niet, maar onderneemt wel actie als er verdacht gedrag plaats vindt. Hierdoor houdt EDR ook de onbekende virussen tegen. Maar het biedt nog meer voordelen:

 

  • Bij ransomware zet EDR het systeem terug in de staat van voor de aanval
  • Verwijderde of aangepaste bestanden herstelt EDR automatisch naar de laatst bekende goede situatie.
  • Is er een aanval ontdekt en voorkomen dan deelt EDR deze details met de andere Endpoints in jouw netwerk. Deze Endpoints worden immuun voor de aanval.
  • EDR maakt gebruik van artificial intelligence en reageert bij een volgende aanval nog sneller.
  • Je krijgt inzicht in de ernst van de situatie omdat EDR precies weet wat er vooraf, tijdens en na de aanval plaats vindt. Hierop kun je gepast reageren.
  • Door nieuwe technieken belast EDR je systeem minder dan een traditioneel antivirus, waardoor je geen traagheid ervaart.

 

Met EDR neem je beveiliging serieus

EDR is een must voor ieder bedrijf die zijn ICT beveiliging serieus neemt. Criminelen zoeken altijd de weg van de minste weerstand en EDR beschermt jouw bedrijf beter dan traditionele antivirusprogramma’s. Als je daarbij bedenkt dat er dagelijks 300.000 nieuwe malware virussen bijkomen en 43% van alle aanvallen gericht zijn op het MKB, maak je geen compromissen meer voor jouw beveiliging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures