Efficiënter samenwerken doe je zo

Teams centrale app

We vroegen onze medewerkers Lennart Schultz en Bart Jan Pranger om een lijst met tien tips om efficiënter samen te werken. Na een week in het spreekwoordelijke hutje op de hei kwamen ze naar buiten. Zonder lijstje, maar wel met een uitgewerkt overzicht van hoe we dit thema bij Arrix aanpakken. En daar hebben we weer een blog over gemaakt.

 

Samenwerken gaat bij ons om een totaalconcept, waarbij we vanuit Teams de klant volledig faciliteren. Dat begint allemaal met inspiratie. Bij klanten houden we inspiratiesessies, waarin we kijken wat de huidige manier van werken is. Wat Microsoft 365 is. Wat samenwerken is. Hoe ziet de klant dit en hoe passen wij daar bij?

 

Eén manier

Of je nu in een groot internationaal bedrijf werkt of als zzp’er, dat maakt in feite niet zoveel uit. Het komt altijd neer op samenwerken en het gaat er in essentie om hoe je dat doet. In plaats van een lijst met tien tips om efficiënt samen te werken gaan we daarom liever terug naar één efficiënte manier van samenwerken. Met al onze technologie en beschikbare tools zijn we gaan werken naar wat de techniek ons te bieden had. Dat draaien we liever om: we kijken naar de mens in plaats van naar de techniek. De mens en het werkproces als uitgangspunt en dan pas: welke techniek hoort daarbij.

 

Wat is er en wat niet?

We nemen onze klanten daarom graag mee naar een nieuwe manier van centraal samenwerken via Microsoft Teams. Maar het gaat verder. We kijken ook naar het applicatielandschap. Dus: inventarisatie. Wat heb je, wat doe je al en waar kunnen verbeteringen plaatsvinden? Uit de inventarisatie volgt zodoende een plan, een roadmap die recht doet aan het proces van de klant. In die roadmap staan onze tips, de weg die je bewandelt zodat de mensen en hun werkprocessen optimaal benut worden. Dat is geen standaard trucje, omdat deze roadmap er voor iedere klant weer anders uitziet.

Inspiratie nodig?

Bart Jan Pranger, Microsoft 365 Business Consultant, vertelt je graag meer over de digitaliseringsslag die jouw bedrijf kan maken. Met Microsoft 365 stem je alles op elkaar af. Je staat er niet alleen voor, maar komt samen vooruit! Meld je aan voor een inspiratiesessie en krijg ideeën, zie de mogelijkheden en pas ze toe op jouw organisatie.Aanmelden inspiratiesessie

Teams

Zoals gezegd nemen we Microsoft Teams als centraal platform om samen te werken. Op die manier kun je een efficiënte en productieve manier van samenwerken introduceren. Als belangrijkste applicatie wordt nu nog in 9 van de 10 gevallen ‘Outlook’ genoemd. Terwijl Outlook eenvoudig verzandt in een onoverzichtelijke informatiechaos. Het is een decentraal systeem, waarbij geen twee inboxen hetzelfde zijn, of mensen nu samenwerken aan een project of niet. Teams daarentegen biedt centrale vergaderruimtes, waar je om de bestanden heen werkt. Dat geeft efficiëntie. Communiceren, informeren en goede afspraken maken op één plek.

 

Wat levert het op?

Het interne mailverkeer verdwijnt en er ontstaat synergie tussen collega’s. We laten medewerkers de zin en onzin zien van de manier waarop ze samenwerken. Dat geeft een nieuw elan. De software gaat voor hen werken, ze krijgen meer grip en denken meer na over hun eigen werkprocessen. De samenwerking wordt veel meer context-gerelateerd. De informatie is veel makkelijker te vinden en te bereiken, vanaf elk apparaat op elke willekeurige plek. Daarbij is het wel goed om samen te kijken naar etiquette: hoe snel verwacht je dat een collega reageert bijvoorbeeld?

 

Combineren

Veel bedrijven en organisaties hebben Teams en werken daar ook mee, maar er is niet altijd een goed begrip van het programma en het maximale wordt er dan niet uitgehaald. Dat geldt ook voor de combinatie met andere applicaties. Het is altijd zaak om te kijken naar het grote geheel en daar het optimale uithalen. Zo werk je efficiënt samen.

 

Weten wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen?

Meld je aan voor een inspiratiesessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures