Techuitjes die je blij maken

techuitje

Naar het buitenland mag, maar heel veel Nederlanders zien er momenteel vanaf. Ze brengen liever de vakantie door in eigen land of doen wat dagjes uit naar de verschillende attracties die ons land biedt. Ben je gek op wetenschap en techniek dan raden we je de volgende Techuitjes aan:

 

1. Nemo Science Museum, Amsterdam

In dit museum ontdek je hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Je ervaart hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Je leert de  basisbeginselen van wetenschap en technologie. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteit, licht, geluide en zwaartekracht. Je leert door te doen, mee te maken/kijken, te ontdekken en te onderzoeken.

 

Er zijn verschillende activiteiten en tentoonstellingen. Een kleine greep hieruit:

  • Energierijk: Vang zelf energie uit wind, water en licht
  • Innovatiegalerij: Bekijk een verzameling van iconische apparaten uit de historische techniekcollectie
  • Wonderlijke wetenschap: snap de wetenschap achter gewone dingen als licht en geluid
  • Science Live: Doe mee aan wetenschappelijk onderzoek
  • Wetenschap om je heen: Spannende proefjes en spectaculaire evenementen.

 

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf een ticket met datum en tijdslot te kopen of reserveren. Zo voorkomt het museum dat er teveel mensen tegelijkertijd zijn. Klik hier voor het kopen of reserveren van een ticket met tijdslot.

 

2. Bonami Games & Computer Museum

In dit museum in Zwolle beleef je de geschiedenis van de spelcomputer en (home) computer. Je vind Nederlands grootste collectie (spel) computers. Daarnaast bewonder je er een enorme hoeveelheid games, collector items en merchandise producten. Je kijkt hier niet alleen, maar je kunt hier ook op zowel oude als nieuwe spelcomputers spelen. De Arcadehal mag je niet missen. Hierin vind je een grote collectie retro arcadekasten, die je vrij mag bespelen.

 

Ook hier zijn diverse tentoonstellingen o.a.

  • Jazz Jackrabbit expositie: het populaire platform spel voor de PC bestaat al meer dan 25 jaar. Liefhebber? Pak je kans en bewonder een grote Jazz Jackrabbit collectie.
  • Boxed PC Games tentoonstelling: Een tentoonstelling over computer spelletjes die door de jaren heen zijn uitgebracht.
  • PONG tentoonstelling: PONG is één van de eerste videospellen. Je bewondert hier de collectie van het museum aangevuld met de privé collectie van verzamelaar Rene Lips.

 

Gezien de huidige omstandigheden is online, per mail of via de telefoon reserveren noodzakelijk.

 

3. Philips Museum, Eindhoven

Philips begonnen als gloeilampenfabriekje in 1891, heeft een lange historie in de Tech industrie. Je wordt meegevoerd langs indrukwekkende Philips ontdekkingen. Niet alleen op het gebied van licht heeft Philips een rijke geschiedenis, maar ook op het gebied van geluid (Compact Disc) en beeld.

 

In het museum zijn een 2 tal exposities. Eendracht maak macht, wat gaat over de langdurige verbondenheid tussen PSV, de stad en Philips. En Visas to freedom, een expositie over de Nederlandse consul in Litouwen in de oorlogsjaren. Hij redde als “mister Radio Philips” een groot aantal joden door het verstrekken van aangepaste visa in 1940.

 

Ook hier geldt dat je van tevoren reserveert.

 

Check altijd eerst de website

Welk Techuitje je ook gaat doen, check altijd eerst de website. Sowieso is dat handig want in alle 3 gevallen reserveer je ook online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures