De leukste apps voor Microsoft Teams

 

Microsoft Teams is ‘dé hub voor teamwork’ en daarmee de basis van de ‘Intelligent Communications’ visie van Microsoft. Het heeft een breed scala aan functionaliteiten waarmee je gemakkelijk communiceert met collega’s. Denk bijvoorbeeld aan chatten, meetings en telefoongesprekken. Maar er zijn nog veel meer handige apps!

 

Freehand by Invision

Deze app kan het beste worden beschreven als een gedeeld digitaal whiteboard. De functie kan worden toegevoegd in een kanaal, in een chat of tijdens een vergadering. Vervolgens kan er via het whiteboard getekend, gepland,  geschreven en getypt worden. Het mooie van Freehand by Invision is dat er met meerdere personen tegelijk in gewerkt kan worden, voor een optimale samenwerking.

 

Places

Deze app kan gebruikt worden voor het delen van een locatie. Hierbij wordt de locatie weergegeven in een kaart en indien bekend bij Bing Maps wordt er extra informatie meegegeven over de locatie, zoals de openingstijd en beoordelingen van het bedrijf. Tevens kan degene met wie je de locatie deelt direct naar een routebeschrijving voor de locatie.

 

Polly

De naam zegt het eigenlijk al, met deze app is het verzenden van polls in een team geen probleem meer. Zodra je de app hebt geïnstalleerd is het mogelijk om Polly op te starten in het tekst vak door @Polly te typen. Vervolgens is het een kwestie van de vraag stellen en de antwoorden daar achter toevoegen. Bijvoorbeeld: “Waar zullen we eten met het bedrijfsuitje? Restaurant A. Restaurant B. Restaurant C.” Vervolgens zorgt Polly dat de vraag gesteld wordt met een keuze tussen de mogelijke antwoorden. Wanneer je de antwoorden aangeklikt, verschijnt er een beeld waarop het aantal bepaalde keuzes in percentages worden uitgedrukt.

 

Planner

Met Planner is het mogelijk om taken te beheren in teamverband. Naast een overzicht van taken te creëren en bij te houden, is het mogelijk deze  taken zijn weer te verdelen in verschillende ‘buckets’. Dit is een lijst met taken die verdeeld kan worden in verschillende onderwerpen. Daarnaast kunnen de taken worden toegewezen aan één of meerdere personen. Voorbeeld: Persoon A zou je de taak kunnen geven het restaurant te reserveren, terwijl persoon B de activiteit reserveert. Omdat beide taken over het onderwerp reserveren gaan, kunnen deze onder de ‘bucket’ reserveringen worden gezet. Iedereen blijft op deze manier op de hoogte van de taken en kan zien wanneer een taak is gestart of afgerond, omdat elke taak van een status kan worden voorzien.

 

Weather

Snel het weer delen met een persoon of groep? Dat kan met bovengenoemde app. Het is mogelijk om het weer te delen op een bepaalde locatie door @Weather + locatie in te vullen in de chat. Vervolgens zal er overzichtelijke weersinformatie volgen van die locatie.

 

Wil je meer weten over de apps voor Microsoft Teams? Check deze pagina.

 

Veelgestelde vragen over het gebruik van in Teams

Hoe verander ik mijn achtergrond in Microsoft Teams?

Het vaag maken van de achtergrond (‘blurren’) schakel je als deelnemer zelf aan en uit. Er komt nog een update waarmee de achtergrond niet alleen geblurred wordt, maar helemaal vervangen kan worden.

Welke apps in Teams zijn leuk?

Onze favoriete apps in Microsoft Teams zijn:
• Freehand
• Places
• Polly
• Planner
• Weather
Wat je met welke app kan, leggen we hier uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures