Met Microsoft Whiteboard komen ideeën, inhoud en mensen samen

Samenwerken aan ideeën? De creativiteit in je team bevorderen? Microsoft Whiteboard is een ideale oplossing waarbij ideeën, inhoud en mensen samen komen. Ontdek hoe je met deze office 365 applicatie je creatieve proces optimaliseert.

 

Waarbij andere namen van applicaties van Microsoft de lading soms niet of nauwelijks dekken, is met Whiteboard meteen helder wat je er mee kunt. Het is een soort canvas waarbij je creatieve ideeën op ‘papier’ zet, voordat je het maakt. Je beschikt over stiften, een gum en een meetlat. Voor selecteren, bewaren of verplaatsen is er een lasso. Een touche screen is niet noodzakelijk. Daarnaast maak  je na afloop geen foto’s want je ideeën en creaties worden automatisch opgeslagen. Je bewaart de ideeën als PNG-bestand en deelt deze met anderen.

Templates bieden structuur

In de applicatie vind je verschillende templates die structuur bieden. Het geeft je meer richting en helpt je op gang. Voorbeelden van templates zijn:

  • Brainstormen
  • KANBAN
  • Projectplanning
  • SWOT analyses
  • Effectief vergaderen
  • Probleemoplossing
  • Weekplanner
  • Empathiekaart
  • Persona maken

 

Overal samenwerken met Whiteboard

Whiteboard benader je vanaf meerdere apparaten tegelijkertijd, waardoor je samen real-time of met externen kunt werken. Je ziet waar iedereen zich op het bord bevindt en wat ze doen: updates maken, afbeeldingen toevoegen of diagrammen maken.  Er werken al veel branches met de applicatie, waarbij de marketingbranche maar ook het onderwijs de uitschieters zijn.

 

Integratie in Teams

Omdat Whiteboard een Office 365 applicatie is, kun je het ook heel eenvoudig in Teams integreren. Persoonlijke deelnemers leveren hierdoor hun bijdrage. De inhoud van een fysiek whiteboard voeg je zelfs eenvoudig toe aan het canvas zonder het opnieuw te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures