Meest voorkomende eisen bij een ERP-selectie

erp-selectie

Wil je een begin maken aan het Programma van Eisen? Vind je dit, net als veel andere bedrijven, lastig? Logisch. Want je zet op papier wat je systeem moet kunnen voordat je weet uit welke systemen je kunt kiezen. Ook weet je niet altijd wat voor eisen je kunt stellen aan een leverancier/partner.

 

Ondanks dat iedere branche andere eisen heeft voor een ERP-systeem zetten we een aantal van de meest voorkomende eisen op een rijtje. Doe er je voordeel mee en vereenvoudig je ERP-selectie. 

 

Ervaring in jouw branche

Veel bedrijven kiezen een ERP-leverancier op basis van ervaring in dezelfde bedrijfstak. Dit heeft twee voordelen. Je weet dan dat het gekozen systeem past bij je werkzaamheden en je weet dat deze leverancier het op succesvolle wijze uitrolt in jouw organisatie. Ervaring geeft vertrouwen. Dat geldt ook voor ervaringen op het gebied van “gefaalde” ERP-implementaties. Een consultant die een gefaald ERP-project heeft meegemaakt herkent sneller valkuilen en brengt makkelijker de trein terug op het spoor. Wees niet bang en vraag ernaar wanneer je een oriënterend gesprek hebt met een potentiële partner. In de blog – de meest voorkomende valkuilen bij een ERP-implementatie – vertelt Leon je er meer over.

 

Een ISO-gecertificeerde leverancier

Binnen Nederland is de ISO-certificering het meest voorkomende keurmerk op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Bedrijven eisen dat hun partner in het bezit is van deze certificaten. Meestal gaat het dan om ISO 9001 en ISO 27001. Je weet zeker dat je leverancier bekwaam is op het gebied van informatiebeveiliging en dat deze de juiste werkwijzen hanteert om kwaliteit te borgen.

 

Koppelingen

Niet ieder ERP-systeem koppel je gemakkelijk aan andere applicaties, maar dit kan wel nodig zijn. Heb jij bijvoorbeeld een applicatie in huis speciaal voor orderpicking, die sterk is geïntegreerd met jouw bedrijfsvoering, dan wil je hier geen afscheid van nemen. Je kiest dan voor een systeem die je hier gemakkelijk aan koppelt. Sommige leveranciers maken zelf een koppeling met je bestaande applicaties. Vraag hiernaar en kijk of het kostenefficiënt is om dit bij dezelfde partij onder te brengen.

 

Gebruikersgemak

Deze lijkt erg vanzelfsprekend, maar het is niet voor niets één van de meest voorkomende eisen. Jouw ERP-systeem moet gebruiksvriendelijk zijn, maar nog belangrijker, zoveel mogelijk taken automatiseren. Hiermee voorkom je dat getalenteerde werknemers hun tijd kwijt zijn aan repetitieve administratieve taken die ook een computer kan doen. Je leverancier speelt een grote rol in de gebruiksvriendelijkheid van de software. Met kwalitatief hoogwaardige trainingen en andere middelen bevorder je de adoptie en verhoog je het rendement van jouw ERP-systeem.

 

De PvE template, wat betekent dit voor jou?

We helpen je graag op weg met het schrijven van je PvE. Hiervoor gebruik je het PVE template. Het is een uitgebreid template met meer dan honderd voorbeeldeisen, waarbij alle modules voorbij komen. Per module tref je de meest voorkomende eisen aan. Ook bevat het de meest voorkomende systeemeisen en eisen die je stelt aan een leverancier. Verder is er een instructie over hoe jij het template het best gebruikt en aan de hand daarvan je eigen PvE opstelt. Gebruik het ter inspiratie voor je PvE, zodat je daarmee een stap verder bent in je zoektocht.

Download de PvE Template

Reacties

  1. gerlien schreef:

    Hoi Harold,
    Ik weet niet waar dit aan ligt. Ga dit checken, maar stuur je zo via de email het template op.

  2. Harold schreef:

    Ik kan de template niet downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures