Goed werkgeverschap: een service voor je werknemer

Goed werkgeverschap is een belangrijk onderdeel van het arbeidsrecht, maar wat houdt het precies in?

Wanneer een organisatie mensen in dienst heeft, is goed werkgeverschap van belang. Als werkgever ben je verplicht om aan een aantal zaken te voldoen, zoals het op tijd betalen van loon, het geven van vrije dagen en het zorgen voor een veilige werkplek.

Uitdragen van personeelsbeleid

Het opzetten en uitdragen van een personeelsbeleid ondersteunt je bij de uitvoering van goed werkgeverschap. Denk aan het opstellen van procedures met betrekking tot verlof, ziekte, salaris, overwerk, scholing, beoordeling, werkdruk en veilig werken. Zo zijn er uiteraard nog vele andere onderwerpen die van belang zijn om zorgvuldig te organiseren wanneer je personeel in dienst hebt.

Invulling geven aan al deze onderwerpen, de zogenoemde HR- of personeelszaken is behoorlijk veel werk. Bij gebrek aan tijd of kennis kan dit leiden tot knelpunten in jouw arbeidsproces.

Service voor jouw werknemers

Om te voorkomen dat je geen goed werkgeverschap uitdraagt is service en duidelijkheid voor je mensen erg belangrijk. Goed werkgeverschap houdt immers in dat werknemer en werkgever op een nette manier met elkaar omgaan. Dit kan door het wederzijds afstemmen van de verplichtingen en verwachtingen.

(Zelf) Service

Medewerkers hebben behoefte aan een veilige werkomgeving en hebben vertrouwen nodig bij de uitvoering van hun taken. Ze kunnen alleen productief zijn als ze werken in een organisatie die hun een veilige en georganiseerde omgeving biedt.

Wanneer je zorgt voor een gestructureerde HR-organisatie staan jouw werknemers open voor nieuwe werkzaamheden, krijgen ze ruimte om te groeien en zijn ze in staat tot het creëren van meerwaarde voor jouw organisatie. Wanneer je jouw werknemers faciliteert zullen zij zich verbonden gaan voelen en bereid zijn zich volledig in te zetten voor uw organisatie.

Eén van de manieren om werknemers te faciliteren is door middel van een zelf service omgeving voor werknemers. Je kunt werknemers zelf een stuk van de uitvoering laten doen door bijvoorbeeld met een app verlof aan te vragen. Daarnaast kunt je jouw medewerkers inzage bieden in hun eigen digitaal personeelsdossier. Zo hebben zij de benodigde informatie direct tot hun beschikking.

Faciliteren medewerkers geeft vertrouwen

Het faciliteren van je medewerkers en hen betrekken in het HR Proces geeft vertrouwen, structuur, transparantie en duidelijkheid. Het is de basis voor iedere organisatie om een goede werkgever te kunnen zijn.

Het is bewezen dat organisaties die zich inzetten voor hun personeel productiever zijn, een beter imago krijgen, betere service & kwaliteit verlenen en beduidend minder verzuim kennen. Dit zijn organisaties waar mensen willen werken en waar ze trots zijn op hun werkgever!

Wat zou het effect zijn op jouw organisatie als je jouw werknemers faciliteert?

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures