Wekelijkse update Office 365 – Wk 38

Met het samenzijn modus zitten de deelnemers van een vergadering niet meer “opgesloten” in hun eigen schermpje, maar zitten alle deelnemers samen in een virtuele ruimte. Je wordt losgeknipt van je achtergrond en alle deelnemers worden in een gezamenlijke achtergrond gezet.  Even lijkt het of je gewoon samen vergadert.

 

Steeds weer voegt Microsoft nieuwe functionaliteiten aan de samenzijn modus toe. Zo kun je al kiezen voor verschillende achtergronden en ruimtes waar de deelnemers samen in worden gezet. Toch is het soms lastig om bepaalde personen te vinden tijdens een vergadering. Wanneer je de deelnemers een vaste plaats toekent weet je precies waar iedereen zit. Deze functionaliteit rolt Microsoft momenteel uit.

 

Ontdek in deze update welke functionaliteiten Microsoft in ontwikkeling heeft en welke er binnenkort worden uitgerold.

 

Nieuw in ontwikkeling

 

Microsoft Teams: Firefox updates

Eindelijk kunnen Firefox gebruikers nu ook hun scherm delen tijdens een Teams vergadering. Het is nog niet bekend wanneer deze exact wordt uitgerold. De Firefox gebruikers onder ons moeten nog even geduld hebben.

 

Word: Taken maken door middel van @mentions

In Word creëer je binnenkort taken door in een opmerking @mentions te gebruiken. Zo is het voor  iedereen die moet werken in het document duidelijk wat ze moeten doen.

 

Microsoft Teams: Samenwerken met Excel live

Al sinds lange tijd deel je documenten binnen een Teams vergadering. Echter het delen van een document betekent nog niet dat je er gelijktijdig in kunt werken.
Na Whiteboard en Word kun binnenkort gelijktijdig ook in Excel documenten werken. Je deelt eerst het Excel document, daarna geef je deelnemers aan de vergadering rechten om in het document te werken tijdens de meeting.

 

Wordt uitgerold:

 

Microsoft Teams: Antwoord suggesties in Groepschat

Bij een 1 op 1 chat kun je via suggesties reageren op een chatbericht. Microsoft rolt nu deze functionaliteit ook uit binnen een groep-chat. Suggesties binnen een groeps-chat zijn alleen zichtbaar als je genoemd bent in een @mention of een 1 op 1 gesprek hebt in een groep-schat.

plaatsen toewijzen in samenzijn modus

Microsoft Teams: Plaatsen toewijzen in Samenzijn modus

Als er tijdens een vergadering een ‘Samenzijn modus’ geactiveerd is, dan kan de organisator de plaatsen toe kennen aan deelnemers.
Op deze manier blijven de deelnemers op dezelfde plek en zoek je niet steeds om wie op welke plek zet,  indien je gebruik wilt maken van opties zoals spotlight of mute.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures