Wekelijkse update Office 365 – Week 36

templates teams

Met onze wekelijkse Microsoft Office 365 update brengen wij je op de hoogte van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen op de roadmap van Microsoft! Deze week is het rustig met het aantal nieuw toegevoegde features, maar dat betekent niet dat het komkommertijd is. Er kunnen, afhankelijk van jouw versie, tal van functies worden uitgerold binnen jouw omgeving. Daarover hieronder meer. 

 

Deel- en toegangsmachtigingen makkelijker in te stellen.

We beginnen met een nieuwe feature. Eigenaren van SharePoint sites kunnen met deze update vanuit het instellingenmenu deel- en toegangsaanvragen beheren onder sitemachtigingen. Voorheen warden deze instellingen moeilijker te bereiken, maar met deze update  wordt het voor een site eigenaar gemakkelijk om aanvragen te beheren. Eigenaren van sites kunnen deze instellingen gebruiken om bijvoorbeeld alleen eigenaren toe te staan om bestanden, mappen en de site te delen.

 

FindTime beschikbaar in het Nederlands

Een update van een toepassing die niet heel bekend is: FindTime. Deze tool maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk een afspraak in te plannen met meerdere, zowel interne als externe personen. Het is vergelijkbaar met een datumprikker, maar FindTime is beschikbaar vanuit Outlook als invoegtoepassing. In FindTime ziet men welke dagen en tijden het meest geschikt zijn voor u en de genodigden (indien deze info beschikbaar is). Daarna is het mogelijk om geselecteerde tijden voor te leggen bij alle genodigden. Vervolgens kunnen de genodigden stemmen op het tijdstip dat hen het best past. Daarnaast kunnen genodigden ook nieuwe tijden voorstellen. FindTime verzendt vervolgens een uitnodiging van de vergadering namens de maker van de afspraak. Dit voorkomt het heen en weer mailen om tot een afspraak te komen.

 

Veel kleine updates voor Outlook op de desktop

De zoekfunctie in Outlook voor Windows is uitgebreid met wat kleine functionaliteiten. De zoekresultaten worden anders weergegeven door sortering op relevantie. Daarmee worden er geen dubbelingen meer gemaakt door daarnaast ook nog een sortering op datum te weergeven. Verder worden er in het zoekvenster ook personen weergegeven. Tot slot hebben organisatoren nu de mogelijkheid om gebeurtenissen met meer dan 500 genodigden te wijzigen of annuleren.

 

Updates voor de webversie van Outlook

Tenslotte zijn er nieuwe opties in de webversie van Outlook, waarvan twee nuttig kunnen zijn. De eerste optie geeft organisatoren van een afspraak de gelegenheid om de genodigden lijst als een soort “BCC” te verbergen voor alle genodigden. Daarnaast kan een gebruiker flexibeler omgaan met het beheren van terugkerende afspraken. Gebruikers hebben de mogelijkheid om deze afspraken te wijzigen of te annuleren, zonder de afspraken uit het verleden te wijzigen in deze reeks. Handig wanneer er bijvoorbeeld iets moet worden opgezocht uit een historische afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures