Wekelijkse update Office 365 – Wk 36

Terwijl de vakanties net achter de rug zijn, heeft Microsoft niet stilgezeten en zijn er in augustus veel functionaliteiten uitgerold. Vooral in Teams vinden we veel nieuwe, handige functies. We hebben een alle mogelijkheden weer voor je op een rij gezet.

 

Microsoft Teams: Modus van organisatoren aanzetten voor iedereen

Organisatoren en presentatoren kunnen binnenkort voor alle deelnemers samen-modus starten in vergaderingen en presentaties. Op dit moment moet iedereen voor zichzelf nog de modus aanzetten tijdens een vergadering. Deze optie blijft ook, dus deelnemers kunnen ook hun eigen modus te bepalen.

Microsoft Teams: Vergader chat bubbel voor Android en iOS

Een belangrijke functie tijden online vergaderingen is de chat. Helaas weten sommige mensen niet dat deze chat er is, of vergeten ze het tijdens het vergaderen.

Op Windows had Microsoft al een update uitgebracht dat ervoor zorgt dat de chat notificatie direct in beeld wordt gebracht tijdens de vergadering. Zo worden er geen chatberichten meer over het hoofd gezien en krijgt het een prominentere rol tijdens vergadering.

Nu wordt deze update ook uitgerold voor Android en iOS. Voor deze gebruikers geldt dat de laatste twee chatberichten zichtbaar zullen zijn.

 

Microsoft Teams: Extra vergaderrol: Co-organisator

Plan je een online vergadering, dan ben je ook de organisator. Als organisator heb je als enige de controle over de geplande vergadering.  Door een extra persoon “co-organisator” te maken kunnen jullie nu de taken verdelen. Mocht jij als organisator er niet bij zijn, of ben je bezig, dan kan de toegewezen co-organisator jouw taken overnemen.
Ook is een co-organisator handig als de online vergaderingen geplant worden door iemand anders die niet bij de vergadering aanwezig

Microsoft Teams: Vergaderuitnodiging in meerdere talen

Deze optie was een tijdje vertraagd, is opnieuw op de planning gezet en is nu dan eindelijk uitgerold. Het is vanaf nu mogelijk voor IT-administrators om een policy te maken die het mogelijk maakt om meerdere talen in een teams uitnodiging te zetten.

 

Microsoft Teams: Deelname vergadering via ID

Het deelnemen van een geplande vergadering kan nu ook via een ID.
Word je gevraagd deel te nemen aan een vergadering waarvoor je niet bent uitgenodigd of heb je het mailtje zo snel niet bij de hand? Nu kun je deelnemen via een vergadering-ID. Deze code moet je dan uiteraard via iemand die wel uitgenodigd is krijgen, of misschien had je hem al eerder genoteerd.

In Teams agenda kun je bovenin kiezen voor “Deelnemen met een ID”

Microsoft Teams: Achtergrond filter vóór vergadering

Het is nu mogelijk om een achtergrond in te stellen nog voordat je in de vergadering zit. Met een ‘switch’ kun je nu direct je achtergrond aanzetten voordat mensen aan de vergadering mee doen.

 

Wordt op dit moment uitgerold:

Microsoft Teams: Externe chat berichten blokkeren

Het kan gebeuren dat een extern persoon graag in contact wil komen via de chat van Teams. Dit is alleen niet altijd gewenst. Microsoft rolt op dit moment een functie uit waarmee je zelf kunt bepalen of je wilt chatten met deze persoon, of dat je deze blokkeert, zodat diegene niet weer op deze manier contact met jou op kan nemen.

 

Microsoft Teams: Vergadering verlaten op alle apparaten tegelijk

Het kan voor komen dat je tijdens een Teams vergadering weg moet van je bureau en overstapt op je telefoon. Maar op het moment dat de vergadering is afgelopen blijft deze doorlopen op je computer op je bureau.

Om dit probleem op te lossen, zal Microsoft een knop toevoegen aan Teams vergaderingen zodat je je vergadering op alle apparaten tegelijk kunt beëindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures