SharePlus, de SharePoint app voor het mobiel ontsluiten van content op een tablet

Met meer dan 160 miljoen gebruikers wereldwijd is SharePoint één van de meest gebruikte samenwerkingsplatformen. Nu werknemers steeds meer vanuit huis, een koffietentje of bijvoorbeeld in de trein werkzaamheden willen uitvoeren, zie we ook dat de smartphone en tablet een steeds prominentere rol gaat innemen. Echter, Microsoft biedt op dit moment niet de oplossing waar gebruikers van SharePoint op zitten te wachten als ze werken met een smartphone en/of tablet. Daarom wil ik je in deze blog meer gaan vertellen over de mogelijkheden van SharePlus, een app van Infragistics, die SharePoint content gebruiksvriendelijk en veilig ontsluit op een tablet en/of smartphone.

SharePoint app

SharePlus is een mobiele applicatie die gebruikers de mogelijkheid biedt om SharePoint content zowel online als offline te benaderen. Daarbij heb je als gebruiker, indien de juiste rechten, de mogelijkheid om documenten te benaderen en eventueel te bewerken. De app is in verschillende varianten verkrijgbaar, namelijk de Free-, Pro- en Enterprise variant. De eerste twee varianten zijn te verkrijgen in de app store en de Enterprise variant kan in Nederland via Arrix worden aangeschaft. Zoals je jou kunt voorstellen is de Enterprise versie duurder ten opzichte van de andere versies, maar biedt het ook aanzienlijk meer voordelen. De belangrijkste voordelen van SharePlus ga ik in de volgende alinea nader toelichten.

Voordelen SharePlus, de app voor Sharepoint

  • Één van de belangrijkste voordelen van SharePlus is de offline beschikbaarheid. Deze functionaliteit biedt gebruikers de mogelijkheid om bibliotheken, lijsten, formulieren en overige content te benaderen en te bewerken ook zonder internetverbinding. Dit voordeel is beschikbaar voor alle varianten.
  • Door het invullen van de configuratie- en mobiele navigatielijst kan de organisatie afdwingen hoe de app zich moet gedragen. Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren als een gebruiker meerdere malen een verkeerde pincode opgeeft? Welke sites en/of bibliotheken zijn offline benaderbaar? Mogen gebruikers documenten ook opslaan als concept? Welke sites moeten wel worden geconfigureerd met SharePlus en welke niet? Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Kortom je kan het gedrag van de app helemaal aanpassen naar de eisen en wensen van de organisatie. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in de Enterprise variant.
  • SharePlus kan ook worden gecombineerd met verschillende MDM (Mobile Device Management) oplossingen, zoals Mobile Iron, Intune, Airwatch, etc. Met gebruik van de MDM kan de app eenvoudig worden gedistribueerd naar de gebruikers en eventueel worden verwijderd, indien zo’n situatie voordoet. Het beheer wordt door deze integratie een fluitje van een cent. Dit is alleen beschikbaar in de Enterprise variant.
  • Op het gebied van styling biedt SharePlus verschillende mogelijkheden. De app kan helemaal naar de huisstijl van de organisatie worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van logo’s en kleuren. Daarnaast kunnen er gebruiksvriendelijke interfaces aangemaakt worden, zoals getoond op onderstaande afbeelding. Door het gebruik van deze interfaces wordt het werken met SharePlus voor gebruikers nog eenvoudiger gemaakt.
sharepoint-appp

Voor wie geschikt?

  • Bouwbedrijven: Voor het beheren van projecten waarbij bepaalde documenten met daarin omschreven procedures en handleidingen op ieder moment beschikbaar zijn. Ook kunnen controle- en invullijsten met behulp van SharePlus (en eventueel Nintex) worden aangevuld.
  • Overheidsbedrijven: Het kunnen raadplegen van vergaderstukken op een gebruiksvriendelijke manier, waarbij de veiligheid ook gewaarborgd blijft, is voor gemeenten en/of  overheidsinstellingen erg wenselijk. Hiervoor biedt SharePlus de juiste functionaliteiten.
  • Woningbouw: Het uitvoeren van huisopnames is een dagelijkse taak voor woningbouwbedrijven. In sommige gevallen wordt er hier nog gebruik gemaakt van papieren controlelijsten. Met SharePlus wordt dit proces gedigitaliseerd en met de inrichting van de juiste werkstromen in SharePoint ook geautomatiseerd.
  • Scholen: Het raadplegen van procedures, handleidingen en invullijsten zijn onderdelen die door scholen steeds belangrijker worden gevonden. SharePlus biedt hiervoor de juiste benodigdheden.
  • Zorginstellingen: Voor zorginstellingen geldt in principe hetzelfde als voor scholen. Werknemers in alle lagen van de organisatie hebben behoefte aan documentatie als de situatie er om vraagt.

Conclusie:

Mocht je als organisatie beschikking hebben over SharePoint probeer dan SharePlus.

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures