Onderweg werken: 4 tips om meer uit je werkdag te halen

onderweg werken

Of je nu visagist bent, koerier of consultant: sommige mensen zijn voor hun werk nu eenmaal veel onderweg. Maar reistijd is geen verloren tijd. Wie slim nadenkt over de nieuwe mogelijkheden van digitaal werken haalt meer uit zijn werkdag. Een praktische lijst van tips waaraan je misschien nog niet eerder gedacht hebt.

 

1. Werk via je eigen mobiele hotspot

Reis je voor jouw werk veel met de trein of op locatie? En wil je onderweg het liefst op jouw laptop werken, maar niet via een openbaar wifi-netwerk in verband met security? Maak een personal hotspot aan op je mobiele telefoon. Je vindt deze mogelijkheid onder ‘Instellingen’ op iOS devices en ‘Instellingen > Netwerk en Internet’ op Android toestellen.

Je laptop of tablet herkent de mobiele hotspot via de mobiele 4G verbinding op je telefoon als een regulier ‘wifi-netwerk’ en kan gelijk verbinding maken. Met een Unlimited data abonnement hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten en ben je letterlijk altijd verbonden.

 

2. Bel met een vast nummer op je mobiel

Ben je niet op de zaak, maar bellen klanten je wel op een vast nummer? Bijvoorbeeld omdat deze op je website of bedrijfswagen staat? Schakel je vaste telefoonnummer gewoon door naar jouw mobiele telefoon. Zo kun je overal ter wereld inkomende en uitgaande gesprekken plegen met je vaste nummer.

Dat kan dankzij vast-op-mobiel, een van de voordelen van cloud telefonie (VoIP). Je beheert beide telefoonnummers en beschikbaarheid heel makkelijk via de KPN MijnGesprek app. Zo kun je gesprekken bijvoorbeeld ook automatisch doorverbinden naar een collega, keuzemenu of voicemail. Ook handig als je op vakantie bent.

 

3. Optimaliseer je stroomgebruik

Bellen, mailen, video of muziek streamen. Uw internetverbinding is onbeperkt maar de batterij van je smartphone of laptop is dat helaas nog niet. Investeer daarom in een goede extra stroomvoorziening. Denk aan een flinke powerbank voor je smartphone, of een extra accu voor een laptop. Er zijn ook speciale adapters voor in de auto. ‘Always Be Charging’ (ABC) is het devies.

Het is ook slim om je apparaten in te stellen op duurzaam stroomverbruik, zodat ze langer meegaan op één oplaadbeurt. Sommige smartphones en laptops hebben hiervoor een ‘low-energy’ stand. Je vindt deze in het Instellingenmenu van jouw apparaat. Ook kun je de helderheid van het scherm lager zetten of apps en software afsluiten.

 

4. Denk aan privacy

Werk je op locatie of in de trein? Neem dan maatregelen om je privacy te waarborgen. Je kunt bijvoorbeeld speciale privacy covers voor jouw laptop kopen. Deze zorgen ervoor dat de persoon die naast je zit in de trein niet mee kan lezen op jouw scherm.

Voer je veel telefoongesprekken onderweg? Maak gebruik van een draadloze headset via bluetooth. Door een oortje te gebruiken is de persoon aan de andere kant van de lijn niet voor iedereen hoorbaar via de speaker van uw smartphone. Het is ook verstandig om goed op je taalgebruik te letten wanneer je belt in de openbare ruimte: Noem geen bedrijfsnamen of namen van personen in een gesprek en bespreek uiteraard geen bedrijfsgevoelige informatie.

 

Bron: KPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures