Wordt hybride werken de norm?

hybride werken

Vorige week kregen we het heugelijke nieuws dat we allemaal weer mondjesmaat naar kantoor mogen. Hoe gaat dat bij jou plaats vinden? Komt iedereen massaal naar kantoor of blijven ze nog even aan de keukentafel werken? Een mooie tussenvorm van deze manier van werken is de hybride vorm, waarbij je deels op kantoor en deels thuis werkt.

 

De Corona pandemie heeft veel veranderd. De voordelen van thuiswerken zijn nu duidelijk. Als je thuiswerkt heb je een betere concentratie, hogere productiviteit en een betere balans tussen werk en privé. Maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Afleiding van de kinderen, te weinig ruimte of geen ergonomische plek zijn hier een voorbeeld van.

 

Hybride werken

Het lijkt erop dat we naar een model gaan dat ergens in het midden ligt. Bijna 2/3 van Nederlanders wil toch minimaal een dag per week thuis werken. Dan zijn er dus redenen om weer naar kantoor te komen:

 

1. Er is behoefte aan

Na deze lange periode thuis, willen we niks liever dan elkaar weer zien.

2. Het is belangrijk voor jouw bedrijfscultuur

Het is van belang dat je elkaar regelmatig ziet en bij elkaar komt. Zo onderhoud je als organisatie een band met je medewerkers of bouw je deze op met nieuwe collega’s

3. Bang dat je iets mist

Niet alleen in het privéleven hebben mensen er last van. Ook op het gebied van werk zijn er mensen die bang zijn dat ze wat missen als collega’s wel bij elkaar komen.

4. Meer creativiteit

Hoewel je thuis productiever bent, mis je zaken als brainstormen, reflectie en adhoc overleggen. Hierdoor kom je gemakkelijker op een creatief idee, dan in je eentje achter je beeldscherm.

5. Menselijk contact

Wij zijn sociale dieren en daarom heeft iedereen behoefte aan menselijk contact. Ondanks dat er thuis vele digitale oplossingen zijn om je collega’s online te ontmoeten, haalt dat het niet bij een “live” ontmoeting en spontaan praatje.

 

Hybride werken faciliteren

Wanneer je jouw medewerkers het hybride werken wilt faciliteren zijn daar diverse mogelijkheden voor. Je wilt je medewerkers dezelfde ervaring geven als op kantoor. Zonder onderbreking of hapering van applicaties. Maar ook je processen veranderen. Voorheen kwam de IT verantwoordelijke even langs als er iets met je computer was. Het was dan allemaal snel opgelost. Als je thuis zit is dat wat lastiger.

 

Moderne Werkplek

Je weet wat je medewerkers nodig zijn, maar je wilt ook dat ze hun werk veilig doen. Ook buiten de normale werkomgeving. Ze moeten altijd de beschikbaarheid hebben over een stabiele werkplek. Voor jou is het belangrijk dat je weet wat dat kost en dat je hier grip ophoudt. En zijn er vragen dan moeten je medewerkers hiermee terecht kunnen. De Arrix Moderne Werkplek biedt jouw en je medewerkers deze werkplek.

 

Iets voor jou? Gebruik de keuzehulp

Bij deze nummer één werkplek log je maar één keer in, de veiligheid is op één plek geregeld en dat allemaal voor één vaste prijs. Gebruikers van de Moderne Werkplek staan op nummer één! Wil je weten of deze werkplek ook geschikt is voor jouw bedrijf? Maak dan eens gebruik van onze keuzehulp.

Ga naar de keuzehulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures