Geen servers meer nodig, kan het echt?

Een overduidelijke ontwikkeling in de markt is dat we met z’n allen steeds meer naar de Cloud gaan, toch? Waar hebben we het dan eigenlijk over? Bedoelen we het datacenter van je lokale ICT leverancier, waarbij je in feite je ‘eigen’ server in het datacenter van die ICT leverancier afneemt? Of gaan we een andere kant op als we spreken over Cloud? En welke kansen biedt dat?

Geen concessies meer

Als je het mij vraagt, en die vrijheid neem ik maar even, gaan we inderdaad een andere kant op! Doordat steeds vaker de belangrijke applicaties die we gebruiken online beschikbaar komen en daarmee niet langer een eigen server dicteren (of deze server nu bij jezelf op locatie staat of in het datacenter van een ICT leverancier, dat doet er niet zoveel toe), ontstaat de vrijheid om te denken in mogelijkheden en niet langer in technische beperkingen. We can have it all! En we kunnen het nog betalen ook.

Waar voorheen de ene wens remmend werkte op een andere, kunnen we het nu hebben over én grip op je organisatie én flexibiliteit. We kunnen de nadruk leggen op veiligheid, zonder concessies te hoeven doen aan alle wensen die jij en je medewerkers hebben om productief en efficiënt te zijn, en om beter samen te kunnen werken!

Van server naar cloud

Geen server meer en techniek minder bepalend? Het kan vaak echt! Volstaat de online variant van je applicatie nog niet? Kijk dan eens naar de ontwikkelbudgetten van de verschillende applicatieleveranciers en je zult zien waar zij hun ontwikkel euro aan uitgeven. En waarom doen ze dit? Precies, omdat zij ook inzien dat je niet langer beperkt wil worden. Het gaat om jouw bedrijfsprocessen, en de mogelijkheden zijn er. En als leverancier A het niet doet, doet leverancier B het wel.

Is het dus niet nu, dan wel volgend jaar of het jaar erop! Daarbij zijn en komen er steeds meer ontwikkelingen om je nu nog server-dicterende applicaties eenvoudig en voordelig vanuit een public Cloud te ontsluiten naar je moderne werkplek om zo, eventueel tijdelijk, een hybride situatie te creëren.

De boodschap? Verken je mogelijkheden! En mocht jij, je organisatie of je applicatielandschap er nu nog niet aan toe zijn, blijf dan zoveel mogelijk flexibel in je ICT strategie en houd bij elke nieuwe keuze rekening met een exit strategie. Er ligt namelijk een wereld van mogelijkheden aan je voeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures