Met grote regelmaat is het in het nieuws: bedrijven en organisaties die aangevallen worden door cybercriminelen. Ze hacken het netwerk en met ransomware eisen ze duizenden euro’s ‘losgeld’ om de data weer vrij te geven. Terecht vragen veel bedrijven en organisaties zich af: ‘hoe veilig is mijn digitale netwerk eigenlijk?’ In onze nieuwe blog gaan we er dieper op in.
Je hebt niet meer genoeg aan de oude vertrouwde virusscanner om je netwerk en alles wat daar aan hangt veilig te houden. Elke ondernemer kent tegenwoordig wel iemand in de omgeving die te maken heeft gehad met enige vorm van malafide infiltratie, of is zelf slachtoffer geworden. De urgentie om cybersecurity op orde te hebben is de laatste jaren sterk veranderd. Minimale maatregelen zijn simpelweg niet meer voldoende en ieder bedrijf en organisatie maakt zich zorgen of de veiligheid goed geregeld is, of wat er nog meer moet gebeuren.
Security Baseline
Om aan die urgentie tegemoet te komen, heeft Arrix de Security Baseline ontwikkeld. Een basis met minimale maatregelen die je als bedrijf of organisatie zou moeten nemen om een ‘acceptabele mate van veiligheid’ te krijgen. Boze tongen beweren echter dat je je niet moet afvragen óf je met cybercriminaliteit te maken krijgt, maar wannéér. Daar zit zeker een kern van waarheid in, maar voor veel organisaties geldt dat je de kans verkleint door de juiste maatregelen te nemen.
Algemeen of gericht
Het gros van de digitale bedreigingen gaat geautomatiseerd de deuren langs. Dus zolang je je digitale deur van goed hang- en sluitwerk hebt voorzien en de ramen zijn dicht, zal een dergelijke bedreiging het al snel opgeven en verder zoeken. Met andere woorden: met de Security Baseline ben je tegen de meeste cyberbedreigingen beschermd. Het wordt een ander verhaal als een hacker je bedrijf of organisatie heel gericht op de korrel neemt. Dan is het zaak om de impact van zo’n cyberaanval zo veel mogelijk te beperken. Binnen de Security Baseline Scan hebben we verschillende stappen om dat te doen. Daarbij gaat het erom om hackers buiten de deur te houden door onder meer multifactor authenticatie, optimale bescherming met firewall en Endpoint Detection and Response (EDR), goed detecteren, acteren op een acute situatie, monitoren en in het uiterste geval een back-up goed terug kunnen zetten, met ook de roll-back functionaliteit binnen EDR. Wil je meer weten over de Security Baseline Scan? Ontdek hier de verschillende onderdelen, uiteraard praten we je ook graag bij.
Hackers zitten niet stil!
Belangrijk is wel het besef dat cybersecurity een continu proces is. De wereld en zeker de digitale wereld verandert voortdurend en hackers vinden steeds nieuwe manieren om binnen te dringen. Dat betekent ook dat onze Security Baseline van nu over een maand alweer verouderd is. Daarom scherpen we deze Security Baseline constant aan en updaten die voor onze klanten. Een ander punt van aandacht is de toename van thuiswerken. We vragen steeds meer flexibiliteit binnen het netwerk en er zit nu eenmaal wat wrijving tussen flexibiliteit en veiligheid. Het is belangrijk om medewerkers bewust te maken van de cyberbedreigingen en de grote gevolgen van een hack. Ook bij die bewustwording helpen we mee.
Meer weten?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! We leggen het met plezier uit.
Meer over de Security Baseline Scan