Handige sneltoetsen tijdens het browsen

Google Chrome is de meest gebruikte browser in Nederland. Logisch: Chrome werkt snel, wordt door alle grote websites ondersteunt en kent een aantal handige functies.

 

Maar wist je dat je Chrome nog sneller kunt gebruiken? Daarom vertel ik je in deze blog meer over handige en gemakkelijke sneltoetsen voor Google Chrome. En weet je wat nog handiger is? Je kunt deze sneltoetsen ook gebruiken in Edge, de browser die standaard in Windows 10 zit.

 

Veel gebruikte sneltoetsen

Eén van de meest gebruikte sneltoetsen is Ctrl+Shift+T, hiermee herstel je het laatst gesloten tabblad. Je herkent het vast dat je per ongeluk het verkeerde tabblad afsluit. Het gebeurt mij dagelijks en dan is dit erg handig. Het herstelt zelfs in 9 van de 10 gevallen, hetgeen wat je aan het invoeren was. Zoals bijvoorbeeld een contactformulier.

 

Daarnaast maak ik veel gebruik van Ctrl+T voor het openen van een nieuw tabblad. De tegenhanger hiervan is Ctrl+W, deze sneltoets sluit het huidige tabblad.

 

Dit zijn nog maar een paar sneltoetsen die enorm handig zijn. Maar er zijn veel meer. Toetsen die je werk gemakkelijker maken. De volgende wil ik daarom hier graag benoemen:

 

CTRL+F Zoeken op pagina
CTRL+N Nieuw venster openen
CTRL+Tab Overschakelen naar volgend tabblad
CTRL+Shift+Tab Overschakelen naar het vorige tabblad
CTRL+1 of 2 of 3 t/m 8 Naar een bepaald tabbladnummer schakelen
CTRL+9 Naar het laatste tabblad schakelen
CTRL+plusteken (+) Inzoomen
CTRL+minteken (-) Uitzoomen
CTRL+0 Het zoomniveau terugzetten naar 100%
ALT+Pijl rechts (->) of ALT+Pijl links (<-) Hiermee schakel je in het huidige tabblad tussen de volgende en vorige pagina die je open hebt
F5 of CTRL+R Pagina vernieuwen
CTRL+Shift+klikken Koppeling in een nieuw tabblad openen en naar het tabblad gaan
ALT+Shift+klikken Koppeling in een nieuw venster openen

 

Sneltoetsen zijn onmisbaar voor iedereen die met de computer werkt. Met een browser, die je elke dag gebruikt, maak je het jezelf gemakkelijk door een paar sneltoetsen te leren. Bovendien voorkomt het RSI klachten en het werkt vaak veel efficiënter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures