De zon en jouw infrastructuur

De zon, onze ster, onze bron van licht en energie. Zonder onze ster is er geen leven op aarde. Wat gebeurt er als onze ster tijdelijk geen energie afgeeft, of erger nog dooft? Dit is iets waar we geen grip op kunnen hebben.

 

Je ICT Infrastructuur

Je ICT infrastructuur, jouw bron van de digitalisering van werkzaamheden, je bedrijfsnetwerk waarvan je nagenoeg in de meeste gevallen 100% afhankelijk bent. De definitie van ICT infrastructuur omvat alle software, hardware, netwerken en informatiefaciliteiten die nodig zijn om applicaties en andere ICT diensten te leveren, ondersteunen, testen en bewaken.

 

On-premise of in de cloud?

Je infrastructuur kun je in eigen huis hebben (on-premise) of buiten je bedrijf in de cloud. Waar je infrastructuur zich ook bevindt, het is uiterst belangrijk om grip te hebben op jouw infrastructuur. Samen met je ICT partner kun je grip hebben op deze IT omgeving.

 

Hoe zorg je voor grip op je infrastructuur?

Met grip bedoelen we volledige controle over de hele infrastructuur en oplossing. Weten wat er gebeurd op welke niveaus.

 

Monitoringstool

Grip houd je door pro actief beheer op de omgeving. Het monitoren van performance, health en errors en inzicht in alle geïnstalleerde software. Met behulp van monitoring kun je ervoor zorgen dat er op reguliere basis installatie van patches, updates en fixes worden uitgevoerd. Pro actief beheer doe je het makkelijkst met behulp van een monitoringstool. Deze signaleert knelpunten vroegtijdig, waardoor je niet pas in actie komt wanneer er al een probleem is.

 

Slimmer omgaan met beschikbare tooling en software

Haal jij alles uit de software die je momenteel in bezit hebt? Ben je bekend met de beschikbare tooling? Denk bijvoorbeeld aan Office 365. Hoe vaak gebeurd het niet dat men vertrouwelijke informatie deelt via de mail, de mail wordt heen en weer verstuurd en je hebt geen idee waar de informatie uiteindelijk terechtkomt. Office 365 beschikt over tooling om hier restricties aan te verbinden. Maar ook over bijvoorbeeld: Teams, waarmee je onderling documenten beveiligd deelt met de mensen die hier voor bevoegd zijn. Om ervoor te zorgen dat men hier ook daadwerkelijk gebruik van maakt is het belangrijk om medewerkers hierbij te betrekken, adoptie.

 

Adoptie

Het omarmen van een nieuwe manier van werken door de organisatie is wat we noemen adoptie. Een nieuwe, andere manier van werken moet goed landen in de organisatie. Deze moet in lijn zijn met de strategie en randvoorwaarden van de organisatie en ook met de persoonlijke voorkeuren en doelen van de eindgebruikers. Wanneer dit niet gebeurd is het lastig grip te behouden, want men kiest zijn eigen koers.

Door het schrijven van een adoptieplan maak je de strategie, randvoorwaarden, wensen en doelen van gebruikers inzichtelijk. Adoptie is een doorlopend proces, door regelmatig feedback op te halen kun je indien nodig ten allen tijde bijsturen en blijf je dynamisch. De ontwikkelingen blijven doorgaan en om grip te behouden zul je mee moeten bewegen.

 

Security

Overkoepelend is het belang van een goede security. Zowel op technisch vlak, als ook een goed security-beleid. Beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel. Een goede beveiliging gaat dus verder dan het installeren van een firewall en een virusscanner. Veel verder. Is er een security-beleid opgemaakt? Zijn de medewerkers opgeleid in het veilig omgaan met bestanden? Worden (potentiële) datalekken gemeld en opgevolgd?

 

ICT partner

Maar hoe kan je ICT partner jou daar nou mee helpen? Je ICT partner kan je infrastructuur beheren van A tot Z, deze monitoren om actief te kunnen handelen, periodiek onderhoud op locatie uitvoeren, advies geven voor de beste oplossing voor jouw bedrijf en toekomstgericht met je meedenken. Bovendien mag je van je ICT partner verwachten dat hij toekomstgericht met je mee denkt, gegarandeerde oplossingen binnen verschillende SLA’s bij calamiteiten biedt en natuurlijk wordt het verschil gemaakt door de medewerkers. Betrokkenheid van medewerkers is ook erg belangrijk in de keuze voor jou ICT partner, zodat je nooit in de kou staat.

 

Grip op je ICT

Waar we geen grip hebben op onze ster, kun je dat als organisatie wel hebben op de keuze van je ICT partner en indirect dus op jouw infrastructuur. De belangrijkste bron van jouw digitale werkzaamheden binnen je organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures