Lancering Microsoft Viva

microsoft viva

Tijdens het Microsoft Inspire evenement dit jaar werd Microsoft Viva aangekondigd. Microsoft Viva is gericht op de werknemerservaring. Het is een platform voor het delen van kennis en ervaringen en voor het creëren van verbondenheid. Het helpt medewerkers om kennis en expertise te delen en op de juiste manier hun werktijd in te delen. Microsoft Viva is opgedeeld in een aantal onderdelen: Viva Topics, Viva Connections, Viva Learning en Viva Insights. Microsoft Viva kan worden geïntegreerd met verschillende tools.

 

Gebruik maken van Microsoft Viva

Doordat deze kennis en expertise gemakkelijker gedeeld kan worden, kan het gemakkelijker overgedragen worden aan nieuwe medewerkers. Dit zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers sneller ingewerkt kunnen worden en zo sneller hun steentje bij kunnen dragen in het bedrijf. Naast het inwerken van nieuwe medewerkers kan Microsoft Viva uiteraard gebruikt worden voor op de hoogte houden van elkaar en inzicht krijgen in je samenwerkingspatroon met anderen. Dit zorgt ervoor dat je weet met wie je contact moet houden tijdens projecten. Kortom het helpt mee aan het bouwen van een cultuur van kennisdeling en verbondenheid binnen het bedrijf.

 

Viva Insights

Voorheen was dit bekend als Microsoft MyAnalytics, maar binnenkort gaat dit over in Microsoft Viva Insights. Met Viva Insights heb je inzicht in je productiviteit en focus. Je kunt bijvoorbeeld inzien met wie je samenwerkt, hoeveel je samenwerkt met anderen en wanneer je een pauze of focusmoment moet plannen. Dit inzicht zorgt ervoor dat je weet met wie je contact hebt en wie belangrijke contacten zijn tijdens projecten en zorgt ervoor dat je je tijd juist indeelt.

Figuur 1 Microsoft Viva Insights voor medewerkers. Bron: Microsoft

 

Managers kunnen overzicht krijgen van hoe de teams tijd verdelen en of ze wel genoeg rust- en focusmomenten tussendoor hebben. De data die managers  van medewerkers kunnen inzien zijn niet persoonlijk, maar conform de AVG-wet. Ze kunnen niet tot in detail zien wat een medewerker doet en hoe hij/zij zijn/haar tijd besteedt. Ze kunnen dit met Insights op tijd signaleren en hierin adviseren.

Figuur 2 Microsoft Viva Insights voor managers. Bron: Microsoft

 

Tot slot kunnen bedrijfsleiders inzicht krijgen in de werkpatronen en trends binnen het bedrijf. Zij kunnen op basis van de rapporten van Insights tips krijgen over het verbeteren van het welzijn van medewerkers en hebben ze inzicht in de verbondenheid tussen verschillende teams.

 

Viva Topics

Met Viva Topics worden aan elkaar gerelateerde onderwerpen automatisch gegroepeerd in categorieën. Het zorgt ervoor dat informatie binnen de organisatie wordt omgezet in kennis. Doordat deze onderwerpen automatisch worden gegroepeerd staat gerelateerde informatie bij elkaar en kunnen medewerkers elkaars kennis vergaren.

 

Viva Connections

Voorheen stond dit bekend als de Home Site applicatie die te vinden was in Microsoft Teams. Viva Connections combineert de intelligente manier van het delen van bestanden via SharePoint met de samenwerkingstools van Teams. Viva Connections zorgt ervoor dat je relevante content, sites en nieuws kunt vinden vanuit de Teams-applicatie.

 

Viva Learning

Met Viva Learning kun je op formele en informele wijze over werk gerelateerde onderdelen leren. Het zorgt ervoor dat leren een natuurlijk onderdeel wordt van je dag. Dit komt doordat het een hub vormt binnen de Microsoft Teams applicatie.

Figuur 3 Microsoft Viva Learning portaal. Bron: Microsoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures