Security niet op orde? Dit betekent het voor je organisatie!
Heb je je IT-security niet op orde? Dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor je organisatie en bedrijfsvoering. Dit kun je doen.
Lees meerHeb je je IT-security niet op orde? Dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor je organisatie en bedrijfsvoering. Dit kun je doen.
Lees meerVeel bedrijven en organisaties worstelen met verschillende IT-vraagstukken. Dat is op zich geen schande, maar het is wel zaak om een betrouwbare IT-partner te hebben om ervoor te zorgen dat deze uitdagingen worden aangepakt en dat ze onder de aandacht blijven. DecoLegno zocht en vond.
Lees meerEen volledig geconfigureerde firewall, die je voorziet in alle noodzakelijke beveiliging. Daarnaast worden updates structureel uitgevoerd en bij defecten wordt je firewall vervangen zonder extra kosten. Dat is de managed firewall.
Lees meerGoede beveiliging is een uitdaging. Je hebt te maken met diverse partners, beveiligingstechnieken en implementaties. De Fortinet Security Fabric maakt het eenvoudiger
Lees meerAls je nadenkt over je securitystrategie, wil je meteen ook een beeld van de digitale risico’s van morgen. Je moet continu inspelen op veranderingen in de dreigingen op het gebied van security om je organisatie adequaat te beschermen tegen cyberaanvallen.
Lees meerDe marechaussee op Schiphol gebruikt het en voetbalclubs experimenteren ermee. Nu wil ook recreatieplas Henschotermeer gezichtsherkenning toepassen als toegangskaartje. Het zou betrouwbaarder, sneller en minder fraudegevoelig zijn. Maar mag dit zomaar? En hoe weet je of je biometrische gegevens niet worden misbruikt?
Lees meerNaast je wachtwoord kun je ook inloggen met je vingerafdruk of via gezichtsherkenning. Hoe veilig is deze biometrische herkenning eigenlijk? In dit blog leggen we het uit.
Lees meerOpslag van data klinkt eenvoudig, maar het is goed om zaken te overwegen en een gerichte keuze te maken, mede afhankelijk van de werkwijze. Wij vertellen je waarom je moet denken en geven je tips. Hou je data veilig!
Lees meerAlleen inloggen met gebruikersnaam en password kan nog steeds bij Exchange Online. Maar vanaf 1 oktober a.s. is dit gedaan. Microsoft stopt dan met de Basic Authentication. Wat zijn de gevolgen?
Lees meerOp de schijf van je Windows computer sla je data op maar ook die van het besturingssysteem en applicaties. Wat doe je als deze (bijna) vol is?
Lees meerDe toename van het aantal slimme apparaten kan bij Wifi 5 voor een trager netwerk zorgen. Wifi 6 is robuuster, heeft minder last van andere wifi netwerken en geeft een stabiele verbinding. Ook bij een tiental aan verbonden apparaten. Ontdek er meer over
Lees meerOude accounts verwijderen is beter voor je privacy. Met deze tips spoor je die accounts op die je al jaren niet meer gebruikt.
Lees meerRemote Monitoring & Management (RMM) laat niets aan het toeval over. Vanuit een centrale plek beheren, volgen, onderhouden en beschermen we jouw ICT omgeving.
Lees meerTijdens de vakantieperiode komen de activiteiten bij veel bedrijven op een lager pitje te staan. Helaas geldt dit niet voor cybercriminelen: zij grijpen juist nu hun kans. Waarom loop je een verhoogd risico in de zomermaanden? En hoe bescherm je je hiertegen?
Lees meerHet maken van een back-up is van levensbelang voor je bedrijf of organisatie. Want wat als je data om wat voor reden dan ook beschadigd of versleuteld wordt? Hier moet een goede back-up aan voldoen en hier let je op bij het terugzetten van je data.
Lees meerJe kent het wel, ben je lekker bezig met werk, ontvang je een melding dat je wachtwoord binnenkort verloopt. Meestal krijg je ook te zien hoelang je nog hebt. Ondanks deze tijdige melding komt het toch regelmatig voor dat wachtwoorden verlopen.
Lees meerJe denkt dat mensen inmiddels alert zijn op phishing mails, vreemde berichten van ‘de bank’ en andere onveilige zaken waar we online mee geconfronteerd worden. Toch wordt er vaak nog ingetrapt. Hoe vergroot je het security bewustzijn?
Lees meerMet een security awareness training creëer je bewust online gedrag. Het is een doorlopende proces. Met deze tips blijven medewerkers bewust.
Lees meerDe Security Base Line beschermt je tegen de meeste cyberbedreigingen. Een basis van minimale maatregelen waarmee je een acceptabele mate van veiligheid krijgt. Voldoe jij aan de Security Base Line? Doe de scan en ontdek of je veilig werkt.
Lees meerMobiele dreigingen nemen toe. Neem cybercriminaliteit ook op je telefoon serieus. Dit begint bij het bewust zijn van deze mobiele dreigingen.
Lees meerBegin december werd je opgeschikt door de Log4J kwetsbaarheid. Wat is deze kwetsbaarheid precies en kunnen we nu weer veilig werken?
Lees meerMaar liefst 90 procent van de datalekken start bij succesvol phishing en daar ligt omgekeerd dus de sleutel om datalekken te voorkomen. In deze blog vertelt Johan er meer over.
Lees meerWerk je veilig? Hoe komt een crimineel gemakkelijk op jouw pc? Wees je bewust van de gevaren en maak gebruik van de deze tips.
Lees meerWanneer je je bedrijfskritieke gegevens, bedrijfsmiddelen en medewerkers wilt beschermen zijn wachtwoorden alleen niet voldoende. Multifactor authenticatie biedt je extra veiligheid,.
Lees meerHet kwijtraken van jouw ICT omgeving is een echte ramp. Bij een calamiteit wil je geen onderbreking van jouw meest kritieke bedrijfsprocessen. Een snel herstel voorkomt dat jouw medewerkers stilzitten en dat de continuïteit van jouw organisatie gevaar loopt.
Lees meerDe vraag is niet of er een aanval van hackers komt, maar wanneer? Met deze tips tegen ransomware beperk je of beter nog voorkom je de schade.
Lees meerEDR is een must voor ieder bedrijf die zijn ICT beveiliging serieus neemt. Criminelen zoeken altijd de weg van de minste weerstand en EDR beschermt jouw bedrijf beter dan traditionele antivirusprogramma’s. Maak geen compromissen meer voor jouw beveiliging.
Lees meerZet de eerste stappen met de wachtwoordmanager. Maak een keuze voor jouw digitale kluis, ga ermee aan de slag en ontdek hoe je veilig internet
Lees meerOntvang jij ook van die twijfelachtige SMS’jes? Grote kans dat je dan met smishing te maken hebt. Smishing is een samenvoeging van phishing en SMS. Wij vertellen je er meer over.
Lees meerDark web, deep web en surface web. De 3 lagen van het internet. Wat is het verschil en hoe heb je er toegang toe? Wij vertellen je er meer over.
Lees meerInformatiebeveiliging is een hot item. Veel organisaties hebben moeite met het in kaart brengen van potentiële bedreigingen en lekken. De Security check van Arrix biedt hierbij uitkomst.
Lees meerOntvang je een mail die je waarschuwt over het verlopen van jouw Microsoft 365 licentie. Wees dan alert! Wij vertellen je waarom je moet opletten.
Lees meerHoe goed je ICT beveiliging ook is. Een ransomware aanval sluit je nooit met volledige zekerheid uit. Scan vroegtijdig en aanval en bestrijd hem voordat er losgeld wordt vereist.
Lees meerBedrijven betalen grote sommen geld waarmee ze de versleuteling van data opheffen. Soms met resultaat dat het hiermee klaar is, maar het komt ook voor dat na betaling het slachtoffer nog steeds met de ellende zit.
Lees meerFluBot malware verspreidt zich snel. Het lijkt dat Android gebruikers hier kwetsbaar voor zijn, maar ook iOSgebruikers kampen er mee. Wat is het precies en wat moet je (niet) doen om het te voorkomen?
Lees meerWhatsapp Fraude en Whatsapp Kaping is de meest toenemend vorm van phishing. In 2020 is bijna 4 maal zo veel melding gedaan van deze vorm van fraude dan in 2019. De slachtoffers zijn in 2020 gezamenlijk opgelicht voor 3,3 miljoen euro. Reden waarom we deze vormen van internetcriminaliteit toelichten.
Lees meerHoe gemakkelijk scan jij QR codes? QR fraude is een nieuwe manier voor het plunderen van bankrekeningen. Ken de gevaren van QR codes en voorkom QR fraude met de volgende tips.
Lees meerVoorkom een camera hack en laat kwaadwillenden niet van je camera profiteren. Met deze tips houd je pottenkijkers buiten de deur.
Lees meerSchaduw IT ontstaat als medewerkers niet met bedrijfsapplicaties uit de voeten kunnen. Ze zoeken een alternatief. Dit brengt vaak risico’s met zich mee. Ga een gesprek aan met je medewerkers en voorkom schaduw IT.
Lees meerIemand anders zijn computerkracht gebruiken en dan onzichtbaar cryptovaluta delven. Dat is Cryptojacking. Wie weet gebeurt dit al op jouw systeem. Hoe herken je dit?
Lees meerNu we lange tijd thuiswerken heeft veilig thuiswerken de prioriteit. Je regelt het gemakkelijk met deze tips. Nu. Voordat het te laat is.
Lees meerDe securityscan is het startpunt waarmee je jouw informatievoorziening naar een hoger niveau tilt. Breng de veiligheidsrisico’s in kaart, verbeter ze en wees zeker van je zaak.
Lees meerVanuit huis videobellen terwijl de vergadering wordt opgenomen tot een werkgever die in de gaten houdt wat je aan het doen bent. Mede door het thuiswerken komen er allemaal nieuwe vragen en onderwerpen over privacy voorbij.
Lees meerDe opvolger van Remote Desktop Services, Windows Virtual Desktop, verbetert de gebruikerservaring van jouw medewerkers. Hiermee is veilig thuiswerken en altijd en overal werken snel geregeld. Dat zijn nog maar een paar voordelen. Met deze 9 voordelen overweeg je een overstap naar deze desktop as a service.
Lees meerOp de servicedesk zien we CEO-fraude of whaling steeds vaker voorbij komen. We merken dat nog iedereen hiervan op de hoogte is en krijgen er veel vragen over. José vertelt je wat het is en wat je er tegen kunt doen.
Lees meerDenk je na over een nieuw draadloos netwerk? Dan is een Wireless Site Survey noodzakelijk, voordat je een betrouwbaar draadloos netwerk ontwerpt. Ook als je problemen hebt in je bestaande draadloze netwerk biedt een Wireless Site Survey soelaas. Ontdek wat een Wireless Site Survey voor je kan doen.
Lees meerDDoS aanvallen komen vaker voor, worden groter en complexer. Tijdens de Corona tijd is er een enorme toename. Wat is DDoS en wat kun je doen?
Lees meerSpearphishing is een vorm van internetfraude wat vele malen effectiever is dan phishing. Naar schatting openen slachtoffers 30% van de spearphishingmails, vergeleken met slechts 3% van de reguliere phishingmails. Zaak dat je attent bent op de gevaren hiervan. Wat is dat nu precies spearphishing?
Lees meerUitval van IT-systemen, een onbereikbare website of het verlies van toegang tot je data. Dit heeft grote gevolgen voor de continuïteit van je bedrijfsvoering én het imago van je bedrijf. Toch hebben te veel organisaties hun ICT-security niet goed op orde.
Lees meerAls organisatie wil je voorkomen dat je slachtoffer wordt van cybercrime. Bij gebrek aan goede beveiliging loop je een grotere kans en dat wil je natuurlijk voorkomen. Dit kan ook ernstige schade toebrengen aan reputatie van je bedrijf. Wat regel je allemaal, zodat iedereen veilig werkt?
Lees meerWaar in januari Zero Day nog maar 39% aandeel heeft in de online aanvallen, stijgt het nu naar 56%. Deze groeiende trend van Zero Day aanvallen is zorgwekkend. Maar hoe bescherm je jouw bedrijf en jouw medewerkers thuis tegen dergelijke aanvallen?
Lees meerDe meest elementaire stap in het beveiligen van een informatiesysteem is het zorgdragen voor een goede back-up. Vorige week schreef ik over de 3-2-1 methode die hiervoor veel gebruikt wordt. Hierbij wordt ook een kopie van de back-up buiten de deur opgeslagen, ofwel een kopie in de cloud. Dit is minder foutgevoelig omdat er geen menselijke handelingen zijn en de RPO en RTO doelstellingen zijn beter te realiseren.
Lees meerDe IT-risico’s bij hoge temperaturen zijn meer divers dan je zou verwachten. Wij brengen ze voor je in kaart. Voorkom stress tijdens een hittegolf.
Lees meerMaak je beveiligingsrisico’s glashelder en ontdek of jouw IT omgeving veilig is hoe je deze veilig houdt. Vraag een security assessment aan.
Lees meerHet aantal apparaten dat zich de komende jaren verbindt met Internet of Things groeit massaal. Van geautomatiseerde beveiligingssystemen, tot zonnepanelen en lampen. Dit brengt ook risico’s met zich mee. Beveilig jouw slimme apparaten nog slimmer.
Lees meerCovid 19 geeft de digitalisering een extra duwtje. Werkwijzen en technologieën werden nog nooit zo snel omarmd als nu. Dit is van invloed op jouw organisatie. Corona verandert een aantal zaken daadwerkelijk, blijft dit ook zo in het postcorona tijdperk?
Lees meerBen je slachtoffer van een phishingaanval? Doorloop deze 5 stappen. Voorkom dit soort securityissues in de toekomst en herken phishing met de gratis tool.
Lees meerDeze gratis tool is een eerste stap naar security bewustzijn. Menselijke fouten zijn de grootste bedreiging in IT beveiliging. Met deze middelen houd je je medewerkers alert.
Lees meerIn deel 2 van de gratis security tools meer informatie over 2 factor authentication. Wat is het en welke tools gebruik je? Log veilig in met 2 factor authentication.
Lees meerHerken jij phishing? Kun jij een echte mail onderscheiden van een phishing mail? Doe de phishing test en weet meteen hoe secure je bent.
Lees meerHet is 12 maart 2020, de intelligente lockdown gaat van kracht. Heerlijk, lekker thuiswerken, langer uitslapen en genieten van je eigen koffie en thee. Maar thuiswerken brengt ook frustraties met zich mee. Een top 10 samengesteld met de meest voorkomende ergernissen. Herken jij ze?
Lees meerNu door het coronavirus het thuiswerken een enorme sprong neemt, liggen er ook gevaren op de loer. Wat zijn de risico’s van thuiswerken en toegang geven tot jouw bedrijfssysteem?
Lees meerVeilig inloggen met één wachtwoord op al je online diensten? Overal een sterk wachtwoord gebruiken? Dat kan met de wachtwoordmanager. Lees meer over de voordelen
Lees meerIs je server aan vervanging toe? En stel je dit uit? Waarschijnlijk komt dit door verschillende prioriteiten in de organisatie, beperkte budgetten en personeel. En ook door een gevoel van comfort, want de huidige server draait toch gewoon door? Het uitstellen van serververvanging is niet zonder risico, Houd rekening met het volgende.
Lees meerMet de komst van de AVG, willen we meer grip krijgen op onzen persoonsgegevens. Er wordt in deze tijd namelijk erg veel van ons vastgelegd. Ook vaak zonder dat we dit weten. Besef je dat je gegevens veel geld waard zijn en kunnen worden doorverkocht.
Lees meerCybercrime neemt in grote mate toe, beveiliging van data moet hoog op de agenda staan. Maar hoe zorg je ervoor dat de data in cloud goed beveiligd is?
Lees meerOude IT apparatuur gooi je niet lukraak weg. Heel veel oude apparatuur kun je nog (her) gebruiken. En als er belangrijke data op staat moet je sowieso zorgvuldig te werk gaan. Een datalek is zo veroorzaakt. Schenk de juiste aandacht aan jouw oude IT apparatuur
Lees meer5G je hoort er veel over. Het is niet de vraag of het komt, maar wanneer. En is het dan de vervanger van WiFI? En welke technologie is veiliger? Nu alvast een antwoord op deze vragen.
Lees meerDe behoefte aan internet en de aantallen apparaten blijven groeien, dit vraagt ook iets van het netwerk. Een toename aan apparaten op het WiFi netwerk zorgt voor een hogere belasting. Voorkom dit door je WiFi netwerk goed in te richten.
Lees meerWe werken steeds slimmer en veelal online, dit zorgt er ook voor dat we kwetsbaarder worden. Je wilt natuurlijk dat de continuïteit niet in gevaar komt.
We delen vijf tips waar je gelijk mee aan de slag kan.
Deze week kwamen ze al regelmatig voorbij. E-mails met (pre) aanbiedingen voor Black Friday. Heel interessant voor de consument en natuurlijk ook voor retailers. Maar als er hoge winsten worden gemaakt, liggen er ook gevaren op de loer.
Lees meerNetwerksegmentatie is het aanbrengen van virtuele netwerkzones (vlan’s) binnen een bestaande netwerkinrichting met behulp van vlan’s en subnetten. De communicatie en de controle op het verkeer tussen de segmenten vindt plaats via een geavanceerde netwerkswitch of via een Firewall. Waarom zou je je netwerk segmenteren?
Lees meerMicrosoft heeft onlangs Windows Virtual Desktop officieel beschikbaar gesteld. Dit heeft lang in een preview fase gedraaid zodat dit uitgebreid getest kon worden. De functionaliteit is nu dermate ontwikkeld dat deze officieel is vrijgegeven.
Lees meerLaat je ook nu weer bijpraten over de ontwikkelingen in de wereld van Microsoft (Office 365). Deze week staat het bijna geheel in het teken van Microsoft Teams.
Lees meerDe zon, onze ster, onze bron van licht en energie. Zonder onze ster is er geen leven op aarde. Wat gebeurt er als onze ster tijdelijk geen energie afgeeft, of erger nog dooft? Dit is iets waar we geen grip op kunnen hebben.
Lees meerVan de tijd van acceptgiro’s tot aan digitaal bankieren is er veel veranderd en beter geworden. Maar we zijn er nog niet, want we kunnen nog steeds niet zonder tussenkomst van de bank rechtstreeks betalingen doen en ontvangen vanuit je ERP-systeem. Hier gaat PSD2 wat aan veranderen.
Lees meerEen openbaar Wifi netwerk brengt gevaren met zich mee. Het advies is om géén gebruik te maken van een openbaar Wifi netwerk, maar van een beveiligd netwerk of je data bundel. Kun je echt niet anders? Zorg dan dat je in ieder geval de volgende tips in acht neemt.
Lees meerOpenbare Wifi netwerken zijn voor iedereen toegankelijk. Iedereen ziet het netwerk en kan hierop inloggen. Uiteraard werkt dit de veiligheid niet in de hand. Waar moet je op letten om je gegevens goed te kunnen beschermen:?
Lees meerOrganisaties worden nog steeds succesvol aangevallen en vaak ook nog met eenvoudige methoden. Menselijk falen is hierbij nog steeds een van de hoofdoorzaken. Kun je dit weg automatiseren.
Lees meerJe vakantie is voorbij en je bent vol goede moed om weer te beginnen! Helaas duurt dit niet lang, want je ontdekt dat jouw mailbox op ontploffen staat. Herkenbaar? Wij hebben 10 tips voor je.
Lees meerHet is zover: je hebt vakantie. Hoe voorbereid ga jij van huis, zodat je ook daadwerkelijk van je vakantie kunt genieten? Wij hebben een aantal ICT zomertips voor je, zodat je je echt kunt ontspannen.
Lees meerVaak is het niet nodig om gedurende de korte periode dat jouw systeembeheerder op vakantie is iemand volledig inzetbaar te hebben. Dit is ook heel goed te regelen met jouw IT leverancier. Ben jij er klaar voor?
Lees meerHoe houd je grip op je bedrijfsgegevens wanneer eindgebruikers altijd en overal, apparaat-onafhankelijk en zonder prestatieproblemen, de vrijheid willen om kantoor te houden? En wat als ze daarnaast ook nog eens persoonlijke keuzes willen maken aangaande hun digitale werkplek?
Lees meerOnduidelijkheid over het gebruik (of misbruik, het is maar net hoe je het bekijkt) van cookies. Wat mag nu wel of juist helemaal niet rondom het gebruik van de verschillende cookie-mogelijkheden? Om dit inzichtelijk te maken licht ik drie verschillende cookies toe.
Lees meerHet heimelijk opnemen van gesprekken met de werkgever door een werknemer, mag dat? Hoe zit het met de privacy van de werkgever? Lees meer in deze blog van Hans de Boer, eigenaar De Boer & Egberts Advocaten.
Lees meerJe hebt rekening te houden met een aantal zaken om de inbreuk op de privacy van je werknemers zoveel mogelijk te beperken. Een paar praktische tips
Lees meerBinnen de AVG hebben betrokkenen recht op inzage en op een kopie van zijn of haar persoonsgegevens. Hoever reikt dit recht eigenlijk?
Lees meerOktober is de maand van de cybersecurity. Overal wordt er aandacht besteed aan cybersecurity, uiteraard is dit een continue proces. Creëer bewustzijn!
Lees meerWaar moet je als organisatie naast de (wettelijke) bewaartermijnen op letten bij het anonimiseren, samenvoegen of verwijderen van persoonsgegevens? Lees hier de vier belangrijke punten.
Lees meerTechnische mogelijkheden om beter te kunnen voldoen aan de AVG, vanuit in dit geval Exact, gaan altijd hand-in-hand met beleidsmatige afspraken op het vlak van informatiebeveiliging (en dus ook de AVG). Het opstellen van een goed beleid is voor veel bedrijven een uitdaging.
Lees meerIn de afgelopen jaren is data en cybercriminaliteit een steeds groter risico geworden. De kans op cybercriminaliteit is groter dan brand in je bedrijfspand. Wees je bewust van deze risico’s en neem maatregelen in het kader van je bedrijfscontinuiteit.
Lees meerMobiele devices en de AVG. Vaak is overal over nagedacht, behalve de beveiliging van de mobiele devices. Dit is noodzaak. Wellicht is dit wel de eerste plaats waar een datalek kan plaats vinden.
Lees meerIedere werkgever moet zich vanaf 25 mei houden aan de nieuwe Europese Privacywetgeving, de Algemene Verordeining Gegevensbescherming. Dit geldt ook voor de medische gegevens van uw personeel. Hoe dient u hiermee om te gaan? Lees het blog van Hans de Boer, eigenaar van De Boer & Egberts Advocaten.
Lees meer