Sociaal Intranet in SharePoint maakt het medewerkers makkelijker

Niet langer is het eenrichtingsverkeer van informatie het belangrijkste uitgangspunt voor de inrichting van een intranet. Steeds vaker blijken organisaties namelijk op zoek te zijn naar een intranet waar samenwerken centraal staat.

Intranet in SharePoint

Zo heeft Arrix recent bij een tweetal prominente organisaties een intranet gerealiseerd. De behoefte was voor beide situaties identiek: een laagdrempelig intranet, waarin collega’s en afdelingen gemakkelijk benaderd kunnen worden, documenten kunnen worden uitgewisseld, projecten worden beheerd en nieuwsberichten die worden weergegeven op een interactieve manier. De bovenstaande wensen onderstrepen de gedachte om het traditionele intranet steeds meer los te laten en de focus te leggen op realisatie van een sociaal platform.

SharePoint is hiervoor een prima oplossing en kan dienen als een platform om op een aantrekkelijke en interactieve wijze nieuws te verspreiden. Een voordeel is dat een dergelijk intranet ook kan worden ingezet om andere applicaties te vervangen door innovatief om te gaan met lijsten.

Functionaliteiten die binnen intranet in SharePoint zijn gerealiseerd zijn onder andere:

  • Interactieve nieuwsberichten met afbeeldingen (mogelijkheid tot discussie voor medewerkers)
  • Meldportaal voor hulpverzoeken, ideeën of klachten
  • Reserveringssysteem van vergaderruimtes
  • Kalender voor evenementen, verjaardagen of jubilea
  • Smoelenboek met koppeling naar Skype for business
  • Samenwerkingsomgeving voor projecten

Alle voordelen van SharePoint gepresenteerd in een aantrekkelijke look 

Hoewel de standaard look van SharePoint een professionele uitstraling heeft, springt het niet direct in het oog. Om de functionaliteiten zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren en medewerkers hierdoor te blijven betrekken, heeft Arrix de standaard weergave van SharePoint gestyled. Dit betekent het behouden van SharePoint functionaliteiten met de look en feel van een professionele website. Bovendien is voor beide organisaties een koppeling gerealiseerd met Social Media. Dit betekent dat Facebook en Twitter berichten worden weergegeven.

Voor beide organisaties kan gesteld worden dat het intranet in SharePoint voorziet in een groot deel van de functionaliteiten die nodig zijn voor de dagelijkse werkzaamheden. Wellicht zou de definitie “digitale werkplek” beter op zijn plaats zijn.

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures