Wat is slimmer werken

slimmer werken

Slimmer werken is het inzetten van nieuwe middelen en mogelijkheden die er voor zorgen dat ICT je met alle moderne mogelijkheden faciliteert die jij nodig hebt. Maar hoe doet je dat dan? Slimmer werken is verwant met de term het nieuwe werken. Aanwezig zijn en uren maken is niet meer wat telt, het gaat om de output die je levert. In relatie tot ICT, houdt het nieuwe werken in dat een medewerker waar hij of zij zich ook maar bevind, altijd gebruik moet maken van het ICT platform. Dat betekent dus dat je bestanden en applicaties altijd en overal beschikbaar moeten zijn.

 

Veilig delen

De kunst is, door het toepassen van het nieuwe werken, vooral slimmer samen te werken. Slimmer werken betekent letterlijk creatief omgaan met je werk en werkomgeving. Het uitgangspunt daarin is – laat de eenvoud regeren. Door reductie van complexiteit valt veel te winnen, ICT wordt efficiënter benut en tevredenheid van gebruikers neemt toe. Maar voorzichtigheid is geboden. Omdat je niet wilt dat je bedrijfsgeheimen of klantgegevens op straat komen te liggen of je netwerk beschikbaar is voor ongenode gasten. En je wilt zeker geen grote financiële en juridische risico’s lopen! Slimmer werken is dus veilig werken en dat betekent dat je je ICT beveiliging op orde hebt.

 

Slimmer werken is een proces

Slimmer samenwerken is een proces en vergt middelen en tijd. Begin met het formuleren van haalbare doelen die een zichtbaar resultaat opleveren. De organisatie meenemen in het proces is cruciaal in het behalen van het gewenste resultaat.  Stippel een route uit en stel enthousiaste key users aan die andere gebruikers begeleiden in het proces. Onderdeel van slimmer werken is de moderne werkplek, een model gericht op de gebruiker die volledig wordt ontzorgt, gecombineerd met inzicht in maandelijkse kosten per werkplek.

 

De stap zetten naar slimmer samenwerken

Wil je als organisatie de stap zetten naar slimmer werken, dan ben je gebaat bij een IT partner die je daarin begeleid. Zij hebben zicht op de nieuwste ontwikkelingen en dragen kennis over. De wensen van de organisatie en eindgebruikers worden in kaart gebracht. Zo wordt er rekening gehouden met de verschillende apparaten waar werknemers op willen werken en heb je altijd en overal toegang tot je apps en documenten via de Cloud. En heb je er over nagedacht of je ook 24/7 bereikbaar wilt zijn? Uiteindelijk wil je dat de ICT voor het slimmer werken, soepel werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures