Microsoft Forms – Snel je vragenformulier versturen naar meerdere personen

Er zijn meerdere mogelijkheden om een vragenlijst of enquête te maken. Denk maar eens aan SurveyMonkey en Survio.com. Werk je in een Office 365 omgeving dan hoef je van deze programma’s geen gebruik te maken, daar zit standaard het programma Forms in. Deze naam is afgeleid van formulieren. Je kunt heel snel een formulier maken, het is gemakkelijk onder de knie te krijgen, en je kunt het naar iedereen verzenden. Bovendien kun je de resultaten meteen bekijken. 

Wil je dus snel een vragenformulier versturen naar meerdere personen? Gebruik dan eens Microsoft Forms. Deze tool om enquêtes, peilingen of toetsen te houden geeft de mogelijkheid om een formulier op te stellen voor diverse doeleinden. Nadat het formulier is gedeeld via een link of QR-code is het resultaat direct zichtbaar voor de verzender via een dashboard. Bovendien zijn deze resultaten te exporteren naar Excel.

 

Het formulier maken

Nadat er is gekozen voor nieuw formulier kan er een keuze worden gemaakt in de soort vraag die gesteld dient te worden. Deze keuze bestaat uit een aantal vooraf ingestelde soorten, welke hieronder zijn benoemd:

 

Soort Omschrijving
Keuze Een vraag waarbij er één of meerdere opties als antwoord ingevuld kunnen worden.
Tekst Een vraag waarbij het antwoord zelf ingevuld kan worden. Keuze uit een kort of lang antwoord.
Beoordeling Een vraag naar een beoordeling waarbij gekozen kan worden voor een [x] aantal sterren of een getal tussen 1 en 10.
Datum Een vraag naar een bepaalde datum, waarbij een kalender geopend kan worden geselecteerd.
Classificatie Een vraag waarbij een aantal opties in een bepaalde volgorde gezet kunnen worden.
Likert Een vraag waarbij er per onderwerp een beoordeling gegeven kan worden.
NPS Een vraag waarbij er op basis van NPS een bepaalde score gegeven kan worden.

 

Naast bovenstaande keuzes is het mogelijk elke vraag vereist of niet vereist te maken. Tevens kunnen er afbeeldingen worden toegevoegd indien gewenst. De vragen zijn te clusteren in secties. Wanneer er een sectie is gemaakt verdwijnt de functionaliteit om een vertakking te maken op basis van een gemaakte keuze in een keuzevraag. Met deze vertakking kan bijvoorbeeld een vraag worden overgeslagen (indien keuze ‘nee’ op vraag 1, ga dan naar vraag 3).

 

Wanneer de formulieren worden ingevuld kan er optioneel een mail worden verzonden naar de persoon welke het formulier heeft gepubliceerd. De gegevens van de ingevulde formulieren zijn vervolgens zichtbaar in het overzicht onder Antwoorden.

 

Forms Pro

Naast Forms, wat al enige tijd beschikbaar is binnen Office 365, werkt Microsoft ook aan een krachtigere versie; Microsoft Forms Pro. Een professionelere dienst van Microsoft Forms waarbij meer uit gegevens gehaald kan worden via een koppeling met Dynamics 365, CDS of Power Platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures