“Er viel veel te verbeteren, dat heeft Arrix voor ons gedaan”

decolegno

Veel bedrijven en organisaties worstelen met verschillende IT-vraagstukken. Dat is op zich geen schande, maar het is wel zaak om een betrouwbare IT-partner te hebben om ervoor te zorgen dat deze uitdagingen worden aangepakt en dat ze onder de aandacht blijven. DecoLegno zocht en vond contact met Arrix en dat groeide uit tot een prima partnerschap.

 

Dat klinkt goed. Ik wil meer lezen!

 

DecoLegno in Westzaan importeert decoratief plaatmateriaal voornamelijk uit Italië. Het plaatmateriaal wordt vervolgens gedistribueerd in de Benelux. “Het plaatmateriaal is bestemd voor maatinterieurs”, vertelt directeur Guido Hofman. “We zijn dus puur een handelsonderneming.” Guido en zijn medewerkers hadden al langere tijd de behoefte aan een controle van de veiligheid rondom IT. “Je hoort steeds meer geluiden van datagijzelingen, hackers en phishingmails. Eén keer ging het al bijna mis en dat had tot een serieuze schadepost kunnen leiden. Het ging goed door een dubbelcheck, maar het was wel een wake-upcall.”

 

Even googelen

Het besef daalde in dat ‘zelfs’ een bedrijf als DecoLegno een potentieel slachtoffer is van cybercrime. “We realiseerden ons dat we ons daartegen moesten gaan wapenen. Je wilt niet door schade en schande wijs worden, dat is een dure hobby. Er was behoefte aan het oordeel van een onafhankelijke partij om te zien of we veilig of onveilig aan het werk waren. Dat wilden we serieus aanpakken.” Guido ging simpelweg googelen en kwam onder meer uit bij Arrix. “Die naam kwam ik steeds tegen bij verschillende zoekacties. Dat zei me dat zij in ieder geval hun best doen om mij te bereiken, om gevonden te worden. Het zegt dus ook iets over het bedrijf zelf, ze hebben kennelijk de capaciteit om goede diensten te verlenen.” Bij contact reageerde Arrix alert: binnen 20 minuten was er een reactie en al de volgende dag zat Jan Kupers van Arrix bij Guido aan tafel. “Hij had een goed verhaal en we werden het snel eens over de dienstverlening.”

 

Issues

Met een snelle eerste scan voor een globaal beeld bleek de security van DecoLegno inderdaad niet op orde. “Er was wel wat te verbeteren, we scoorden gemiddeld. Maar dat betekent dus ook dat verschillende zaken niet op orde waren en dat we als bedrijf dus kwetsbaar waren voor cybercriminaliteit.” Later volgde een uitgebreide check met dito rapportage en er bleken wel wat issues te zijn. Belangrijk was de conclusie dat de toenmalige IT-partner van DecoLegno de zaken niet zo goed had geregeld als nodig was. “Het werd duidelijk dat we moesten gaan samenwerken met een meer professionele IT-partner. Als ik zie hoe Arrix te werk gaat en met welke aanbevelingen ze komen, dan zijn zij voor ons de beste partij. Ik heb wel afgesproken dat ik te zijner tijd een andere onafhankelijke partij laat checken of Arrix z’n werk goed doet en dat vonden ze geen enkel probleem”, glimlacht Guido.

 

Oplossingen

Uiteindelijk bleek de meest complete oplossing voor de veiligheidsproblemen te liggen in een switch naar De Moderne Werkplek én het aanpakken van de security issues. Guido: “Arrix hanteert een integrale aanpak om IT te regelen, waarbij centraal staat dat dat leidt tot de meest veilige en optimale situatie. Tegelijkertijd zijn ook tal van andere zaken daarmee geregeld en afgedekt. Helpdesk, het introduceren van nieuwe werkmethoden en -systemen, opleidingen: alles bij elkaar wordt De Moderne Werkplek genoemd, een integrale aanpak die ons het meest aansprak. Toekomstbestendig, prettig om mee te werken voor iedereen: dat stond voorop. Met dit concept konden ze dat bieden.” Ook telefonie maakt onderdeel uit van het concept en dat werd ook voor DecoLegno geregeld. “We hebben nu alle IT-diensten inclusief telefonie ondergebracht bij één partij en daar zijn we zeker blij mee.”

 

Veranderen

De nieuwe samenwerking impliceerde uiteraard ook dat een aantal zaken ging veranderen. Guido: “Je komt het vaak genoeg tegen: partijen die veel beloven en dan moet je nog maar zien dat ze het waarmaken. En veranderingen gaan niet altijd makkelijk. Aanvankelijk volgden we het hele proces dan ook met enige scepsis, maar ik moet toegeven dat het voor de volle 100 procent goed is gegaan, van projectplanning tot inventarisatie, uitvoering, nazorg: het ging volledig volgens plan. Dat is best bijzonder.” Nieuwe toepassingen en nieuwe mogelijkheden binnen bestaande toepassingen, trainingen, meedenken, advies: de ondersteuning van Arrix gaat nog verder en dat is voor DecoLegno een belangrijke meerwaarde. “Security is natuurlijk een ongoing proces en daarvoor heeft Arrix een awareness-programma, bijvoorbeeld door regelmatig een presentatie te houden, of ze sturen een testmail om te checken hoeveel mensen toch op de link klikken. Zo maak je mensen bewuster van hun eigen handelen. Dat zijn belangrijke zaken.”

 

Op de foto tijdens de oplevering die gevierd werd v.l.n.r. Jeffrey Klein (medewerker ICT DecoLegno BV), Guido Hofman (Financieel Directeur DecoLegno BV), Jan Kupers (Adviseur ICT & Security) en  Martijn Bakker (Consultant ICT & Security).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures