Robots op de werkvloer

robots op de werkvloer

Robotisering is al jaren een hot item. Als je in de jaren ’80 iemand vroeg over robotisering of Artificial Intelligence (AI) zouden ze snel verwijzen naar bijvoorbeeld de Terminator of Blade Runner. Een paar decennia verder zien we AI echter op een heel andere manier toegepast worden, namelijk voor datamining, algoritmes of taalherkenning.

 

In heel veel programma’s zie je al simpele AI toepassingen. In bijvoorbeeld PowerPoint krijg je tips over de opmaak van je dia’s aan de hand van jouw informatie. Maar wat brengt AI nou concreet op de werkvloer?

 

Robots en automatisering

De meest praktische toepassing van robotisering op kantoor is de RPA. RPA staat voor Robotic Process Automation en die naam legt precies uit wat het doet. Je stelt triggers in die een flow in werking zetten waarbij de RPA vervolgens handelingen uitvoert. Dit bespaart tijd en vermindert fouten. Microsoft heeft een dienst gemaakt die workflows automatiseert in of tussen verschillende systemen/applicaties genaamd Power Automate. Maar ook bijvoorbeeld Exact heeft een RPA die ervoor zorgt dat je een enkele gegevensinvoer hebt van Exact naar een ander systeem.

 

Een robot als collega

Het bovenstaande voorbeeld geldt dus als een manier om invoer en handmatige taken te automatiseren. Maar wat nu als het gaat om zowel het ophalen van informatie als het automatiseren van workflows? Hier hebben we bij Arrix iets op bedacht: de Digitale Assistent. Dit is een door ons gebouwde AI-toepassing gebaseerd op de Azure Cognitive Services van Microsoft. Het is een bot die je gemakkelijk benadert via Teams, SharePoint of andere kanalen. Hij automatiseert voor jou taken, maar haalt ook in no-time jouw informatie op uit verschillende systemen.

 

Deze ideale collega komt zich voorstellen

Het afgelopen jaar hebben we deze Digitale Assistent ontwikkeld.  In een webinar vertellen we wat het is, hoe het is gebouwd en wat het betekent om ermee te werken.

 

Kijk Webinar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures