ICT tips om van je vakantie te genieten

ict zomertips, ict tips

Het is zover: je hebt vakantie. Hoe voorbereid ga jij van huis, zodat je ook daadwerkelijk van je vakantie kunt genieten? Wij hebben een aantal ICT tips voor je, zodat je je echt kunt ontspannen.

 

1. Zorg voor een goede back-up!

Iedereen weet dat het maken van een back-up erg belangrijk is, maar in de praktijk gebeurt dit niet altijd.  Je mag aannemen dat er op jouw bedrijf goede back-up voorzieningen zijn om de bedrijfsdata te waarborgen. Maar met name de apparaten die je thuis gebruikt zijn een  ondergeschoven kindje. Neem je jouw laptop, tablet of telefoon nu wel of niet mee op vakantie, het geeft altijd een rustig gevoel als er een goede back-up is.

 

2. Regel je email

De Out of Office Reply is uiteraard onmisbaar wanneer je op vakantie bent. Vergeet niet om hem aan te zetten, zodat je collega’s, klanten, leveranciers en andere relaties op de hoogte stelt dat je hun mail voor een bepaalde periode niet kunt beantwoorden. Tip: je kunt je Out of Office Reply ook een paar dagen langer instellen dan je vakantie duurt. Hierdoor verwacht men niet meteen een reactie op de dag van terugkomst en kun jij rustig je mailbox opruimen.

 

3. Voorzie je apparaten van een pincode of wachtwoord

Het kan zijn dat je een mobiel, laptop of tablet meeneemt naar je vakantiebestemming. Niet altijd om te werken, maar het kan ook voor de nodige ontspanning zorgen. Zorg ervoor dat deze goed beveiligd zijn, sowieso door middel van een pincode of wachtwoord, zodat je het een kwaadwillende erg moeilijk maakt.

 

4. Bekijk de tarieven

Soms ontkom je er niet aan en moet je nog wat zaken doen voor je werk tijdens je vakantie. Maar ook als je privé gebruik maakt van je databundel kan dit in de kosten lopen. Controleer daarom vooraf de tarieven voor het bellen, sms-en en internetten. Binnen de EU zijn de roamingkosten afgeschaft  en kun je zonder (extra) kosten gebruik maken van je Nederlandse bundel. Dat geldt niet buiten de EU en daar kunnen de kosten dus fiks oplopen.

 

5. Wees voorzichtig met Wifi

We raden je aan om onderweg of op plaats van bestemming geen gebruik te maken van (open) onbeveiligde wifinetwerken. Je weet nooit wie er mee kijkt of luistert. Sla daarom geen wachtwoorden op en wees voorzichtig met bepaalde applicaties, zoals Internetbankieren. En heb je dit toch gedaan? Wijzig dan je wachtwoord, zodra je weer op een beveiligd netwerk zit.

 

6. Regel de volgende zaken als je toch nog wat tussen door wilt doen

Je wilt natuurlijk zo weinig mogelijk met je werk bezig zijn, maar het kan toch voorkomen dat je een mail moet lezen of een collega moet helpen. Het is raadzaam om vooraf  jouw manier van thuiswerken te checken, jouw e-mail vooraf in te stellen op je tablet of smartphone en  ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot het internet. En ook niet onbelangrijk, laat je oplader niet thuis in het stopcontact zitten!

 

Tot slot: relax en geniet!

Als je gebruik maakt van mobiele apparatuur tijdens je vakantie moet je niet vergeten om je apparaat zo nu en dan op te laden. Maar het uiteindelijke doel van je vakantie is dat je zelf jouw batterij weer oplaadt. Dat moet je natuurlijk niet van één vakantie laten afhangen. Plan ook regelmatig een weekendje of een dagje weg, zodat je weer fris en fruitig aan je werk kunt beginnen. Als je niet met je werk bezig bent ontstaan vaak ook de beste ideeën en inzichten. Schrijf ze op en werk ze na jouw vakantie uit. Deze ideeën kunnen je hernieuwde energie geven, waardoor je niet te maken krijgt met een “after holiday dip”.

 

Wij, van Arrix ICT, wensen je een fijne vakantie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures