Infrastructuur

ICT vreet stroom: zo bespaar je energie

energie besparen ict

Het energieverbruik voor ICT wordt steeds groter. In het licht van de stijgende energieprijzen en toenemend IT gebruik kan de rekening flink oplopen. Kijk je bij aankoop en gebruik bewust naar energie dan realiseer je besparingen. Bespaar energie met deze tips.

Lees meer

Een back-up moet. Echt. En zo wordt het gemakkelijk

managed back-up

Dat een regelmatige back-up een must is, dat weten de meeste ondernemers wel. Tegelijkertijd zien we velen van hen worstelen, want hoe doe je het goed? En dat is wel essentieel, want in het geval van een calamiteit wil je zo snel mogelijk weer online zijn. Met onze Managed back-up bieden we als het ware een totaalpakket voor een back-up op maat.

Lees meer

Domme vragen bestaan niet

domme vraag

Verdwijnt jouw probleem als sneeuw voor de zon als je contact opneemt met de servicedesk. Zelfs al voor je een medewerker hebt gesproken? Dit gebeurt regelmatig. Voor ons een welkome afleiding en uiteindelijk helpen we de volgende klant weer eerder!

Lees meer

Windows 10 inbegrepen bij Microsoft 365

windows10

Met de komst van de Microsoft 365 abonnementen is het mogelijk om Windows computers te voorzien van Windows 10. Bij de veelgebruikte Business Premium en Enterprise abonnementen zit een upgrade-recht naar Windows 10 Pro inbegrepen. Echter niet alle Windows computers kunnen gebruik maken van dit upgrade-recht.

Lees meer

Je back-up bepaalt jouw nachtrust  – deel 2

De meest elementaire stap in het beveiligen van een informatiesysteem is het zorgdragen voor een goede back-up. Vorige week schreef ik over de 3-2-1 methode die hiervoor veel gebruikt wordt. Hierbij wordt ook een kopie van de back-up buiten de deur opgeslagen, ofwel een kopie in de cloud. Dit is minder foutgevoelig omdat er geen menselijke handelingen zijn en de RPO en RTO doelstellingen zijn beter te realiseren.

Lees meer

Je back-up bepaalt jouw nachtrust – deel 1

IT-risico's nachtrust back-up

De meest elementaire stap in het beveiligen van een informatiesysteem is het zorg dragen voor een goede back-up. Een informatiesysteem bevat vaak vele manjaren werk en vormt daarmee één van de kostbaarste assets van een organisatie. Bovendien leert de wet van Murphy ons dat het ooit een keer fout zal gaan met ons informatie systeem. Het voorhanden hebben van een goede back-up is dan cruciaal!

Lees meer

Eerste hulp bij thuiswerken

eerste hulp bij thuiswerken

Thuiswerken gaat niet altijd probleemloos. De afgelopen maanden kwamen op de servicedesk een aantal terugkerende problemen voorbij, die de gebruiker ook eenvoudig zelf oplost. Wij geven je daarom eerst hulp bij thuiswerken. Doe je voordeel met deze 5 tips.

Lees meer

Heb jij een goede back-up?

Een slechter scenario is niet mogelijk. Stel je eens voor dat je back-up niet heeft gewerkt als je deze daadwerkelijk nodig hebt. Dat kan iedereen overkomen denk je misschien. Maar als je op frequente basis een restore procedure uitvoert heb je echt een rustig gevoel: jouw organisatie is veilig tegen dataverlies en downtime. Ontdek hoe.

Lees meer

Geen servers meer nodig, kan het echt?

Een overduidelijke ontwikkeling in de markt is dat we met z’n allen steeds meer naar de Cloud gaan, toch?  Waar hebben we het dan eigenlijk over? Bedoelen we het datacenter van je lokale ICT leverancier, waarbij je in feite je ‘eigen’ server in het datacenter van die ICT leverancier afneemt? Of gaan we een andere kant op als we spreken over Cloud? En welke kansen biedt dat?

Lees meer

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures