Volledig flexibel en toch veilig, een utopie?

Anytime, any place, anywhere is een veelgehoorde kreet als het op de wensen van de eindgebruiker aankomt voor online werken. Je medewerkers vragen steeds meer vrijheden om productief te kunnen zijn. Maar hoe houd je nu de grip op je bedrijfsgegevens? Zeker als je medewerkers altijd en overal, apparaat-onafhankelijk en zonder prestatieproblemen, de vrijheid willen om kantoor te houden waar het op dat moment het beste past! En wat als ze daarnaast ook nog eens persoonlijke keuzes willen maken aangaande hun digitale werkplek?

 

Meer grip, minder kosten

Dat is inderdaad uitdagen maar weet dat als jij ze niet faciliteert, ze het zelf zullen doen en voor je het weet ontstaat er een Dropbox en whatsapp – achtige schaduwomgeving waar het zomaar kan dat jouw gevoelige bedrijfsinformatie buiten het zorgvuldig afgekaderde netwerk rond zwerft. Waar het tot voor kort een aanzienlijk ICT-budget (en een flinke druk op ICT-beheer) vereiste om zowel je medewerkers breed te faciliteren én de grip en controle te houden, is dat nu verleden tijd. Je data en applicaties zijn beveiligd zonder dat je medewerkers – individueel of in de samenwerking – beperkingen worden opgelegd.

 

Een gepersonaliseerde online werkplek

Met een druk op de knop wordt een nieuwe werkplek, inclusief alle individuele rechten, gepersonaliseerd ingericht. Afgedwongen wordt de securitylaag en op basis van je informatiebeveiligingsbeleid kun je instellen dat bepaalde applicaties, alleen als er aan vooraf gestelde condities wordt voldaan, kunnen worden benaderd. Je kunt dus gewoon meegeven dat bijvoorbeeld jouw financieel pakket nooit vanaf een “niet-beheert” apparaat kan worden geopend. En dat is nog maar het topje van de ijsberg der mogelijkheden.

 

Slimmer, sneller en veiliger

Flexibel en toch veilig is hiermee zeker geen tegenstrijdigheid of kostbare aangelegenheid meer. Je medewerkers krijgen de vrijheden en mogelijkheden waar zij behoefte aan hebben en kunnen slimmer, sneller, veiliger én voordeliger werken. Dit komt de productiviteit ten goede, zonder concessies te hoeven doen aan grip en controle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2019 · disclaimer · voorwaarden · privacy · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix